05 Aralık 2011, Pazartesi 08:46:55

RUSYA'DAN KARŞI ATAK

Rusya, hava kuvvetlerini, NATO'nun füze kalkanını etkisiz hale getirme amacıyla güçlendirecek kapsamlı bir programı yürürlüğe koydu.
  • bende arka bahcemi Nato'dan koruma amaciyla thor/s300, antitank, silkworm , keles ve desert ariyorum. Bulursam alcam. bizimkileri biraz ileri gidiyor vatandaslarini bile urpertiyorlar.
2012 yılında hava kuvvetlerinde, 60 farklı tipte uçak ve hava savunma sistemi devreye sokuluyor.

Program çerçevesinde Hava ve Uzay Savunma Birlikleri (HUSB) kuruldu. General Oleg Ostopenko'nun komuta edeceği HUSB, hava kuvvetlerini, uzay savunmasını, uçaklara karşı ve füzelere karşı hava savunmasını, Plisetsk ve Arkanjelsk'teki uzay merkezlerini tek çatı altında birleştiriyor.

HUSB, halen Merkezi Askeri Bölge'de konuşlu bulunan BUK-M2 savunma sistemiyle teçhiz edilecek.

Beş dakikada hizmete sokulabilen BUK-M2, hem havadan hem karadan gelen saldırılara karşı etkin savunma yapabiliyor.

Düşman kuvvet tarafından saptanamayan sistemin kara menzili 145 kilometre.

Her türlü hava hedefine karşı etkili savunma yapabilen ve bir kerede 36 ayrı hedef saptayabilen S-400 savunma füzeleri de HUSB'nin kontrolünde olacak.

Bunlara 2012'de radyo dalgalarıyla hedef saptayan Nebo-U ve Pantsir-C1 füze sistemleri eklenecek.

Hava Kuvvetleri de yıl içinde filoya katılacak 10 SU34 bombardıman, 10 SU-25SM saldırı, yeni nesil SU-35C avcı uçakları, 20 MI-28N saldırı helikopteri, KA-52 ve MI35 helikopterleri ile güçlendirilecek
RUSYA'DAN KARŞI ATAK

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
bende arka bahcemi Nato'dan koruma amaciyla thor/s300, antitank, silkworm , keles ve desert ariyorum. Bulursam alcam. bizimkileri biraz ileri gidiyor vatandaslarini bile urpertiyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000