02 Mart 2010, Salı 07:50:58

Rusya'dan havacılığa dev yatırım

Rusya bin 500 uçak ve helikopter, 200 füze sistemi alacak...
  • okuyun ve ornek alın efendiler

NATO'nun genişlemesi ve füze kalkanını birinci tehdit olarak gören yeni askeri doktrini kabul eden Rusya, askeri yapının modernizasyon sürecine başladı. Generallerden erlere kadar her kademede yeni bir yapılanma öngören Rusya ordusu, teknik açıdan da daha modern hale gelecek.

İlk kez bir NATO ülkesi olan Fransa'dan her biri 600 milyon dolar değerinde dört adet Mistral tipi savaş gemisi satın alacak Moskova, 2020 yılına kadar bin 500 uçak ve helikopter ve 200 adet de füze sistemi satın almayı planlıyor.

Moskova'da bulunan Sukhoi fabrikasında incelemelerde bulunan Rusya Başbakanı Vladimir Putin, fabrikada tüm çalışmaların bir program dahilinde devam ettiğini söyledi. Rusya'nın yeni nesil savaş uçağı T-50'ler test aşamasının tamamlamasının ardından gelecek ay göreve başlayacak.

Üretim aşamasına geçmeden önce T-50'lerin 2 binden fazla test uçuşu gerçekleştireceğini kayeden Putin, "Gerekli tüm testlerin yapılacağından endişemiz yok. Ordumuz zamanında bu savaş uçaklarına sahip olacak." dedi.

Rusya Başbakanı bundan sonraki on yıllık planları ile ilgili de açıklamada bulundu. Ekonomik krize rağmen savunma sanayine 2009 yılında 3 milyar dolar aktarıldığını ifade eden Putin, "Rusya ordusu önümüzdeki on yıl içinde bin 500 yeni savaş uçağı ve helikopter, 200 adet de füze sistemi satın alacak." bilgisini verdi. Rusya'nın tüm yeni füze sistemlerini ve uçaksavarları tek bir savunma sistemine dönüştürmeyi planladığı da ifade ediliyor.

Savunma sanayiinde yapısal değişimlerin planlandığını söyleyen Putin, 3 milyar dolarlık doğrudan desteğin yanısıra, 1,5 milyar dolarlık kredi için de devletin garanti olduğunu söyledi. Rusya'nın yeni almayı planladığı savaş uçakları ve helikopterlerin yerli üretim olmasını hedeflediği kaydediliyor.

Rusya'dan havacılığa dev yatırım

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
okuyun ve ornek alın efendiler

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000