15 Ağustos 2010, Pazar 04:43:11

Rusya'daki yangınlar için ABD, 2 uçak gönderdi

ABD, haziran ayının ortasından beri aşırı sıcak havalar yüzünden ülkenin özellikle batı bölgesinde bir çok yerde çıkan yangınla mücadele eden Rusya'ya, 2 uçak dolusu yardım malzemesi gönderdi.
Rusya Acil Durumlar Bakanlığı Uluslarası İlişkiler Bölümü yetkililerinden Valeriy Şuikov, havaalanında yaptığı açıklamada, "Bize bu çok zor dönemde uzatılan eli, bu jesti her zaman hatırlayacağız" dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Rusya'ya gönderilen yardım malzemelerinin tutarının 4,5 milyon dolar civarında olduğunu açıklarken, yardım malzemeleri arasında su tankları, tulumba, el malzemeleri, ateşe dayanıklı giysi ve tıbbi malzeme bulunuyor.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı ülke genelinde 56 bin hektarlık alanda 480 yangının devam ettiğini belirtirken, özellikle son dönemde yangınların söndürülmesiyle ilgili çalışmaların daha fazla sonuç alıcı olduğunu kaydetti.

Rusya, Sovyetler Birliği döneminden beri yabancılara kapalı bulunan Sarov'daki nükleer tesis civarındaki yangının söndürülmesi için binlerce itfaiyeci gönderirken, yangının Sarov'daki nükleer tesise sıçramasını engellemek için yoğun çaba harcandığı belirtildi.
Rusya'daki yangınlar için ABD, 2 uçak gönderdi

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000