03 Ocak 2018, Çarşamba 08:48:58

Rusya yolcuları dikkat! O uygulama resmen başladı

Rusya'ya turist olarak giden yabancı ülke vatandaşları, artık yaptıkları alışverişin vergi iadesini alabilecek.
  • mursi, fitne çıkarma sen T.C vatandaşı değilsin herhalde yada ruhun satılmış.Sınırımızı kim ihlal ederse kurşunu yer o kadar.Fetoyu kim yaratmışmış. sandıkta bir halt yiyemediniz kuru muhalefet yaparsınız ancak burdan.Ak partiye kurban ol.Türkiye düşmanı seni.
  • Yine taxfree adı altındaki soyguncuların reklam haberi. şayet kdv %18 ise bu taxfree firmları size %5 civarı iade yapar. Geri kalan ise kaymaklı bir kardır. Havalimanından ve dışardan taxfree yalanıyla asla birşey almam.
  • Rus uçağını ak parti düşürdü dediler feto düşürdü peki fetoyu kim yaratti?
  • Rus uçağını düşüren ak partili yada tc vatandaşlarina yasak olsun ben olsam engellerim rus uçağını ak parti düşürdü yok feto düşürdü peki fetoyu kim yaratti?

Rusya'ya giden turistler yaptıkları alışverişlerden yüzde 18 KDV iadesi alabilecek. Söz konusu uygulama, yeni yılla birlikte resmen başladı.

TürkRus.com'da yer alan habere göre, bu yıldan itibaren Avrasya Ekonomik Birliği'ne üye ülkelerin vatandaşı olmayanlar Rusya'da yaptıkları alışverişler için yüzde 18 KDV iadesi alabilecek.

Hatırlanacağı üzere, 2017'de kabul edilen bir yasa ile yabancılara KDV iadesi alabilme imkanı tanınmıştı. Buna göre, turistler 10 bin ruble, yani 174 doların üzerindeki alışveriş kalemlerinde yüzde 18 KDV iadesi alabilecek.

KDV iadesi Moskova, St. Petersburg ve Soçi havaalanlarında açılan "Tax Free" noktalarında gerçekleştirilecek.

Rus basını söz konusu noktaların 1 Ocaktan itibaren faaliyete geçtiğini yazdı.

Teorik olarak bu uygulamadan, daimi ikametgahı Rusya'da bulunmayan yabancı ülke vatandaşları, yani turistlerin yararlanması bekleniyor. Ancak uygulamada, "yabancı ülke pasaportu" beyanı ile uygulamanın kapsamının ne kadar genişleyeceği soru işareti.

Rusya yolcuları dikkat! O uygulama resmen başladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

mursi,ye ~ 6 yıl önce
mursi, fitne çıkarma sen T.C vatandaşı değilsin herhalde yada ruhun satılmış.Sınırımızı kim ihlal ederse kurşunu yer o kadar.Fetoyu kim yaratmışmış. sandıkta bir halt yiyemediniz kuru muhalefet yaparsınız ancak burdan.Ak partiye kurban ol.Türkiye düşmanı seni.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yalan haber ~ 6 yıl önce
Yine taxfree adı altındaki soyguncuların reklam haberi. şayet kdv %18 ise bu taxfree firmları size %5 civarı iade yapar. Geri kalan ise kaymaklı bir kardır. Havalimanından ve dışardan taxfree yalanıyla asla birşey almam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mursi ~ 6 yıl önce
Rus uçağını ak parti düşürdü dediler feto düşürdü peki fetoyu kim yaratti?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mursi ~ 6 yıl önce
Rus uçağını düşüren ak partili yada tc vatandaşlarina yasak olsun ben olsam engellerim rus uçağını ak parti düşürdü yok feto düşürdü peki fetoyu kim yaratti?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kim... ~ 6 yıl önce
1970'den beri iktidarda olanlar,Erbakan hariç...Onu hiç sevmezdi Fetö.
Söyleyeyim ~ 6 yıl önce
Fetöyü yaratan Akp değildir. Evet Akp çıkarları doğrultusunda Fetöyle uzun bir dönem çalışmıştır hatta bazende Fetöyü kullanmıştır. Yoksa nasıl oy toplayacaktı? Bu örgütün asıl mimarı 1980lerde Kenan Evren'in başında olduğu sünni ve milliyetçi bir ulus yaratmaya seferber olmuş ve bu işte gayet başarı olmuş! olan askeri cuntadır. Bugün gördüğünüz genç Akpliler bu cuntanın torunlarıdır. Akp kurmayları cuntanın çocuklarıdır. Bir de bu cuntanın başka anneden evlatları vardır. Bu evlatlar 80 darbesinde daha teğmen, yüzbaşı iken bugünkü darbeci generallere dönüşmüşlerdir ve normalde Akpyi pek sevmezler. Ordu içinde dikkat ederseniz eskiden beri farklı mezhep (alevi diye okuyun), solcu veya ateist asla barınamıştır. Sünnilik esas alınmış, hatta tüm okullara ders olarak zorunlu kılınmıştır. Bugün ortalıkta gördüğünüz bütün generallerin darbelere ve kurana inanan, faşist eğilimli kişiler olması bundandır. Osman Pamukoğlu gibi en vatansever gördüğüm adam, beni dahi şaşırtarak, bir konuşmasında şöyle demiştir: Darbe yapılmaz (virgül) gelir. En dürüstü dahi bu derece vahşi ve faşist eğilimli olan bir insan guruhundan bahsediyoruz burada. Akp de fetö de birer Kenan Evren doğmasıdır ve hikayenin sonu değildir. Türkiye Cumhuriyeti daha kötü olaylara gebedir. Şu an bu beğenmediğimiz (evet bende beğenmiyorum) rejimi mumla arayacağımız günler olacaktır.
tmm ~ 6 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000