11 Aralık 2018, Salı 08:17:25

Rusya Venezuela'ya 4 uçak gönderdi

Rusya, Amerika’yla gerilimin yüksek seyrettiği bir dönemde Venezuela’ya nükleer kapasiteli iki bombardıman uçağı ile bir kargo ve bir yolcu uçağı gönderdi.
  • 'Kartlar yeniden dağıılyor' şeklindedir o deyim... Karşıt tedbir falan ?? Hiçbir şey anlamadık yahu :))
  • Kartlar yeniden karılıyor. İsmide manidar uçağın :) Kalkış müteakip, niteliklerinden ötürü karşıt tedbirle etkisiz hale getirilebilirmi garantisi yok. Süratli, yüksek irtifa vs... Kalkarsa sonrası harbiden blackjack..

Rusya, Amerika’yla gerilimin yüksek seyrettiği bir dönemde Venezuela’ya nükleer kapasiteli iki bombardıman uçağı ile bir kargo ve bir yolcu uçağı gönderdi.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Tu-160 tipi iki bombardıman uçağı 10 bin kilometrelik bir uçuşun ardından Venezuela’nın başkenti Caracas yakınlarındaki Maiquetia havaalanına indi. Açıklamada uçakların silah taşıyıp taşımadığı ya da Venezuela’da ne kadar süre kalacaklarına ilişkin bilgi verilmedi.

Rusya Savunma Bakanlığı’na göre iki bombardıman uçağına bir kargo uçağı ve yolcu uçağı eşlik etti.

Tu-160 bombardıman uçağı konvansiyonel ya da nükleer başlıklı menzili 5 bin 500 kilometre olan seyir füzeleri taşıyabiliyor. Bu bombardıman uçakları Rusya tarafından Suriye’de de kullanılmış, uçaklar muharip olarak ilk kez konvansiyonel silahla saldırı düzenlemişti.

NATO bünyesinde kod adı Blackjack olan büyük savaş uçağı ses hızının iki katı bir hızda uçabiliyor. Rusya Tu-160 filosunu yeni silahlar ve elektronik ekipmanla yenilemiş durumda. Bombardıman uçağının modernize edilmiş halini de üretmeyi planlıyor.

İki bombardıman uçağının gönderilmesi, siyasi ve ekonomik destek arayan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun geçtiğimiz haftaki Moskova ziyaretinin ardından geldi.

Rusya Venezuela'ya 4 uçak gönderdi

Yorumlar

. ~ 5 yıl önce
'Kartlar yeniden dağıılyor' şeklindedir o deyim... Karşıt tedbir falan ?? Hiçbir şey anlamadık yahu :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kartlar ~ 5 yıl önce
Kartlar yeniden karılıyor. İsmide manidar uçağın :) Kalkış müteakip, niteliklerinden ötürü karşıt tedbirle etkisiz hale getirilebilirmi garantisi yok. Süratli, yüksek irtifa vs... Kalkarsa sonrası harbiden blackjack..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cok mu ~ 5 yıl önce
Eglenceli buldun haberi ? Eglenmis gibisin :)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000