10 Kasım 2015, Salı 21:56:43

Rusya ve İngiltere Mısır'a 59 uçak gönderdi

Mısır'daki vatandaşlarının tahliyesi için Rusya, gün boyunca 49, İngiltere de 10 uçak seferi yapacak

Mısır Sivil Havacılık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Rus uçağının düşmesinin ardından Şarm el-Şeyh ve Hurgada kentlerindeki turistlerin tahliyesi için Rusya'dan 49, İngiltere'den de 10 uçak gönderildiği belirtildi.

UÇAKLAR BOŞ GELDİ
Uçakların, ülkelerinden boş geldiği ve Mısır'dan vatandaşlarını alarak dönüşe geçtiği ifade edildi.

Şarm el-Şeyh-St. Petersburg seferini yapan 9268 sefer sayılı Airbus A321 tipi uçak 31 Ekim'de, havalandıktan kısa süre sonra 17'si çocuk 217 yolcu ve 7 kişilik mürettebatıyla Mısır'ın Sina Yarımadası'nın kuzeyinde düşmüştü.

PUTİN UÇUŞLARI DURDURMUŞTU
ABD istihbarat kaynakları, Rus yolcu uçağının düşmesine, ‘büyük olasılıkla' IŞİD veya bağlı grupların uçağa önceden yerleştirdikleri bombanın neden olduğunu öne sürmüştü. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, olayın ardından uçağın düşmesiyle ilgili soruşturma tamamlanana kadar Mısır'a tüm uçuşların durdurulması yönünde kararname imzalamış, şu ana kadar ülkeden 25 bin Rus turistin tahliye edildiği bildirilmişti.

3 BİNDEN FAZLA İNGİLİZ TAHLİYE EDİLDİ
İngiltere Başbakanlığı da uçağın düşmesinin, bombadan kaynaklandığına dair endişe duyulduğunu ifade etmiş, Şarm Eş Şeyh kenti ile uçuşları karşılıklı askıya alarak, vatandaşların tahliyesine başlamıştı. Şu ana kadar 3 binden fazla İngiliz'in tahliye edildiği belirtilmişti.

Rusya ve İngiltere Mısır'a 59 uçak gönderdi

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000