06 Mart 2017, Pazartesi 09:19:56

Rusya uçuşlara yeniden başlıyor

Rusya Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko, ülkesinden Mısır'a uçuşların yeniden başlaması için gereken prosedürlerin yaklaşık yüzde 90'ının tamamlandığını bildirdi.
  • Ekipleri vize uygulamasını kaldırın Olm siz ilk önce
  • Akilli ol Rusya, Misir eski Misir degil, perisan durumda, kimin ne yaptigi belli degil. Para icin herkes her seyi yapabilecek durumda. 20 bin dolar alan bir guvenlikci, ayni sekilde ucaginiza bomba koymaya goz yumar. Sonra demedi demeyin.

Rusya Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko, ülkesinden Mısır'a uçuşların yeniden başlaması için gereken prosedürlerin yaklaşık yüzde 90'ının tamamlandığını bildirdi.

Rusya Federasyon Konseyi Başkanı Matviyenko, Mısır Meclis Başkanı Ali Abdulal ile başkent Kahire'deki meclis binasında bir araya geldi.

Görüşmenin ardında düzenlenen ortak basın toplantısında Matviyenko, "Rusya'dan Mısır'a uçuşların yeniden başlaması için gereken prosedürlerin yaklaşık yüzde 90'ı tamamlandı." ifadelerini kullandı.

Matviyenko, Mısır tarafına uygulanması gereken dört nokta olduğunu ilettiklerini, bunların gerçekleştirilmesi halinde Rus uzmanlardan oluşan bir ekibin uçuşların başlaması imkanlarını değerlendirmek için geleceğini kaydetti.

Bununla ilgili Rusya Ulaştırma Bakanlığı ile Mısır Sivil Havacılık Bakanlığı arasında protokol imzalandığını anımsatan Matviyenko, Mısır Meclis Başkanı Abdulal ile iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmeye katkı sağlayacak çeşitli konuları görüştüklerini söyledi.

Mısır Meclis Başkanı Abdulal da, Mısır ve Rusya arasında Parlamento Dostluk Komitesi kurulduğunu ve komitenin bugünden itibaren çalışmalara başlayacağını aktardı.

Abdulal, ülkesinin, Rusya'nın güvenlikle ilgili taleplerini gerçekleştirmek suretiyle iki ülke arasındaki uçuşları yeniden başlatma konusunda çalıştığını vurguladı.

- Matviyenko, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile de görüştü

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi de Rusya Federasyon Konseyi Başkanı Matviyenko'yu başkent Kahire'deki cumhurbaşkanlığı sarayında kabul etti.

Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Sisi görüşmede, Rusya ile başta ekonomi ve ticaret olmak üzere çeşitli alanlarda ortaklığı güçlendirmenin önemine vurgu yaptı.

Matviyenko ise ülkesinin Mısır ile çeşitli alanlarda ilişkileri güçlendirmek istediğini belirterek, Sisi'ye Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in selamlarını iletti. Matviyenko ayrıca, Ortadoğu'da merkezi bir rol oynayan Mısır'ın, bölgede krizleri aşmak, güvenlik ve istikrarı sağlamak için sarf ettiği çabadan övgüyle söz etti.

Rus havayolu şirketi Kogalimavia'ya (Metrojet) ait Airbus-A 321 tipi uçak 31 Ekim 2015'te, havalandıktan kısa bir süre sonra 17'si çocuk, 217 yolcu ve 7 mürettebatıyla Mısır'ın Sina Yarımadası yakınlarında düşmüştü.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bunun üzerine hükümete Mısır'a yapılan tüm uçuşların geçici olarak durdurulması talimatı vermişti.

Rusya uçuşlara yeniden başlıyor

Yorumlar

Canıtın ~ 7 yıl önce
Ekipleri vize uygulamasını kaldırın Olm siz ilk önce

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rusya ~ 7 yıl önce
Akilli ol Rusya, Misir eski Misir degil, perisan durumda, kimin ne yaptigi belli degil. Para icin herkes her seyi yapabilecek durumda. 20 bin dolar alan bir guvenlikci, ayni sekilde ucaginiza bomba koymaya goz yumar. Sonra demedi demeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000