14 Ocak 2018, Pazar 11:20:43

Rusya Türkiye'yi listeye dahil etmedi!

Rusya İçişleri Bakanlığı, çalışanlarının tatil yapabilecekleri ülkeler listesine bu yıl Türkiye ve Mısır’ı dahil etmedi. Turizmciler ise bu yıl çift haneli büyüme beklentilerini korurken, yerli turistte 6 milyon erken rezervasyon rakamına ulaşılması hedefleniyor.
  • daha geçen hafta dedik rusya bize karşı mısır uçuşlarını açıyor remsöen bizi tehdit ediyor, ayıdan dost olmaz!!!
  • Biz de hala Rusya, Amerika vs nın peşinde koşalım. Kimin kime muhtaç olduğu ortada kimlerin siyasetçi kimin belediyeci olduğu da. Putin bizi affetmeyecek bu daha da kesinleşti günde 10 kere konuşsak da boş.
  • Abd, Rusya, Çin, Suriye vs herkesle aramız kötüyse bunun sorumlusu kim ? Iyi olunca kendilerinden kötü olunca başkalarından. Yaptıkları, söyledikleri herşey ortada ama hala bu iktidarı utanmadan destekleyenler var yuh bee. Ne makarnaymış arkadaş...
  • En yüksek kalite otelleri bu paraya bulurlarsa zaten gelmezler merak etmeyin bizi sevdiklerinden değil parayı ve beleşi sevdiklerinden geliyorlar.
  • Aslında gerek sosyal medyada gerekse bu tür platformlarda yapilan yorumlara bakıldığında herkes gerçeklerin farkında. Makarnacı tayfasi o kadar da cok degil. Ama her secimden sonra bu adam neden hala koltuğunda oturmaya devam ediyor? Bunu çözemiyorum.
  • Putin baba Erdoğan'ın oturduğu sandalye'yi iterek gerekli mesajı vermişti ama anlayana tabii.
  • putin'e dostum diyordun haftada 3 kere telefonda ayda 1 yüzyüze görüşüyordun al sana dost !
  • Ruslar ici normalleşme süreci falan yok. Ortadaki tek süreci bizim ruslara yağ cekme süreci. O da bir yere kadar. Ahaber atv seyredip sabah okursaniz dunyayı yonettigimizi falan düşünebilir hatta yerli muharip uçak yapacağimizi falan zannedebilirsiniz. Ama gerçekler çok farklı ....
  • Uçağını düşürdük diye vizeyi daha da zorlaştırdı, ihracatı hepten bitirdi, pkk'nın legal resmi ofisine izin verdi, suriye'de onlara verdiği destek de ortada biz de hala putin bizi affetsin diye onlara ihalesiz iş veriyoruz, turist gelsin diye herşeyi yapıyoruz , füze alıyoruz ama nafile adam bizi listeye almıyor ! Bu tamamıyla bizi yönetenlerin siyaseti belediyecilik sanmalarının, ben yaptım oldu kafasının, kendilerini dev aynasında görmelerinin, dış siyaseti bilmediklerini bilmemelerinin sonucudur !

Uçak düşürme hadisesinin ardından Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerde normalleşme süreci tamamlanmış, ihracat hızlanmış olmasına rağmen turizm sektörünü tedirgin eden bir hamle geldi. Rusya İçişleri Bakanlığı, çalışanlarının tatil yapabilecekleri ülkeler listesine Türkiye ve Mısır dahil edilmedi. Rusya Tur Operatörleri Birliği ATOR sayfasından yapılan açıklamada, listeye Azerbaycan, Ermenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Belarus, Türkmenistan, Özbekistan, Güney Osetya, Abhazya, Küba, Vietnam, Filistin ve Çin´in dahil edildiği duyurdu. Açıklamada ayrıca Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan ve Güney Osetya turlarının az gelişmiş durumda bulunduğu, Türkmenistan için vize gerektiği kaydedildi. 2015-2016 yıllarında bu listede Suriye, Tunus, Tayland, Myanmar ve Nikaragua´nın yanı sıra Mısır ve Türkiye bulunuyordu.

Öte yandan, turizmcilerden 2018’e dair umut verici açıklamalar geliyor. ürkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy erken rezervasyona ilişkin yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TÜRSAB öncülüğünde 2009 yılında başlatılan erken rezervasyon kampanyasının ana hedefinin, avantajlı ödeme kolaylıklarıyla daha fazla vatandaşın tatil yapmasını sağlamak, bu yolla iç turizmi canlandırmak ve Türkiye’ye gelen yabancı turistlerin daha uygun ödeme koşulları ile seyahat ettiklerine yönelik yaygın algıyı değiştirmek olduğunu anımsattı.     

Bu kampanyanın iç turizm piyasasında son derece başarılı olduğunu ifade eden Ulusoy, şunları söyledi: “2009 yılında 300 bin kişi ile başlayan erken rezervasyon kampanyası 2015’te 3,5 milyona ulaştı. Türk turizmi açısından zorlu geçen 2016 yılında sektöre en önemli destek vatandaşlarımızdan geldi ve 4,2 milyon kişi erken rezervasyon ile tatile çıktı. Erken rezervasyon alışkanlığında artış ile birlikte geçtiğimiz yıl 5 milyon seviyesi yakalandı. 2018 yılı için henüz erken rezervasyon sürecinin başında bulunuyoruz, ancak üyelerimizden olumlu dönüşler alıyoruz. Beklentimiz 2018 yılında erken rezervasyon kapsamında tatile çıkan vatandaş sayımızın 6 milyon seviyelerinde gerçekleşmesi yönünde.”

Ulusoy, erken rezervasyon kampanyası sürecinde öne çıkan destinasyonların ağırlıklı olarak Akdeniz ve Ege sahil bandında yer alan bölgeler olduğuna işaret ederek, “Antalya’da başta Kemer, Belek, Side ve Alanya, Ege Bölgesi’nde ise Bodrum, Didim, Kuşadası, Marmaris, Çeşme, Fethiye’ye ilgi yüksek. Bununla birlikte kültür turlarında Kapadokya, Pamukkale, Karadeniz, Bursa ve Eskişehir’e yönelik ilgi bulunuyor” dedi.     

ERKEN REZERVASYON ÖNEM KAZANDI

Erken rezervasyona yabancı turistin ilgisine ilişkin açıklamalarda bulunan Başaran Ulusoy, dönem dönem erken rezervasyon taleplerinde düşüş yaşansa da kitle turizmi açısından erken rezervasyon özellikle Avrupa pazarları için vazgeçilmez bir olgu olduğunu anlattı. Rusya-Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) pazarında ise erken rezervasyon kavramının son yıllarda daha fazla önem kazandığını ifade eden Ulusoy, “Rusya ve BDT pazarında çalışan tur operatörlerinin erken rezervasyon alışkanlığının yerleşmesine büyük katkısı oldu. Bu çerçevede erken rezervasyon sürecinde Türkiye’ye yönelik paket turların en çok satıldığı ülkeler arasında Rusya, Almanya, İngiltere, Ukrayna ve Hollanda’dır” diye konuştu.

HEDEFTE ASYA ÜLKELERİ VAR

2017 yılını Türk turizminde yeniden yükseliş için güç depoladıkları bir dönem olarak gördüklerini belirten Ulusoy, şunları kaydetti: “Asıl hedefimiz 2017’nin ardından 2018 ve sonrasındaki yıllarda Türk turizminin yeniden ciddi bir ivme ile büyümesini sağlamak. Bu bağlamda 2018 yılında da turizmde çift haneli büyüme hedefliyoruz. 2018 yılında Rusya-BDT ülkeleri ile birlikte klasik Avrupa pazarlarımızdan Türkiye’ye olan talebi artırmaya yönelik adımların yanı sıra, Çin, Hindistan, Malezya, Endonezya, Filipinler, Güney Kore, Japonya gibi potansiyeli yüksek turizm pazarlarından ülkemize gelen turist sayısını artırmayı amaçlıyoruz.”   

SAHTE SİTELERE KARŞI UYARI
Erken rezervasyon yapmak isteyen tüketicileri sahte internet sitelerine karşı uyaran Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır, bazı kötü niyetli siteler yüzünden geçen yıl çok mağduriyet yaşandığını, büyük bir rezervasyon sitesinin kapalı olmasını fırsata çevirmek isteyenler olduğunu, özellikle çok ucuz fiyat verenlere  ihtiyatla ve şüpheyle yaklaşmak gerektiğini ve hatta fiyatların bizzat otellerden teyit ettirilmesinin yerinde olacağını vurguladı. Bayındır, erken rezervasyon kampanyalarının bugüne kadar “yabancıya ucuz, yerliye pahalı fiyat uygulanıyor” şikayetlerini de ortadan kaldırdığını belirterek, “Türkiye’de çok önemli bir iç turizm potansiyeli var” dedi.

Rusya Türkiye'yi listeye dahil etmedi!

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

demiştik ~ 6 yıl önce
daha geçen hafta dedik rusya bize karşı mısır uçuşlarını açıyor remsöen bizi tehdit ediyor, ayıdan dost olmaz!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne desek boş ~ 6 yıl önce
Biz de hala Rusya, Amerika vs nın peşinde koşalım. Kimin kime muhtaç olduğu ortada kimlerin siyasetçi kimin belediyeci olduğu da. Putin bizi affetmeyecek bu daha da kesinleşti günde 10 kere konuşsak da boş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sorumlu belli ~ 6 yıl önce
Abd, Rusya, Çin, Suriye vs herkesle aramız kötüyse bunun sorumlusu kim ? Iyi olunca kendilerinden kötü olunca başkalarından. Yaptıkları, söyledikleri herşey ortada ama hala bu iktidarı utanmadan destekleyenler var yuh bee. Ne makarnaymış arkadaş...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Herşey dahil ~ 6 yıl önce
En yüksek kalite otelleri bu paraya bulurlarsa zaten gelmezler merak etmeyin bizi sevdiklerinden değil parayı ve beleşi sevdiklerinden geliyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Herkes görüyor ~ 6 yıl önce
Aslında gerek sosyal medyada gerekse bu tür platformlarda yapilan yorumlara bakıldığında herkes gerçeklerin farkında. Makarnacı tayfasi o kadar da cok degil. Ama her secimden sonra bu adam neden hala koltuğunda oturmaya devam ediyor? Bunu çözemiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
herkes görmüyor ~ 6 yıl önce
iste bütün Problem de burada. Türkiyede özellikle tarimsal anlamda en zor durumdaki insan yiginlari findik,tütün ve cay üreticileridir. heryil protesto gösterileri yaparlar. Gelin görün ki Tüm Karadeniz ve Adiyaman a bakiniz oy oranlari %70 siyaset ve toplum biliminin cözemedigi bir durum. Cözen tek bir kisi mevcut.. Peygamberimiz Hz.Muhammed """ Insanlar layik olduklari sekilde yönetilirler""
sandalye ~ 6 yıl önce
Putin baba Erdoğan'ın oturduğu sandalye'yi iterek gerekli mesajı vermişti ama anlayana tabii.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yersiz ve capsiz ~ 6 yıl önce
Dunyanin en kisa fikrasi, yerli ve milli :)
alçaklara ~ 6 yıl önce
dış siyasette halimiz ortada bizi bu hale sokanlar,ülkeyi bakkal gibi yönetenler de ama hala at gözlüğü takanlar,dalkavuklukta sınır tanımayanlar var bir de tehlikenin de alçakların da farkındaymış ya olmasaymış ne olurmuş acaba? yazık biraz az makarna yiyin.
ruski ~ 6 yıl önce
Putin 'baba' ki ona önce eyy deyip sonra affedilmek için ne yapacağını bilemiyorlar,aşağıda arkadaşın yazdığı gibi haftada 3 kez telefonla ayda 1 kere yüzyüze görüşüyorlar,daha doğrusu tekmil verir gibi kendilerini onunla görüşmek zorunda hissediyorlar. Niye? Paçaları tutuştu da ondan. Güç budur,lafla olmaz, tepki olarak bize turist yollamaz,turistik,oturum,çalışma vizelerini,ticareti zorlaştırır,mal almaz biz de 'af' için ruslara ihalesiz enerji işi veririz,füze,silah alırız yetmez, adama böyle söylediklerini,yaptıklarını yedirirler. Acı ama gerçek.
yerli milli yazana ~ 6 yıl önce
alçakların farkındaysan böyle yorum yapmazsın demek değilsin sürüdeki koyunlardan birisin.
yerli ve milli diyen ~ 6 yıl önce
Türk diye bir şey yoktur,milliyetçiliği ayaklar altına aldık diyen sonra işler terse gidince yerli ve milli lafını ağzından düşürmeyenin nesini savunuyorsun ?
reis ~ 6 yıl önce
putin'e dostum diyordun haftada 3 kere telefonda ayda 1 yüzyüze görüşüyordun al sana dost !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mursi ~ 6 yıl önce
reis kardeş rusyada yaşadım 14 sene ucak krizinden sonra postaladılar benim gibi bir çok insanı, ruslardan dost olmaz onların kanını biliyom ben
Çünkü ~ 6 yıl önce
Ruslar ici normalleşme süreci falan yok. Ortadaki tek süreci bizim ruslara yağ cekme süreci. O da bir yere kadar. Ahaber atv seyredip sabah okursaniz dunyayı yonettigimizi falan düşünebilir hatta yerli muharip uçak yapacağimizi falan zannedebilirsiniz. Ama gerçekler çok farklı ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Devleti Ali. ~ 6 yıl önce
Pardon da muharip uçak yaptık sayın istemezük. Jet motorlusunu da yapıyoruz. İha için jet motoru yapıldı hatta. Uçak için de yapılır. İki proje birden gidiyor. Tfx ve hürjet. Siz istemezükçülere bir şey beğendirilemiyor. Sizi de görüyoruz belediyelerinizi falan. Allah esirgesin bu milleti sizden. Demir perde ya da güney amerika ülkesine çevirirsiniz iki günde. İnşallah ziraat ve eğitimde de doğru işleri yapar iktidar da çeneniz tümden kapanır.
Putin ~ 6 yıl önce
Uçağını düşürdük diye vizeyi daha da zorlaştırdı, ihracatı hepten bitirdi, pkk'nın legal resmi ofisine izin verdi, suriye'de onlara verdiği destek de ortada biz de hala putin bizi affetsin diye onlara ihalesiz iş veriyoruz, turist gelsin diye herşeyi yapıyoruz , füze alıyoruz ama nafile adam bizi listeye almıyor ! Bu tamamıyla bizi yönetenlerin siyaseti belediyecilik sanmalarının, ben yaptım oldu kafasının, kendilerini dev aynasında görmelerinin, dış siyaseti bilmediklerini bilmemelerinin sonucudur !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mursi ~ 6 yıl önce
Vize almak çok pahalı rusyada pasaport kontrolünde bize çok sıkıntı çıkarıyorlar
kktc ~ 6 yıl önce
universitede araştırma asistaniyim, martta bir seminer vardi, iki ay oraya ara, buraya ara rusya vizesi alamadım.. bu kadar para veriyoruz, vs.. adamlarda bir jest göremiyorum, tek tarafli ..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000