14 Kasım 2015, Cumartesi 08:55:21

Rusya: Türkiye'ye uçuş yasağı yok

Rusya, Türkiye'ye yönelik herhangi bir uçuş yasağı olmadığını duyurdu. Mısır'dan Rusya'ya giden Metrojet'e ait yolcu uçağınının Sina Yarımadası'na düşmesinin ardından birçok hava yolu firması uçuşlarını iptal ettiğini duyurdu.

Rusya, Türkiye'ye yönelik herhangi bir uçuş yasağı olmadığını duyurdu.

Mısır'dan Rusya'ya giden Metrojet'e ait yolcu uçağınının Sina Yarımadası'na düşmesinin ardından birçok hava yolu firması uçuşlarını iptal ettiğini duyurdu. Mısır iptallerinin ardından, uçuş yasağının Türkiye ve Tunus başta olmak üzere diğer ülkelere de sıçrayacağı haberlerinin çıkması üzerine,  Rusya Federal Turizm Ajansı (Rosturizm) konuyla ilgili herhangi bir talimat almadıklarını bildirdi.

'BİZE TALEP ULAŞMADI'
Tunus ve Türkiye'ye tur satışlarının iptal edilmesi yönünde çıkan haberler üzerine açıklama yapan Rosturizm Başkanı Danışmanı Svetlana Sergeeva, yasaklamaya ilişkin herhangi bir talimat almadıklarını söyledi.

Sergeeve şöyle konuştu: "Rosturizm, bazı ülkelere tur satışlarının durdurulması gerektiğini bildiren yetkili makamların talimatlarına çok dikkatle yaklaşıyor. Hatırlatmak istiyorum ki, yasalara göre bunu Rusya Dışişleri Bakanlığı, İnsan Sağlığı ve Tüketici Haklarını Koruma Servisi(Rospotrebnadzor), Federal Güvenlik Servisi (FSB) ve Acil Durumlar Bakanlığı yapabilir. Bu organlardan bize hiçbir talep ulaşmadı. Rusya ve Mısır arasındaki seferlerin durdurulması turizm sektörüne çeşitlendirmeye gidilmesine ve iç turizme öncelik verilmesi gerektiğine ilişkin sinyal verdi."

Rusya: Türkiye'ye uçuş yasağı yok

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000