01 Şubat 2016, Pazartesi 08:18:07

Rusya Türkiye üzerinde gözlem uçuşu yapacak

Rusya Nükleer Tehlikenin Azaltılması Ulusal Merkezi Başkanı Sergey Rızhkov, Rus askeri uzmanlarının 1-5 Şubat tarihlerinde Türkiye üzerinde gözlem uçuşu yapacaklarını bildirdi.
  • Bu uçak NATO ile Doğu bloğu arasında 1992 yılında yapılan bir anlaşma çerçevesinde Türkiye'ye geliyor ve gözlem uçuşu yapıyor. Bu yeni bir olay değil, yıllardır süren bir OS (Open Skies) görevi.Aynı şekilde, bizim CASA uçağımızda yılda 4 hafta Rusya görevi için Rusya'ya gidiyor. Her yıl NATO kapsamında Viyana da kota paylaşım toplantısı yapılıyor ve Hava Kuvvetlerinden temsilcilerimiz, subaylarımız bu toplantıya katılıyor. Silahsızlanma kapsamında yapılan bu görev, karşılıklı olarak devam ediyor. NATO ülkeleri ile ortak olarak Ukrayna,Rusya, Gürcistan ve Bosna Hersek üzerinde ASA görevleri icra ediyoruz. Bu görevlerin bazıları ortak görevler oluyor. Örneğin, Norveç ile birlikte, bizim CASA uçağı ile Rusya üzerinde görev icra edilebiliyor. Yani bu görevler normal bir anlaşma çerçevesinde yapılan, yıllardır uygulanan bir uluslararası bir iş.
  • Ne işe yarar bu işler anlamiş değilim. Bir bilen var mı?

Rusya Nükleer Tehlikenin Azaltılması Ulusal Merkezi Başkanı Sergey Rızhkov, Rus askeri uzmanlarının 1-5 Şubat tarihlerinde Türkiye üzerinde gözlem uçuşu yapacaklarını bildirdi.

Uluslararası Açık Hava Anlaşması çerçevesinde bu yıl ilk kez gerçekleşecek olan uçuş Rus An-30B uçağı ile gerçekleştirilecek.

Rızhkov, uçuşun Uluslararası Açık Hava Anlaşması çerçevesinde gerçekleşeceğini ve uçağın Eskişehir havalimanından kalkacağını belirtti. Kabin içinde bulunan Türk uzmanlarında uçağın belirlenen rota üzerinde uçuş yapmasını sağlayacağını belirten Rızhkov, Türk yetkililerin uçuş sırasında hangi tür cihazların kullanıldığını ve anlaşmaya uyulup uyulmadığını denetleyeceklerini söyledi.

Gözlem uçuşu anlaşmaya dahil olan üye ülkeleri askeri faaliyetlerde daha açık ve şeffaf olmaya teşvik etmek amacıyla gerçekleştiriliyor. Bu Rusya'nın 2016'da gerçekleştireceği ilk uçuş olacak.

Rusya Türkiye üzerinde gözlem uçuşu yapacak

Yorumlar

Portos ~ 8 yıl önce
Bu uçak NATO ile Doğu bloğu arasında 1992 yılında yapılan bir anlaşma çerçevesinde Türkiye'ye geliyor ve gözlem uçuşu yapıyor. Bu yeni bir olay değil, yıllardır süren bir OS (Open Skies) görevi.Aynı şekilde, bizim CASA uçağımızda yılda 4 hafta Rusya görevi için Rusya'ya gidiyor. Her yıl NATO kapsamında Viyana da kota paylaşım toplantısı yapılıyor ve Hava Kuvvetlerinden temsilcilerimiz, subaylarımız bu toplantıya katılıyor. Silahsızlanma kapsamında yapılan bu görev, karşılıklı olarak devam ediyor. NATO ülkeleri ile ortak olarak Ukrayna,Rusya, Gürcistan ve Bosna Hersek üzerinde ASA görevleri icra ediyoruz. Bu görevlerin bazıları ortak görevler oluyor. Örneğin, Norveç ile birlikte, bizim CASA uçağı ile Rusya üzerinde görev icra edilebiliyor. Yani bu görevler normal bir anlaşma çerçevesinde yapılan, yıllardır uygulanan bir uluslararası bir iş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arbeitslos ~ 8 yıl önce
Ne işe yarar bu işler anlamiş değilim. Bir bilen var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000