11 Eylül 2015, Cuma 08:16:57

Rusya Türk hava sahasını kullanmak istedi mi?

Türkiye'nin, Suriye'ye insani yardım götüren Rus kargo uçaklarının Türk hava sahasını kullanması yönünde Rusya'dan bir izin talebi almadığı belirtildi.
  • FR24 de gordum Bulgaristan Yunanistan kibris uzerinden Latakia ya iniyorlardi Ucak tipi IL76 demek ki Turkiyeden izin yoktu zaten Esada yardim goturen ucaga Turkiye izin vermez.

RİA Novosti haber ajansına konuşan bir Türkiye Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, ''Rusya'dan, Suriye'ye gidecek uçakların Türk hava sahasını kullanması yönünde herhangi bir talep almadık'' dedi.

'KONUNUN HASSASİYETİ NEDENİYLE DİKKATLE DEĞERLENDİRİYORUZ'

Bununla birlikte Suriye'ye uçan yabancı uçaklarla ilgili Türkiye'de izlenen prosedüre ilişkin bilgi de veren yetkili, Suriye'ye uçacak herhangi bir yabancı uçağın Türk hava sahasını kullanmasına izin verilip verilmeyeceğinin, 'konunun hassasiyeti nedeniyle özel bir dikkatle değerlendirildiğini' de ifade etti.

Daha önce Yunanistan ve İran, Suriye'ye gidecek Rus insani yardım uçaklarının kendi hava sahalarından geçmesine izin verdiklerini duyurmuştu. Bulgaristan da 'uçakların ne taşıdığının tam olarak bilinmediği' gerekçesi ile hava sahasını Rus kargo uçaklarına açmayacağını açıklamıştı. Bunun ardından Rusya Dışişleri Bakanlığı yetkilileri de alternatif hava rotalarının değerlendirileceğini söylemişti.

Rusya Türk hava sahasını kullanmak istedi mi?

Yorumlar

Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
FR24 de gordum Bulgaristan Yunanistan kibris uzerinden Latakia ya iniyorlardi Ucak tipi IL76 demek ki Turkiyeden izin yoktu zaten Esada yardim goturen ucaga Turkiye izin vermez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000