24 Ekim 2016, Pazartesi 09:18:25

Rusya o uçuşu yapacak

Rus Hava Kuvvetleri'ne ait bir uçak, iki ülke arasındaki gergin ilişkilerden dolayı Şubat ayında gerçekleştirilemeyen Türkiye gözlem uçuşunu başlatıyor.
  • Denetime ihtiyaç mı var uydudan herşeyi görmüyormu zaten
  • Gerçekten bilmiyorum, bilen biri cevaplarsa sevinirim: Bu tip keşifler her iki tarafça da turboprop uçaklarla yapılıyor. Niçin RF-4E gibi keşif ve gözlem amaçlı yapılan jet uçakları kullanılmıyor? Cevap verecekler için şimdiden teşekkürler.
  • Bu uçak NATO ile Doğu bloğu arasında 1992 yılında yapılan bir anlaşma çerçevesinde Türkiye'ye geliyor ve gözlem uçuşu yapıyor. Bu yeni bir olay değil, yıllardır süren bir OS (Open Skies) görevi.Aynı şekilde, bizim CASA uçağımızda yılda 4 hafta Rusya görevi için Rusya'ya gidiyor. Her yıl NATO kapsamında Viyana da kota paylaşım toplantısı yapılıyor ve Hava Kuvvetlerinden temsilcilerimiz, subaylarımız bu toplantıya katılıyor. Silahsızlanma kapsamında yapılan bu görev, karşılıklı olarak devam ediyor. NATO ülkeleri ile ortak olarak Ukrayna,Rusya, Gürcistan ve Bosna Hersek üzerinde ASA görevleri icra ediyoruz. Bu görevlerin bazıları ortak görevler oluyor. Örneğin, Norveç ile birlikte, bizim CASA uçağı ile Rusya üzerinde görev icra edilebiliyor. Yani bu görevler normal bir anlaşma çerçevesinde yapılan, yıllardır uygulanan uluslararası bir iş.
  • güzel yaşasın rusya kardeşimizzz

Rus Hava Kuvvetleri'ne ait bir uçak, iki ülke arasındaki gergin ilişkilerden dolayı Şubat ayında gerçekleştirilemeyen Türkiye gözlem uçuşunu başlatıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Rusya Savunma Bakanlığı Nükleer Risk Azaltma Merkezi Başkan Vekili Sergey Zabello, uçakta Türk askeri uzmanlarının da yer alacağını söyledi.

Açık Semalar Anlaşması (ASA) çerçevesindeki denetimin 24-28 Ekim arasında yapılacağını ifade eden Zabello, “Uçuş için Eskişehir askeri havaalanı kullanılacak ve gözlem uçuşunun azami uzaklığı bin 900 kilometreye kadar olacak” diye bilgi verdi.

Sputnik’in haberine göre; Rus Savunma Bakanlığı yetkilisi, ayrıca Türk askeri uzmanlarının da denetim sırasında uçakta bulunacağını ve üzerinde anlaşma sağlanan uçuş parametrelerine uyulmasını ve anlaşma kapsamında öngörülen gözetim araçlarının kullanılmasını kontrol edeceğini söyledi.

Türkiye, Şubat ayında Rusya’nın Türk hava sahasını denetlemesine izin vermemişti. Türk Dışişleri, “Rusya’nın 2-5 Şubat 2016 arasında talep ettiği gözlem uçuşunun rotasında mutabakat sağlanamadığı için uçuş gerçekleşmemiştir” açıklamasını yapmıştı. Bu gelişmelerin ardından Türk ve Fin uzmanların yer aldığı Türkiye’ye ait CN-235 tipi uçak, 13-17 Haziran tarihinde Rusya hava sahasını denetlemişti.

Daha sonra 11-15 Temmuz ve 3-7 Ekim tarihlerinde de Türk Hava Kuvvetleri Rusya hava sahasını denetlemişti.

Rusya o uçuşu yapacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Combuster ~ 7 yıl önce
Denetime ihtiyaç mı var uydudan herşeyi görmüyormu zaten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 7 yıl önce
Gerçekten bilmiyorum, bilen biri cevaplarsa sevinirim: Bu tip keşifler her iki tarafça da turboprop uçaklarla yapılıyor. Niçin RF-4E gibi keşif ve gözlem amaçlı yapılan jet uçakları kullanılmıyor? Cevap verecekler için şimdiden teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 7 yıl önce
Dar alan taraması için F4'ler uygun fakat kapsamlı tarama için bu uçaklara ihtiyaç duyuluyor. Hadiseye F-16'ların bombardıman kapasitesiyle, B52'lerin bombardıman kapasitesi şeklinde bakabilirsin.
Düşük sürat ~ 7 yıl önce
Düşük sürat yüksek kayıt, yüksek ayrıntı, alçak irtifa net görüntü :)
portos ~ 7 yıl önce
Bunda amaç sadece fotoğraf çekmek değil, aynı zamanda silahsızlanmaya katkıda bulunmak. Onların ekibi ve bizim ekibimiz arasında birbirimizi denetleme amacı var, dünya barışını korumak için yapılmış bir antlaşma çerçevesinde karşılıklı güven artırıcı faaliyetler.
Volvo ~ 7 yıl önce
Gelen bilgilendirici cevaplar için çok teşekkür ederim.
Open Skies ~ 7 yıl önce
Bu uçak NATO ile Doğu bloğu arasında 1992 yılında yapılan bir anlaşma çerçevesinde Türkiye'ye geliyor ve gözlem uçuşu yapıyor. Bu yeni bir olay değil, yıllardır süren bir OS (Open Skies) görevi.Aynı şekilde, bizim CASA uçağımızda yılda 4 hafta Rusya görevi için Rusya'ya gidiyor. Her yıl NATO kapsamında Viyana da kota paylaşım toplantısı yapılıyor ve Hava Kuvvetlerinden temsilcilerimiz, subaylarımız bu toplantıya katılıyor. Silahsızlanma kapsamında yapılan bu görev, karşılıklı olarak devam ediyor. NATO ülkeleri ile ortak olarak Ukrayna,Rusya, Gürcistan ve Bosna Hersek üzerinde ASA görevleri icra ediyoruz. Bu görevlerin bazıları ortak görevler oluyor. Örneğin, Norveç ile birlikte, bizim CASA uçağı ile Rusya üzerinde görev icra edilebiliyor. Yani bu görevler normal bir anlaşma çerçevesinde yapılan, yıllardır uygulanan uluslararası bir iş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
güzel ~ 7 yıl önce
güzel yaşasın rusya kardeşimizzz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000