28 Mayıs 2018, Pazartesi 08:01:20

Rusya MH17 için destek vermeye hazır

Rusya’nın Avustralya Büyükelçiliği, Avustralyalı yetkililerin MH17 sefer sayılı uçağın düşürülmesi konusunda Uluslararası Ortak Soruşturma Grubu'nun (JIT) sunduğu raporu kesin bir dille desteklendiğini, Moskova’nın kendisine yöneltilen suçlamaları kanıtsız kabul ettiğini fakat her şeye rağmen soruşturmaya yardımcı olmaya hazır olduğunu duyurdu.
  • Yalan söylüyor
  • rusya yine ambargoyu hissetti ve geri vites:)

Rusya’nın Avustralya Büyükelçisi Grigoriy Logvinov’un 2014’te Ukrayna'nın doğusunda MH17 sefer sayılı uçağın düşürülmesi konusundaki açıklamasında, “İçinde Avustralya vatandaşlarının da bulunduğu MH-17 sefer sayılı uçağın yolcularının kurbanı olduğu, önceden planlanmış bir provokasyonla uğraştığımızı kanıtlayan çifte standartlar ortada. Her hâlükârda Rusya, MH-17 sefer sayılı uçak kazasıyla ilgili gerçeğin ortaya çıkarılması, olayın gerçek suçlularınınsa hak ettikleri cezayı çekmesi için ileride de soruşturmaya yardımcı olmaya hazır” ifadelerine yer verildi.

Moskova ile savcı tonunda konuşulabileceği hayallerinden vazgeçilmesi çağrısı yapan Logvinov, “Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull ve Dışişleri Bakanı Julie Bishop şahsında Avustralya makamları, JİT’in sunduğu tartışmalı bulguları kesin bir dille destekledi, bunun da ötesinde, Rusya’dan ‘suçunu kabul etmesini’ ve MH-17 kurbanlarının ‘tazminat tutarlarını’ kabul etmesini talep etti” ifadelerini kullandı.

'CİDDİ, SAĞLAM, PROFESYONEL BİR ÇALIŞMAYLA İLGİLİ TEKLİFLERİMİZ REDDEDİLİYOR'

Rusya’nın JİT’in çalışmalarının kalitesi ile ilgili tutumunu şimdiye kadar birçok kez ortaya koyduğu belirtilen açıklamada, “Tüm argümanlarımız birçok kez dünya toplumuna duyuruldu. Her şeye rağmen birlikte ciddi, sağlam ve profesyonel bir çalışmayla ilgili tüm tekliflerimiz baştan beri reddediliyor. Tanıdık bir üslup, kaba ve beceriksiz bir algoritma söz konusu. Kirli provokasyonlar yapılıyor,suçlu taraf önceden belirleniyor. Sözüm ona ‘soruşturma’, neredeyse tümüyle sosyal ağlardaki bilgilere ve uzun süre önce sahte haberlerle, ilkel kurgularla isimlerine leke süren bir takım uluslararası sivil toplum kuruluşlarına istinaden yürütülüyor” dendi.

Hollanda polisinin suç araştırmaları ekibinin başındaki Wilbert Paulissen, Avustralya, Belçika, Malezya, Hollanda ve Ukrayna'dan uzmanların yer aldığı Uluslararası Ortak Soruşturma Grubu'nun (JIT) Temmuz 2014'te Ukrayna'nın doğusunda yere çakılan MH17 sefer numaralı Malezya uçağını düşüren füzenin, 'Rusya'nın 53. Uçaksavar Tugayı'na ait olduğu sonucuna vardığını ileri sürmüştü.

Uçağın düşme nedenleriyle ilgili daha önce de Rusya'yı suçlayan iddialar ortaya atmıştı.

Rusya ise olayda dâhil olduğuna ilişkin bu suçlamaları net bir biçimde reddediyor.

Rusya MH17 için destek vermeye hazır

Yorumlar

Peh ~ 6 yıl önce
Yalan söylüyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
geri vites ~ 6 yıl önce
rusya yine ambargoyu hissetti ve geri vites:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000