07 Nisan 2009, Salı 13:35:25

Rusya, İsrail'den casus uçak satın alacak

Rusya Savunma Bakanlığının İsrail'den 50 milyon dolar değerinde 3 değik modelde insansız uçak satın alacağı bildirildi.

Rus Kommersant gazetesi, Rus askeri yetkililere dayandırarak yayımladığı haberde, Savunma Bakanlığının İsrail Havacılık Sanayi (IAI) ile Bird-Eye 400 mini UAV (ağırlığı 5 kg, menzili 10 km), I-view MK150 UAV (160 kg, menzili 100 km) ve Searcher Mk II orta menzilli UAV (426 kg, menzili 250 km) tipi insansız uçakların alımıyla ilgili sözleşmeyi imzaladığını duyurdu.

Haberde, Moskova'nın şimdilik 50 milyon dolarla sınırlı tuttuğu uçak alımıyla ilgili sözleşmede öngörülen paranın yarısını ödediğini, sözleşmede teknik yardım ve askeri personelin bu konuda eğitiminin de öngörüldüğü kaydedildi.

Gazete, Rus yetkililerin İsrail'den insansız uçak satın alımına özellikle Gürcistan ile yaşanan son çatışmalar sırasında Rus askeri operasyonlarının güvenilir istihbarat eksikliği yüzünden etkisiz kalmasından dolayı karar verdiğini belirtti.

Rus Hava Kuvvetlerinin insansız uçak geliştirmek için yaptığı birçok deneme başarısızlıkla sonuçlanmıştı. Hava Kuvvetleri Komutanlığı 2011 yılında 400 km menzili olan ve 12 saat havada kalabilecek insansız uçak geliştireceğini açıklamıştı.

RİA Novosti, Rusya'da yapılan değişik değerlendirmelere göre, olası bir çatışma sırasında ordunun 100 adet insansız uçağa ve 10 adet kılavuz sistemine ihtiyacı olduğunu duyurdu.
 

Rusya, İsrail'den casus uçak satın alacak

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000