09 Şubat 2011, Çarşamba 08:05:36

Rusya, İngiliz gazeteciyi sınırdışı etti

Rusya, İngiliz The Guardian gazetesi muhabiri Luke Harding'in 'Rusya'ya girişi istenmeyenler isimler listesinde' olduğu gerekçesiyle pasaport kontrolden geri çevirdi.
  • Lafla peynir gemisi yürümüyormuş.3 kişiyi kendilerini dinler bulunca atıp tutmakla,gerekirse girmeyiz,biz daha güçlüyüz demekle olmuyormuş.Yapılması gereken lafta olanı eylemde göstermekmiş.Vatan satanları,vatana iftira edenleri,gözü dönmüş ağzı salyalar akar şekilde ortada dolaşanları bu ülkenin topraklarından temelli uzaklaştırmak ve tepkiyi göstermek gerekmekteymiş..Helal olsun Rusya sana..
  • ara sıra bizde ülkemiz hakkında ileri geri konuşan yazan insanları sınırdışı etsek. kimi gelir pkk yanlısı olarak ülkemizde gezer tozar kimi gelip sözde Ermeni soykırımı diye tutturur..bizde onlara kapı açarız daima. Rusya iyi etmiş...
İki aylık yurtdışı iş seyahatinden sonra Londra'dan Moskova'ya dönen The Guardian gazetesi için Rusya Dışişler Bakanlığı'nda akrediteli olan Luke Harding havalimanında vizesi iptal edilerek ilk uçakla memleketine gönderildi.

Rusya resmi makamları İngiliz gazetecinin iş vizesinin iptal edilmesi ile ilgili her hangi bir açıklama yapmazken, Harding ise bir makalesinde Wikileaks'te yer alan belgelere dayanarak 'Rusya mafya ülkesi' şeklindeki değerlendirme yaptığı için Rusya'da istenmeyen şahıs haline geldiğini iddia etti.

Uluslararası basın İngiliz gazeteci Harding'in FIFA 2018 Dünya Kupası'nın nerede oynanacağı ile ilgili seçimlerin yapıldığı gün makalenin yayınlanmasına da dikkat çekiyor. Rus yetkililer makalenin İngiltere'nin avantaj sağlamak için yayınlandığını savunmuştu.

Ria Novosti'ye açıklamalarda bulunan güvenlik birimlerinden bir kaynak Luke Harding'in 'Rusya'ya girişi istenmeyenler isimler listesi'nde bulunduğunu doğruladı.

The Guardian gazetesinde yer alan haberde, Harding'in 45 dakika boyunca havalimanında gözaltında tutulduğunu, ardından Londra'ya uçan uçağa götürüldüğünü belirtti. Yazıda uçak Londra'ya iniş yaptıktan sonra Harding'e pasaportu iade edildiği belirtildi.

(Zaman)
Rusya, İngiliz gazeteciyi sınırdışı etti

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Lafla peynir gemisi yürümüyormuş.3 kişiyi kendilerini dinler bulunca atıp tutmakla,gerekirse girmeyiz,biz daha güçlüyüz demekle olmuyormuş.Yapılması gereken lafta olanı eylemde göstermekmiş.Vatan satanları,vatana iftira edenleri,gözü dönmüş ağzı salyalar akar şekilde ortada dolaşanları bu ülkenin topraklarından temelli uzaklaştırmak ve tepkiyi göstermek gerekmekteymiş..Helal olsun Rusya sana..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ara sıra bizde ülkemiz hakkında ileri geri konuşan yazan insanları sınırdışı etsek. kimi gelir pkk yanlısı olarak ülkemizde gezer tozar kimi gelip sözde Ermeni soykırımı diye tutturur..bizde onlara kapı açarız daima. Rusya iyi etmiş...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000