11 Mart 2011, Cuma 14:35:24

RUSYA İLE VİZELER NE ZAMAN KALKACAK?

Türkiye ile Rusya arasında vizesiz geçişin önündeki son engel dün geçildi. Rusya ile "Geri Kabul Anlaşması" Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda kabul edildi. Peki vizesiz geçiş ne zaman başlayacak? İşte ayrıntılar...
  • Madem ruslar bu kadar zorluk çıkartıyor, gitmeyim o zaman. Rusya da sistem komunizm sistemidir. Demokrasi ve ınsan hakları adına bir şey beklemeyin... Kendi vatandaşını bile zehirleyen ve denizin dibinde ölüme terkeden hatta kendi vatandaşına roketle silahla saldıran bir toplumdan ne beklenir ki ? KOMUNIZM...
  • vize alırkende o işlemi yapıyorduk. vocher düzenleniyordu. mesela petersburga gittim arkadaşımın yanına geçen sene, vize aldığım acenta oraya bi otel ismi yazmış pasaport kontrolünde nerde kalacaksın diye sordular sadece bende o otelin adını söyledim ama o otelde kalmadım sonuçta. şimdi uygulama daha mı farklı olacak?
  • 10 başlarsa ne olur başlamasa ne olur?siz bugun mesela suriye'ye gitmeye karar verdiniz bilet alıp havaalanına gidip uçağa binip hiç kimseye hiç bir belge göstermeden gidip dönebilyorsunuz.ama rusya ya okadar kolay gitmeyeceksiniz.önce h.alanında otelden konfirme ve ödeme yapıldığına dahil evrağı sonra gidiş dönüş biletinizi sonra sizi karşılayacak acentadan gelen evraklar sonra cebinizde 1.500 avro olması lazım minimum.bunları hepsini yaptıktan sonra ancak uçağa binersiniz.ve rusyaya girişinde unutmayin bu evrakların hepsinin tekrar kontrolu yapılacak.ve inanınvize kalkması buysa hiç kalkmasın daha iyi.her uçakta standart 20-30 kişi deport olacak.bence bu iş sadece show amaclı.
  • Daha önce 2 defa vizeler konusunda görüşme yapıldı. Ortak karar alındı ama Putin kıvırdı...
  • Rusya olsa nolur olmasa nolur... Sanki çok gerekli bir ülke, komünist ülke :) Sözde demokrasi var ama rejim sistemi hala komunızm kokuyor. Polislik bir olayınız olsunda görün bakım kodesı nasıl boyluyorsunuz ve yiyeceğiniz dayagında haddi hesabı yok... RUSYADA HER ZAMAN İÇİN ÖNCE DEVLET VARDIR, DEVLET HER ZAMAN HAKLIDIR...
  • Rusya büyükelçiliğinin açıklaması 5-10 Nisan arası vizesiz geçişler başlayacak. Vizesiz geçecek kişiler 1000-1500 Usd arası paratı sınırda deklare etmesi gerekiyor.Çıkarkende Otelde kaldığına dair otel faturası ilk gelen bilgiler bunlar.
  • vay be bide yazmış önemli olan rusya'da meclis onayından geçmesi gerekli diye. :))) çok komik yaa buraya yorum yazanlar :)) 10 nisanı bekle ama istersen o arada zambia'ya gidebilirsin. senin için orda vize isteyeceklerini zannetmiyorum :)
  • aç biraz haber oku istersen o zaman görürsün Rusya vizesinin ne zaman kalkacağını. bi de önemli olan Rusya meclisinden geçmesi diye yazmışsın. rusya'da meclis onayına gerek yokki. Ama sen Zambia'yı daha iyi biliyorsun
  • rusyada zaten meclis onayına gerek yok. defalarca söylendi bu.
  • Onemli olan TBMM degil Rusya'da meclisten gecmesi, su anda da oyle bir calisma yok bildigim kadari ile. Yani kaldi bir baska bahara. Bu arada Zambia ile de vizeler kalkacakmis, Rusya olmadi Zambia verelim ))
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 9 Mart günü gerçekleşen oturum Türkiye ile Rusya arasında yeni bir dönüm noktası oluşturdu. Genel Kurul'da görüşülen Rusya ile "Geri Kabul Anlaşması" kabul edilirken vizesiz geçişin önündeki son yasal engel de aşılmış oldu.

VİZESİZ GEÇİŞ TARİHİ 10 NİSAN OLACAK

Vizesiz geçişin, TBMM onayının ardından 30 içinde devreye girmesi, buna göre vizesiz geçişin fiilen uygulanacağı tarihin 10 Nisan olması bekleniyor.

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev'in Mayıs 2010'da gerçekleştirdiği Ankara ziyaretinde imzalanan Vize Muafiyet Anlaşması, 21 Haziran 2010 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile onaylanıp, 27 Temmuz 2010'da Resmi Gazete'de yayınlanmıştı. Vizesiz geçişler için ön şart olan "Geri Kabul Anlaşması" da 18 Ocak 2011'de Moskova'da imzalanmıştı. Anlaşmaya Rusya adına Federal Göçmen Servisi Başkan Yardımcısı Nikolay Smorodin, Türkiye adına da Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk İşleri Genel Müdürü Şakir Fakılı imza koymuştu.
RUSYA İLE VİZELER NE ZAMAN KALKACAK?

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 13 yıl önce
Madem ruslar bu kadar zorluk çıkartıyor, gitmeyim o zaman. Rusya da sistem komunizm sistemidir. Demokrasi ve ınsan hakları adına bir şey beklemeyin... Kendi vatandaşını bile zehirleyen ve denizin dibinde ölüme terkeden hatta kendi vatandaşına roketle silahla saldıran bir toplumdan ne beklenir ki ? KOMUNIZM...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
vize alırkende o işlemi yapıyorduk. vocher düzenleniyordu. mesela petersburga gittim arkadaşımın yanına geçen sene, vize aldığım acenta oraya bi otel ismi yazmış pasaport kontrolünde nerde kalacaksın diye sordular sadece bende o otelin adını söyledim ama o otelde kalmadım sonuçta. şimdi uygulama daha mı farklı olacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
10 başlarsa ne olur başlamasa ne olur?siz bugun mesela suriye'ye gitmeye karar verdiniz bilet alıp havaalanına gidip uçağa binip hiç kimseye hiç bir belge göstermeden gidip dönebilyorsunuz.ama rusya ya okadar kolay gitmeyeceksiniz.önce h.alanında otelden konfirme ve ödeme yapıldığına dahil evrağı sonra gidiş dönüş biletinizi sonra sizi karşılayacak acentadan gelen evraklar sonra cebinizde 1.500 avro olması lazım minimum.bunları hepsini yaptıktan sonra ancak uçağa binersiniz.ve rusyaya girişinde unutmayin bu evrakların hepsinin tekrar kontrolu yapılacak.ve inanınvize kalkması buysa hiç kalkmasın daha iyi.her uçakta standart 20-30 kişi deport olacak.bence bu iş sadece show amaclı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Daha önce 2 defa vizeler konusunda görüşme yapıldı. Ortak karar alındı ama Putin kıvırdı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Rusya olsa nolur olmasa nolur... Sanki çok gerekli bir ülke, komünist ülke :) Sözde demokrasi var ama rejim sistemi hala komunızm kokuyor. Polislik bir olayınız olsunda görün bakım kodesı nasıl boyluyorsunuz ve yiyeceğiniz dayagında haddi hesabı yok... RUSYADA HER ZAMAN İÇİN ÖNCE DEVLET VARDIR, DEVLET HER ZAMAN HAKLIDIR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Rusya büyükelçiliğinin açıklaması 5-10 Nisan arası vizesiz geçişler başlayacak. Vizesiz geçecek kişiler 1000-1500 Usd arası paratı sınırda deklare etmesi gerekiyor.Çıkarkende Otelde kaldığına dair otel faturası ilk gelen bilgiler bunlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
vay be bide yazmış önemli olan rusya'da meclis onayından geçmesi gerekli diye. :))) çok komik yaa buraya yorum yazanlar :)) 10 nisanı bekle ama istersen o arada zambia'ya gidebilirsin. senin için orda vize isteyeceklerini zannetmiyorum :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
aç biraz haber oku istersen o zaman görürsün Rusya vizesinin ne zaman kalkacağını. bi de önemli olan Rusya meclisinden geçmesi diye yazmışsın. rusya'da meclis onayına gerek yokki. Ama sen Zambia'yı daha iyi biliyorsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
rusyada zaten meclis onayına gerek yok. defalarca söylendi bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Onemli olan TBMM degil Rusya'da meclisten gecmesi, su anda da oyle bir calisma yok bildigim kadari ile. Yani kaldi bir baska bahara. Bu arada Zambia ile de vizeler kalkacakmis, Rusya olmadi Zambia verelim ))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000