04 Haziran 2017, Pazar 09:11:32

Rusya ile Türkiye birlikte uçak üretecek

Rus Rostec: Türkiye ile 5. nesil savaş uçağı üretimini görüşüyoruz. Bu konuda Türkiye’de gerekli altyapı mevcut.
  • Daha oncede ukrana ile yapacaktik??
  • Her ülkeyle üretiyoruz. Sözde milli helikopteri İtalya ile F16 ları lisans altında abd ile yeni savaş uçağı üretiyoruz diye bağırıp çağıranlar İngiltere bae sistemle motor rolsroyce ile mükemmel. Sonra çık milli de buna hangi ülke üretirken milli kelimesini kullanıyor acaba yem at doyan olur
  • Farkındaysanız kendi yerli imkanlarıyla kendi uçağını yapmak için var gücüyle girişimde olan ülkemize yaklaşmalar sırnaşmalar başladı :) Sebep malum... 1940 50 60 yıllarda nasıl durdurulduk hantallaştırıldık ve hedeften saptırıldık unutmayalım. Kendi kendimize yetmeyi öğrenmeye hevesli olmazsak, asla biryerlerden başlayamayız.
  • İha bile üretemeyen havacılıkta ileri gitmekte zorlanan rusya ile işbirliği mi yapacağız. Bu haberler tamamen gündem oluşturmak için. Rusların bize hiçbir şekilde faydası olmaz.
  • Bu is cin fuzesine benzeyebilir
  • Neden olmasın? Domatese doyururuz sizi :) yeter ki kamuoyunu 3-5 sene bu haberlerle afyonlamamıza yardım edin.
  • İngiltere ile olan uçağı üretelim de ilk sonra ikinciyi üretiriz.
  • Harika olur

Rus devlet savunma sanayi şirketi Rostec'in Üst Yöneticisi (CEO) Sergey Çemezov, Türkiye ile 5. nesil savaş uçağı üretimi konusunu görüştüklerini belirterek, “Bu konuda Türkiye’de gerekli altyapı mevcut. Birlikte yeni ve modern bir şeyler yaratabiliriz.” dedi.

Türkiye’nin kendi uçaklarının montajını yapabildiğini hatırlatan Çemezov'un “Tüm bu gelişmeler ışığında yeni ve modern bir şeyler yaratabiliriz.” açıklaması akıllara Su-35 jetlerini getirdi.

Su-35'ler Su-27 'Flanker'ların çokça geliştirilmiş iki ayrı türevinden biridir. Sukhoi tarafından tasarlanan ve Komsomolsk-on-Amur Uçak Üretim Ortaklığı (KnAAPO) tarafından üretilen tek koltuklu, çift motorlu süper-manevra kabiliyetli çok amaçlı avcı jetleridir.

Uzmanlar ilgili jetlerin ortak üretiminde Türk TAI ve ROKETSAN'ın F-16 üretiminden elde ettiği bilgi birikimi ile, elektronik sistemlerde ASELSAN'ın deneyimlerinin önemli yer tutacağını belirtiyorlar.

Rusya ile Türkiye birlikte uçak üretecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

???? ~ 7 yıl önce
Daha oncede ukrana ile yapacaktik??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hani millilik ne oldu ~ 7 yıl önce
Her ülkeyle üretiyoruz. Sözde milli helikopteri İtalya ile F16 ları lisans altında abd ile yeni savaş uçağı üretiyoruz diye bağırıp çağıranlar İngiltere bae sistemle motor rolsroyce ile mükemmel. Sonra çık milli de buna hangi ülke üretirken milli kelimesini kullanıyor acaba yem at doyan olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Asla ~ 7 yıl önce
Farkındaysanız kendi yerli imkanlarıyla kendi uçağını yapmak için var gücüyle girişimde olan ülkemize yaklaşmalar sırnaşmalar başladı :) Sebep malum... 1940 50 60 yıllarda nasıl durdurulduk hantallaştırıldık ve hedeften saptırıldık unutmayalım. Kendi kendimize yetmeyi öğrenmeye hevesli olmazsak, asla biryerlerden başlayamayız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 7 yıl önce
hadi yavrum uyan artık servisi kaçıracan
Gündem ~ 7 yıl önce
İha bile üretemeyen havacılıkta ileri gitmekte zorlanan rusya ile işbirliği mi yapacağız. Bu haberler tamamen gündem oluşturmak için. Rusların bize hiçbir şekilde faydası olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ER ~ 7 yıl önce
Havacılıkta ileri gitmekte zorlanan mı dedin.Rusya'nın kaç tane kendi yapım uçağı var haberin var mı?Seninkiler gibi cadillac arabaya sticker yağıştırıp aha yerli otomobil bu demiyor milletine.
Jjj ~ 7 yıl önce
Bu is cin fuzesine benzeyebilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olur tabi ~ 7 yıl önce
Neden olmasın? Domatese doyururuz sizi :) yeter ki kamuoyunu 3-5 sene bu haberlerle afyonlamamıza yardım edin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 7 yıl önce
İngiltere ile olan uçağı üretelim de ilk sonra ikinciyi üretiriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Su35 ~ 7 yıl önce
Harika olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000