27 Mart 2017, Pazartesi 10:36:41

Rusya ile pasaportsuz seyahat mi başlıyor?

Ukrayna'ya pasaportsuz bir şekilde ve sadece kimlik kartları ile geçişin başlayacağının açıklanmasının ardından, şimdi de Rusya gündeme geldi.
  • Rusya kolay kolay affetmez malum olayi. oyle ozurle vs olacak is degil. istedikleri istihbarato tami tamina vermemissin demek ki. domatesi ayvayi geri gonderdiler bile. Gecmis olsun.
  • ilişkiler normalleşti mi ? nasıl ve ne zaman oldu o iş ? rusya, bize hala hem vize uyguluyor hem de türkiye'den ithal ettiği limon vs gibi 13 ürüne hala ambargo uyguluyor ve sınırlarda hala mallar bekletiliyor ! almanya'ya dünya laf söyleyip ertesi gün berlin fuarında alman dostlarımızı bekliyoruz diyen bakandan inciler...yersen !
  • daha kendi ulkemize pasaportsuz giremiyoruz bu neyin kafasi ?
  • Geç bile kalındı geç !!! Turistler açısından büyük bir olanak pasaportsuz seyahat.
  • bize degil onlara... tek taraflı yani
  • Türk vatandaşına vize kalkmayacak onu niye dile getirmiyorsunuz hiç. Rus vatandaş vizesiz ülkemize geliyor. Türk vatandaşından 200 dolar isteniyor. Ne kadar içler acısı. Her geçen gün pasaportumuzun değeri düşüyor
  • 200$ vize var arkadaşlar. bir sürü secere döken evrak da cabası. rus vatandaşları buraya boş pasaportla girip, günlük 50$'dan full uhd tatil yapıyor antalya'da :)
  • Vizeyi kaldirsinlar yeter
  • Vizeyi kaldirsinlar yeter
  • Bize hala vize var , simdi gidip adamlari kimlikle mi kabul edicez nasil yani ???

Ukrayna'ya pasaportsuz bir şekilde ve sadece kimlik kartları ile geçişin başlayacağının açıklanmasının ardından, şimdi de Rusya gündeme geldi. İki ülke arasında pasaportsuz gidiş gelişlere yönelik müzakereler tekrar başlıyor.

Görüşmelerin tekrar başlayacağı haberini Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu verdi. Antalya'da konuşan Çavuşoğlu, Rusya ile uçak hadisesi olmadan önce iki ülke vatandaşlarının pasaportsuz bir şekilde sadece kimlikle giriş-çıkış yapabilmeleri için epeyce görüştüklerini hatırlatarak, "Bayağı mesafe katetmiştik. Şimdi ilişkilerimiz normalleştiğine göre bu konuda da müzakerelere devam edebiliriz.

Biz en azından Rusya vatandaşlarının pasaportu bile olmadan gelebilmeleri için havalimanlarında kimliklerin okunabileceği cihazları kuruyoruz. Bu konudaki görüşmelerimizi başlatacağız tekrar" dedi.

Yunanistan'ın Avrupa İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Vekili Yorgos Katrougalos, Yunan adalarına girişte, kapıda vize alınabilmesini sağlayan uygulamanın bir yıl daha uzatılacağını söyledi. Midilli, Sakız, Rodos, İstanköy, Sömbeki, Sisam ve Meis adaları için 2012 yılından bu yana nisan-ekim ayları arasında geçerli olan uygulamayla Türk turistlerin adalara seyahatlerinde limanda vize verilerek önemli bir kolaylık sağlanıyor.

Rusya ile pasaportsuz seyahat mi başlıyor?

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Matruskamil ~ 7 yıl önce
Rusya kolay kolay affetmez malum olayi. oyle ozurle vs olacak is degil. istedikleri istihbarato tami tamina vermemissin demek ki. domatesi ayvayi geri gonderdiler bile. Gecmis olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dalga mı bu ? ~ 7 yıl önce
ilişkiler normalleşti mi ? nasıl ve ne zaman oldu o iş ? rusya, bize hala hem vize uyguluyor hem de türkiye'den ithal ettiği limon vs gibi 13 ürüne hala ambargo uyguluyor ve sınırlarda hala mallar bekletiliyor ! almanya'ya dünya laf söyleyip ertesi gün berlin fuarında alman dostlarımızı bekliyoruz diyen bakandan inciler...yersen !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
memur ~ 7 yıl önce
daha kendi ulkemize pasaportsuz giremiyoruz bu neyin kafasi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cx ~ 7 yıl önce
Geç bile kalındı geç !!! Turistler açısından büyük bir olanak pasaportsuz seyahat.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
seneye ~ 7 yıl önce
bize degil onlara... tek taraflı yani

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçanadamsabri ~ 7 yıl önce
Türk vatandaşına vize kalkmayacak onu niye dile getirmiyorsunuz hiç. Rus vatandaş vizesiz ülkemize geliyor. Türk vatandaşından 200 dolar isteniyor. Ne kadar içler acısı. Her geçen gün pasaportumuzun değeri düşüyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uçuşkolik ~ 7 yıl önce
200$ vize var arkadaşlar. bir sürü secere döken evrak da cabası. rus vatandaşları buraya boş pasaportla girip, günlük 50$'dan full uhd tatil yapıyor antalya'da :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vize ~ 7 yıl önce
Vizeyi kaldirsinlar yeter

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vize ~ 7 yıl önce
Vizeyi kaldirsinlar yeter

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Jjj ~ 7 yıl önce
Bize hala vize var , simdi gidip adamlari kimlikle mi kabul edicez nasil yani ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mustafa ~ 7 yıl önce
Yesil pasaporta bile vize uyguluyorlar :)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000