21 Nisan 2009, Salı 08:23:51

Rusya ile Airbus'tan dev işbirliği

Rusya Teknoloji Şirketi ile Airbus arasında 4 milyar dolarlık anlaşma imzalandı.
  • araplar bizi satmış zamanında, gıkımız çıkmamış. pertol satsa ne yazar..
  • Hayret, Araplar petrol satsa demediğini bırakmazmı bizimkiler, bu konuda ise çıt çıkmamış...

Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in de imza törenine katıldığı anlaşmaya göre, Rusya Airbus'a 2020 yılına kadar uçak üretiminde kullanılan titanyum hammaddesi verecek.
Dünyanın en büyük titanyum üreticisi firma olarak bilinen VSMPO-Avisma, üretiminin yüzde 70'ini ihraç ediyor. Firmanın üretiminin yüzde 30'luk kısmı ise iç piyasada tüketiliyor. VSMPO-Avisma'nın en büyük tüketicileri arasında Boeing, Airbus, SNECMA, General Electric, Rolls-Royce ve Pratt & Whitney gibi dev şirketler yer alıyor. 

Rusya Başbakanı Putin yaptığı değerlendirmede, "Şirketimiz VSMPO-Avisma Airbus'ın titanyum ihtiyacının yüzde 60'ını karşılıyor." dedi. 1990'lı yıllarda iki şirketin ilk anlaşmayı sağlamasından bu yana toplam ticaret hacimlerini 20 kat artırdıklarını kaydeden Putin, Moskova'nın Avrupa havacılık sektörü ile ilişkileri geliştirmek istediğini söyledi.

Moskova'da imzalanan anlaşmayı VSMPO-Avisma'nın yer aldığı Rusya Teknoloji şirketi Başkanı Sergey Chemezov ve Airbus Yönetim Kurulu Başkanı Thomas Enders parafe etti. Enders de yaptığı değerlendirmede, "İmzalanan anlaşma gösteriyor ki, Rusya dünya piyasalarına yüksek teknoloji ürünü arzı gerçekleştiriyor." dedi.

Rusya ile Airbus'tan dev işbirliği

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
araplar bizi satmış zamanında, gıkımız çıkmamış. pertol satsa ne yazar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Hayret, Araplar petrol satsa demediğini bırakmazmı bizimkiler, bu konuda ise çıt çıkmamış...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000