08 Eylül 2014, Pazartesi 11:02:28

RUSYA HAVA SAHASINI KAPATMAKLA TEHDİT ETTİ

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, Batılı ülkelerin Rusya'ya karşı sektörel bazda yaptırım uygulamalarına karşılık olarak Rusya hava sahasını kapatabileceklerini bildirdi.
  • böyle bir ambargo olursa coğrafi avantajından ötürü bu iş thy'ye yarar
  • enerji vs hersey dahil 2 trilyon dolarlik ekonomisi olan rusya, karsi tarafta eu 16,usa 20,japonya 8 trilyon dolarlik,toplamda 44 trilyon dolarlik ekonomiler.. hadi bakalim hesap edelim,kim zararli cikar.. bos laflar iste,diktatorluk ozentisi ulkeler,baska biride basimizda boyle havaya konusuyor..
  • Avrupali sirketler bundan buyuk zarar gorur. Rus hava sahasi acildigi icin ornegin Asya pazarinda buyuyen Almanya ne yapacak Asya da hizla kuculebulecek mi, yoksa daha masrafli rotalari mi tercih edecek. Kurusun hesabinin yapildigi bu sektorde Avrupalilar icin ciddi bir risk. Turk sirketlerinin cikarina olur mu? Elbette.
  • Bu batılı müttefiklerimizin (ABD, AB) Rusyayı zor durumda bırakma ve parçalama gayretlerinin getirdiği bir durumdur. Açıkçası Rusyayı çepeçevre sarıp zor durumda bırakmak isteniyor. ABD Orta Asya'ya (Kırgızistan vs) bir takım askeri üsler inşa etti , yıllık ödediği kira ile onlara kemik attı. Gürcistan resmen ABD nin dümeninde NATO ya alacaklar, doğu bloku zaten köle yaptılar sıra Ukraynaya geldi. Ukrayna slav bir ırktır ve Rusların en yakın akrabasıdır, kullandıkları dil %90 Rusçaya benzemektedir, hatunlar derseniz öyle. Amaçları Rusyayı zayıflatıp yıkmak Ruslar bunun farkında o yüzden direniyor Rus ayısı. Rusya kaybederse dünya tek kutuplu olacak o zaman emperyalist Sam amcanın dediği olacak.
  • Kapatmasi direk veya dolayli yoldan bizim cikarimiza olur
  • Turkiyeden gecerler zaten herkes bizden geciyor. :-))) Guzel gunler herkese...
  • Zarar edecek olan sadece avrupa sirketleri olmayacak.....rus sirketleri avrupa hava sahasini kullanamayinca onlara ne olacak dersiniz? Onlarda bas asagi gidecek. O yuzden Ukrayna topraklarindan bir an once ciksinlar.
  • Boş boş konuşma bizim gibi ülkelerin yöneticilerinin fitratinda var
  • Herhalde bizimkinleri dinleye dinleye rus siyasetcilerde bos konusmaya baslamis
  • Rusya'nın hava sahası eskiden kapalıydı zaten...kimse iflas etmedi...sonra hava sahasını büyük paralar mukabili açtılar...2000 lerin başında yılda toplam yarım milyar dolara yakın para topluyorlardı...(Avrupa Hava Yolları AEA komitesinde THY delegesi idim biliyorum) şimdi o da artmıştır tabii... Aldıkları para da hava yollarının yolun kısalması nedeniyle yaptıkları tasarrufun önemli bir bölümü idi... Dolayısı ile durumu böyle değerlendirmek lazım ..........

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, Batılı ülkelerin Rusya'ya karşı sektörel bazda yaptırım uygulamalarına karşılık olarak Rusya hava sahasını kapatabileceklerini bildirdi.

Yerel bir gazeteye yaptığı açıklamada Avrupa Birliği'nin yeni yaptırım uygulama olasılığını değerlendiren Medvedev, "Yeni yaptırımlar olup olmayacağını onlara sormak lazım, eğer bizim enerji ve finans sektörüyle ilgili yeni yaptırımlar olursa biz bu yaptırımlara cevap vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Söz konusu cevabın ulaştırma alanında olabileceğine dikkati çeken Medvedev, "Biz ortaklarımızla dost ilişkiler içerisinde olduğumuzu düşünüyor ve o nedenle Rusya hava sahasını onların uçuşları için açık tutuyoruz, eğer bizi kısıtlayacak olurlarsa biz cevap vermek zorunda kalacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Batılı havayolu şirketlerinin Rusya hava sahasını kullanamaması durumunda iflas edeceklerini ileri süren Medvedev, olayların böyle kötü senaryo üzerine gelişmesini istemediklerini vurguladı. Medvedev, "Batılı ortaklarımızın bunun farkına varmalarını isterdik" diye konuştu.

Medvedev, Batılı ülkelerle Rusya arasındaki yaptırım savaşlarının Ukrayna'daki krizin çözümüne hiçbir katkı sağlamadığını, aksine küresel güvenlik sistemini tehdit ettiğini iddia etti.

RUSYA HAVA SAHASINI KAPATMAKLA TEHDİT ETTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

hamburg/tolga ~ 10 yıl önce
böyle bir ambargo olursa coğrafi avantajından ötürü bu iş thy'ye yarar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ztk ~ 10 yıl önce
enerji vs hersey dahil 2 trilyon dolarlik ekonomisi olan rusya, karsi tarafta eu 16,usa 20,japonya 8 trilyon dolarlik,toplamda 44 trilyon dolarlik ekonomiler.. hadi bakalim hesap edelim,kim zararli cikar.. bos laflar iste,diktatorluk ozentisi ulkeler,baska biride basimizda boyle havaya konusuyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Avrupali sirketler bundan buyuk zarar gorur. Rus hava sahasi acildigi icin ornegin Asya pazarinda buyuyen Almanya ne yapacak Asya da hizla kuculebulecek mi, yoksa daha masrafli rotalari mi tercih edecek. Kurusun hesabinin yapildigi bu sektorde Avrupalilar icin ciddi bir risk. Turk sirketlerinin cikarina olur mu? Elbette.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rusya ~ 10 yıl önce
Bu batılı müttefiklerimizin (ABD, AB) Rusyayı zor durumda bırakma ve parçalama gayretlerinin getirdiği bir durumdur. Açıkçası Rusyayı çepeçevre sarıp zor durumda bırakmak isteniyor. ABD Orta Asya'ya (Kırgızistan vs) bir takım askeri üsler inşa etti , yıllık ödediği kira ile onlara kemik attı. Gürcistan resmen ABD nin dümeninde NATO ya alacaklar, doğu bloku zaten köle yaptılar sıra Ukraynaya geldi. Ukrayna slav bir ırktır ve Rusların en yakın akrabasıdır, kullandıkları dil %90 Rusçaya benzemektedir, hatunlar derseniz öyle. Amaçları Rusyayı zayıflatıp yıkmak Ruslar bunun farkında o yüzden direniyor Rus ayısı. Rusya kaybederse dünya tek kutuplu olacak o zaman emperyalist Sam amcanın dediği olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ukrayna ~ 10 yıl önce
adam 80 sene rus kolesi oldu, simdi yeniden rus kolesi olmamak icin savasiyor.. sen ne diyorsun?
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Kapatmasi direk veya dolayli yoldan bizim cikarimiza olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TK ~ 10 yıl önce
Turkiyeden gecerler zaten herkes bizden geciyor. :-))) Guzel gunler herkese...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zarar ~ 10 yıl önce
Zarar edecek olan sadece avrupa sirketleri olmayacak.....rus sirketleri avrupa hava sahasini kullanamayinca onlara ne olacak dersiniz? Onlarda bas asagi gidecek. O yuzden Ukrayna topraklarindan bir an once ciksinlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Boş boş konuşma bizim gibi ülkelerin yöneticilerinin fitratinda var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mehmet el ~ 10 yıl önce
Herhalde bizimkinleri dinleye dinleye rus siyasetcilerde bos konusmaya baslamis

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Buyukyuksel yeditepe ~ 10 yıl önce
Rusya'nın hava sahası eskiden kapalıydı zaten...kimse iflas etmedi...sonra hava sahasını büyük paralar mukabili açtılar...2000 lerin başında yılda toplam yarım milyar dolara yakın para topluyorlardı...(Avrupa Hava Yolları AEA komitesinde THY delegesi idim biliyorum) şimdi o da artmıştır tabii... Aldıkları para da hava yollarının yolun kısalması nedeniyle yaptıkları tasarrufun önemli bir bölümü idi... Dolayısı ile durumu böyle değerlendirmek lazım ..........

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000