09 Aralık 2009, Çarşamba 11:50:17

Rusya daha fazla fazlasını istiyor

Rusya'nın İsraille yaptığı 100 milyon dolarlık anlaşma karşılığında daha fazla casus uçak istedi, talep İran için 'rüşvet' olarak değerlendirildi...
  • Rusya alacak kopyalayacak veya kibarca " reverse engineering " yapacak. Ne zor muş şu İHA yapmak. ODTÜ uğratı sonuç çıkmadı. Zorlu israilden know how aldı üzerinde çalıştı.Diğer firma da mini boyda birisini düşürdü. İsrail yıllardır işin içinde bizim askerin istediğini standardı tuturamadı. Daha fazla bilgi sahibi varsa paylaşırsa memnun olurum.

Rusya Savunma Bakanlığı İsrail`den 50 milyon dolar değerinde 3 değişik modelde insansız casus uçak satın almasının ardından, haziranda yaptığı 100 milyon dolarlık yeni anlaşma karşılığında planlanandan daha fazla casus uçak talep etti.

İsrail kaynakları ve askeri uzmanlar Rusya'nın bu talebini, İran'a S-300 satılmasını engellemeye çalışan İsrail'den istenen "rüşvet" olarak niteledi.

Rusya Savunma Bakanlığı, Gürcistan savaşının hemen ardından, İsrail Havacılık Sanayi(IAI) ile Bird-Eye 400 mini UAV(ağırlığı 5 kg, menzili 10 km), I-view MK150 UAV (160 kg, menzili 100 km) ve Searcher Mk II orta menzilli UAV (426 kg, menzili 250 km) tipi insansız uçakların alımıyla ilgili sözleşmeyi imzalamıştı.

Moskova`nın ilk aşamada 50 milyon dolarla sınırlı tuttuğu uçak alımıyla ilgili sözleşmede öngörülen paranın yarısını ödendiği, sözleşmede teknik yardım ve askeri personelin bu konuda eğitiminin de öngörüldüğü kaydedilmişti.

Şimdiye kadar 12 insansız casus uçağının Rusya'ya teslim edildiği belirtilirken, Moskova'nın 50 casus uçağı daha istediği iddia edildi.
İsrailli yetkililer ise, İsrail Havacılık Şirketi ile Rus yetkililer arasında görüşmelerin sürdüğünü belirtti, ancak ayrıntı vermedi.

Rusya'nın İsrail'den aldığı ilk askeri teçhizat olduğu kaydedilen casus uçaklarının, özellikle Gürcistan ile yaşanan çatışmalar sırasında Rus askeri operasyonlarının güvenilir istihbarat eksikliği yüzünden etkisiz kalmasından dolayı alınmasına karar verildiği savunuluyor.

Rus Hava Kuvvetlerinin insansız uçak geliştirmek için yaptığı birçok deneme başarısızlıkla sonuçlanmıştı. Hava Kuvvetleri Komutanlığı 2011 yılında 400 km menzili olan ve 12 saat havada kalabilecek insansız uçak geliştireceğini açıklamıştı.

Rus basınında daha önce yer alan haberlerde, olası bir çatışma sırasında ordunun 100 adet insansız uçağa ve 10 adet kılavuz sistemine ihtiyacı olduğunu öne sürülmüştü.

Dünya Merkezi

Rusya daha fazla fazlasını istiyor

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Rusya alacak kopyalayacak veya kibarca " reverse engineering " yapacak. Ne zor muş şu İHA yapmak. ODTÜ uğratı sonuç çıkmadı. Zorlu israilden know how aldı üzerinde çalıştı.Diğer firma da mini boyda birisini düşürdü. İsrail yıllardır işin içinde bizim askerin istediğini standardı tuturamadı. Daha fazla bilgi sahibi varsa paylaşırsa memnun olurum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000