10 Şubat 2019, Pazar 09:07:46

Rusya Ay'a gitmeye hazırlanıyor

Rusya’daki Roskosmos Ana Bilim Enstitüsü, Rusların 2031 yılında Ay’a ilk insanlı seferlerini düzenleyeceklerini açıkladı.
  • Ya ne kadar cahil cühela varsa yazıyor. Yok çalmış ta yok hırsız da ulan diyelim ki roket teknolojisi çalmış ne yani bu adamların uzaya ilk roket fırlattığı gerçeğini değiştirmez ki. Herkes ilk çağdan beri birbirinden bir şeyleri kopyalıyor zaten. Boş boş konuşma dolu yapan arkadaş uşakmış köleymiş saçma sapan konuşuyorsun. Bahsettiğin devletlerin uzay konusunda çalışmaları dışında her bilgiye sahipsin galiba. Ben çok uzun yıllardır bu konuya dahil oluyorum. Uzaya ilk çıkan insan Yuri Gagarin'dir. Bu forum ve sizler bu konuyu konuşmak için bilgi olarak çok alt seviyelerdesiniz. Hadi bu bilgiler de sana kısa günün karı olsun.
  • Gercekten abd ayi kesf etseydi simdi orada McAy acmis durumdaydilar.. ayak bastiklari hikaye.. Henuz Bir canli gitmemis oraya..
  • Şimdi Amerikalılar, daha önce aya ayak basmadıkları ortaya çıkmasın diye yine Ruslardan önce gidip o götürdük dediği bayrakları asması lazım
  • ayda doğal gaz varmış acele edin
  • ABD'nin Ay'a ayak basmadığı hepsinin stüdyoda kurgulandığını tartışmaya gerek yok. Uzaya ilk roket fırlatanlar ise Ruslardır. Havacılık bilginiz yoksa boş yapmayın.
  • Biraz geç kalmadınız mı sanki ya? ABD 1969’da Ay’a ayak bastı. ABD’den 60 küsür sene sonra 2030’larda aya gitmenin ne faydası olacak ki?
  • ben rusyaya gidemeden rusya aya gidiyor.

Rusya’daki Roskosmos Ana Bilim Enstitüsü, Rusların 2031 yılında Ay’a ilk insanlı seferlerini düzenlemeye hazırlandıklarını duyurdu.

Yapılan açıklamada Rus kozmonotlar tarafından Ay’da, Rusya Federasyonu Bilim Akademisi’nin belirleyeceği birtakım faaliyetlerin gerçekleştirileceği ifade edildi. İkinci seferin 2032 yılında ‘yüzey araçlarının testi’ için, 3’üncü seferin ise 2033 ‘teknik ekipmanların testi’ için yapılacağı belirtildi.

Ay’a gönderilecek uzay aracının ‘iki süper ağırlık’ roketiyle destekleneceği; roketlerden bir tanesinin uzay aracının Ay yörüngesine girmesinde, ikincisinin ise eve dönüş yolunda Dünya yörüngesine girmesinde kullanılacağı belirtildi.

Düzenlenecek her sefere M1-M5 aralığında bir kod verilecek.

2031 yılında Ay’a gönderilmesi planlanan uzay aracının deneme uçuşları ise 2028-2029'da yapılacak. 

Rusya Ay'a gitmeye hazırlanıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Aviator ~ 5 yıl önce
Ya ne kadar cahil cühela varsa yazıyor. Yok çalmış ta yok hırsız da ulan diyelim ki roket teknolojisi çalmış ne yani bu adamların uzaya ilk roket fırlattığı gerçeğini değiştirmez ki. Herkes ilk çağdan beri birbirinden bir şeyleri kopyalıyor zaten. Boş boş konuşma dolu yapan arkadaş uşakmış köleymiş saçma sapan konuşuyorsun. Bahsettiğin devletlerin uzay konusunda çalışmaları dışında her bilgiye sahipsin galiba. Ben çok uzun yıllardır bu konuya dahil oluyorum. Uzaya ilk çıkan insan Yuri Gagarin'dir. Bu forum ve sizler bu konuyu konuşmak için bilgi olarak çok alt seviyelerdesiniz. Hadi bu bilgiler de sana kısa günün karı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
McDonalds ~ 5 yıl önce
Gercekten abd ayi kesf etseydi simdi orada McAy acmis durumdaydilar.. ayak bastiklari hikaye.. Henuz Bir canli gitmemis oraya..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
McMoon ~ 5 yıl önce
olmasın o?
O diil de ~ 5 yıl önce
Şimdi Amerikalılar, daha önce aya ayak basmadıkları ortaya çıkmasın diye yine Ruslardan önce gidip o götürdük dediği bayrakları asması lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ispanyol aysel ~ 5 yıl önce
ayda doğal gaz varmış acele edin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aviator ~ 5 yıl önce
ABD'nin Ay'a ayak basmadığı hepsinin stüdyoda kurgulandığını tartışmaya gerek yok. Uzaya ilk roket fırlatanlar ise Ruslardır. Havacılık bilginiz yoksa boş yapmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dolu yapalım ~ 5 yıl önce
amerika ve rusya, 2. dünya savaşı sonrası almanlardan çaldıkları roket teknolojisi ile uzaya gidebilmişlerdir. İkiside hırsız ve soyguncu olan istilacı devletlerdir. Güç kimdeyse ona köle olan uşak karakterli insanlar tarafından övülüp dururlar.
Moon ~ 5 yıl önce
Komplocular yine toplanmışlar. aya ilk ayak basan amarihadır ey cahiller
William Boeing'in eniştesi ~ 5 yıl önce
THY'nin 777-9 siparişini dört gözle bekliyorum bence en fazla 20 tane sipariş verirler
ABC ~ 5 yıl önce
Biraz geç kalmadınız mı sanki ya? ABD 1969’da Ay’a ayak bastı. ABD’den 60 küsür sene sonra 2030’larda aya gitmenin ne faydası olacak ki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
napalım ~ 5 yıl önce
Biz ne bilelim. git ruslara sor.
Amerikanın indiği ay ~ 5 yıl önce
Evet haklısın olayın şahidiyim amerikalıların indiği ay'ım
Ay ~ 5 yıl önce
Ay a gitmek bilimsel açıdan önemli elbet ama dediğin gibi biraz geç kalmışlar.amerika o tarihten önce Mars a adam gönderecek
sek ~ 5 yıl önce
ben rusyaya gidemeden rusya aya gidiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000