16 Eylül 2010, Perşembe 09:15:26

Rusların vizesiz AB hayalleri yokuşa sürülüyor

Avrupa Birliği ile vizelerin kaldırılması konusunda çalışmalar yapan Rusya, Brüksel'in konuyla ilgili süreci uzattığını ileri sürdü. İşte ayrıntılar:
  • Yalnız ruslar değil turk vatandaşları da Avrupa'ya vizesiz gidemiyorlar değil mi? Sebepleri de aynidir. Bu yüzden sevinmek için gerek yok. Bakalım kim önce AB'ye vizesiz gidebilir türkler mi ruslar mı?
  • hükümet dediğin gider baskı yapar bizimkiler se dışarda hiç içerde şov yapar
Türkiye ile vizesiz seyahat anlaşması yapan fakat hala yürürlüğe koymayan Rusya, Avrupa Birliği ülkelerine vizesiz giriş-çıkış yapabilme hayallerinin yokuşa sürülmesi konusunda tepkili.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği'nin Rusya ile vizelerin kaldırılması konusunu oldukça ağırdan aldığını ve Brüksel'den olabildiğince çabuk cevap beklediklerini dile getirdi.

Rusya Turizm Komitesi Başkanı Alexander Radkov ise Avrupa Birliği ile vizelerin kalkması konusunun zaman meselesi olduğunu dile getirerek konuyla ilgili sürecin uzamasını politik nedenlere dayandırdı. Radkov, "Bu, Avrupa Birliği üyesi bazı ülkelerin Rusya'yı Avrupa'nın bir parçası olarak görmemesinden kaynaklanıyor. Yoksa sürecin yavaş olmasında ekonomik nedenler olduğunu düşünmüyorum" dedi.

Avrupa Birliği bazı resmi görevlileri, Rusya ile vizelerin kaldırılması durumunda Avrupa'ya yasadışı göçmen akını olacağını konusunda endişeli. Buna karşılık Rusya tarafı ise bu endişenin temelsiz olduğunu savunarak, İsrail ile vizeler kaldırıldığında illegal göçmen sayısında artış olmadığını iddia etti.
Rusların vizesiz AB hayalleri yokuşa sürülüyor

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Yalnız ruslar değil turk vatandaşları da Avrupa'ya vizesiz gidemiyorlar değil mi? Sebepleri de aynidir. Bu yüzden sevinmek için gerek yok. Bakalım kim önce AB'ye vizesiz gidebilir türkler mi ruslar mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
hükümet dediğin gider baskı yapar bizimkiler se dışarda hiç içerde şov yapar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000