22 Ağustos 2017, Salı 09:18:25

Ruslar İzmir'e direkt sefer istyor

Türkiye-Rusya Turizm İşbirliği oturumunda konuşan Rus sektör temsilcileri, “İzmir’le ilgili bilgi eksikliği var ve direkt uçuş olmaması da kötü. Bu durum, gelecek turisti olumsuz etkiliyor” dedi.
  • Kesinlike İzmir - Moskova hatta İzmir - St.Petersburg seferleri olmalı. İzmir en az Antalya kadar turist çekecek bir şehir. Yetkililerin bunu önemsemesi gerekiyor !
  • izmir cok goc aldi eski guzelligi yok trafik yoktu simdi is saati disinda bile kitleniyor her yer cesme parayi sonradan bulan yamyamlarla ortam meraklilariyla doldu hic bir zaman bir bodrum kadar olamaz o kalite yok kafani nereye cevirsen galerici insaatci kucuk aliagaoglu tipli comarlar kusadasi zaten bitmisti dogu gocu, sokenin, aydinin yamyamlari orayi da bitirdi simdi bi de bu rus comarlar gelirse gor senligi..
  • Rus çomarları istemiyoruz!
  • Olmalı tabii canım benim biz boşa konuşmayruz
  • ÇEŞME VE KUŞADASI RUSLAR İÇİN CAZİP DESTİNASYON HALİNE GETİRİLEBİLİR;BİRAZ EMEK,GAYRET...
  • Ne istedilerde vermedik...!!! Ama çok dost görünmüyorar hala Türklere vize uygulamaya devam ediyorlar bütün pasaportlara bile tabi başka bir şansımız yok bence nereye isterlerse direk uçabilirler
  • Direkt charter uçuşlar yaz sezonunda mevcut. Vko-Adb olarak R3 uçuyor.
  • siyasi görüş nedeniyle hep üvey evlat oldu izmir

Türkiye-Rusya Turizm İşbirliği oturumunda konuşan Rus sektör temsilcileri, “İzmir’le ilgili bilgi eksikliği var ve direkt uçuş olmaması da kötü. Bu durum, gelecek turisti olumsuz etkiliyor” dedi.

İzmir Fuarı kapsamında, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) işbirliğiyle düzenlenen Türkiye-Rusya İş Forumu’nda iki ülke arasındaki turizm ilişkilerinin ele alındığı oturum düzenlendi. ‘Türkiye-Rusya Turizm İşbirliği’ oturumuna iki ülkenin turizm yetkilileri ve sektör temsilcileri katıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Ali Temurcin, “2014’de Rusya’dan gelen ziyaretçi sayısı 4.5 milyona yaklaşmıştı. 2015 ve 2016’da konjonktürel düşüşler yaşandı, ama 2017’nin ilk altı ayında 1 milyon 700 bin Rus misafirimiz geldi. Hedef yıl sonunda 2015 rakamlarını yakalamak ve 4 milyon Rus misafiri ağırlamak” dedi.

’Çocuklarımla gelecektim’

Business Russia Ağırlama Endüstrisi Komitesi Başkanı Elena Krivenkova, İzmir Fuarı’na aslında çocuklarıyla gelmek istediğini ancak kentle ilgili yeterli bilgiye ulaşamadığını belirtti. Krivenkova, “İzmir’e Moskova’dan direkt uçuş olmaması büyük sıkıntı” dedi, şöyle devam etti: “Doğrudan uçuş olmadığı için İzmir’e sabah 05.00’te geldim. Antalya’ya Moskova’dan her gün iki üç uçuş var. Türkiye’ye gelmek istersem mecburen Antalya’yı seçiyorum, üç saat içinde geliyorum. Ama buraya gelemiyorum. Bu durum kötü. Aslında çok güzel yerleriniz var, tarihiniz çok ilginç. Ruslar sadece deniz, kum, güneş peşinde değil, kültür turizmine de önem veriyor.” İzmir Tanıtma Vakfı (İZTAV) Genel Sekreteri Gül Şener de, İzmir’le Moskova ya da St. Petersburg arasında doğrudan uçuş olmasını istediklerini söyledi. Şener, Elena Krivenkova’nın kente gelirken yaşadığı ‘bilgi eksikliği’ konusundaki sözlerine ilişkin, “Hemen görevi üstümüze alıyoruz. Bu bilgi eksikliğinin neden kaynaklandığını bulmamız gerekiyor” ifadesini kullandı.

‘Alternatif destinasyon ikinci pazar olabilir’

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, dev Rus pazarından, İzmir’in pay alamadığını söyledi. İşler, “İzmir’in önemli bir tanıtım eksiği var. Rus turistler ihtişamlı tesisleri, güzel yemekleri öncelikle tercih ediyor. Bu nedenle Antalya’yı yer edinmişler. Öte yandan Antalya’nın devlet, yerel yönetim ve sektörle işbirliği yaparak çok ciddi bir tanıtım atağına kalktığını biliyoruz. Antalya  gözbebeğimiz ancak İzmir, ikinci bir pazar olabilir” diye konuştu.

Ruslar İzmir'e direkt sefer istyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

35Buçuk ~ 7 yıl önce
Kesinlike İzmir - Moskova hatta İzmir - St.Petersburg seferleri olmalı. İzmir en az Antalya kadar turist çekecek bir şehir. Yetkililerin bunu önemsemesi gerekiyor !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
izmir gercegi ~ 7 yıl önce
izmir cok goc aldi eski guzelligi yok trafik yoktu simdi is saati disinda bile kitleniyor her yer cesme parayi sonradan bulan yamyamlarla ortam meraklilariyla doldu hic bir zaman bir bodrum kadar olamaz o kalite yok kafani nereye cevirsen galerici insaatci kucuk aliagaoglu tipli comarlar kusadasi zaten bitmisti dogu gocu, sokenin, aydinin yamyamlari orayi da bitirdi simdi bi de bu rus comarlar gelirse gor senligi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
izmirli ~ 7 yıl önce
Rus çomarları istemiyoruz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rus asıllı LAZ ~ 7 yıl önce
Hadi len gavur izmirli
Rus asıllı LAZ ~ 7 yıl önce
Olmalı tabii canım benim biz boşa konuşmayruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Meryem Ana/Efes ~ 7 yıl önce
ÇEŞME VE KUŞADASI RUSLAR İÇİN CAZİP DESTİNASYON HALİNE GETİRİLEBİLİR;BİRAZ EMEK,GAYRET...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tamam ~ 7 yıl önce
Ne istedilerde vermedik...!!! Ama çok dost görünmüyorar hala Türklere vize uygulamaya devam ediyorlar bütün pasaportlara bile tabi başka bir şansımız yok bence nereye isterlerse direk uçabilirler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Direkt ~ 7 yıl önce
Direkt charter uçuşlar yaz sezonunda mevcut. Vko-Adb olarak R3 uçuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
izmir üvey evlat ~ 7 yıl önce
siyasi görüş nedeniyle hep üvey evlat oldu izmir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ağla ~ 7 yıl önce
Öyle olarak da kalacak rahat ol !
Vatan ~ 7 yıl önce
Su an haftada 2 sefer pegas haayollari sefer duzenlemektedir.
40iq ~ 7 yıl önce
Beyni yok fikri var

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000