28 Ocak 2011, Cuma 08:23:51

RUSLAR, BEN GURION'U ÖRNEK ALACAK

Rus parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Mihail Margelov, Rus güvenlik güçlerinin terörle mücadelede İsrail'in deneyimlerinden faydalanması gerektiğini söyledi.
Margelov, Moskova'daki Domodedova Havaalanı'nda önceki gün düzenlenen, 35 kişinin öldüğü ve 180 kişinin yaralandığı terörist saldırı üzerine Rus gazetecilere yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin bu tip saldırıları önlemek için İsrail'in terörle mücadele yöntemlerinden yararlanması gerektiğini söyledi.

Kendisinin sık sık değişik ülkelerdeki yabancı havaalanlarını kullandığını söyleyen Margelev, "Ancak ben İsrail'deki Ben Gurion havaalanından daha fazla izlenen ve daha fazla güvenli bir havaalanı görmedim. Neden biz İsrail'in deneyimlerinin en azından bir kısmını uygulamıyoruz?" dedi.

Senatör Vladikir Kulakov da yaptığı açıklamada, Domodedova'daki trajedinin Rusya'nın terörle mücadele önlemlerinin "yetersizliğini ve etkisizliğini" gösterdiğini belirterek, "İsrail'de yolculara yönelik benzeri olmayan güvenlik önlemleri ülkeye girdiğiniz andan itibaren görülmekte ve herkes tanınacak şekilde ekrana alınmakta" diye konuştu.

Bu arada Moskovskiy Komsomolets gazetesi, bir kadın teröristin yılbaşı gecesi on binlerce insanın yeni yılı karşıladığı Kızılmeydan'da intihar eylemi düzenlemeyi planladığını, ancak bombanın evde patlaması üzerine bu amacına ulaşamadığını bildirdi.

Gazetenin bugünkü sayısında yayımlanan haberde, adı açıklanmayan bir kadın teröristin on binlerce kişinin yeni yılı karşıladığı Kızılmeydan'da intihar eylemi düzenlemeyi planladığı, ancak cep telefonuna uzaktan bağlı bombanın yanlışlıkla evin içinde patlaması nedeniyle bu eylemin başarılı olamadığı kaydedildi.

Bir güvenlik yetkilisine dayandırılarak yayımlanan haberde, "Yılbaşındaki terörist eylem için kasım ayından beri hazırlık yapılmaktaydı. Bomba çok büyük ihtimalle kadın teröristin Moskova saatiyle 20.30'da (TSİ 19.30) cep telefonuna gelen, yeni yılı kutlamak için gönderilen bir spam mesaj yüzünden harekete geçip infilak etti" denildi.

Haberde, biri kadın iki şüphelinin 5 Ocakta Moskova'ya geldiklerinde yakalandığı, ancak iki şüpheliyle bağlantılı diğer teröristlerin Domodedova'daki saldırı düzenlemeyi başardığı ifade edildi.
RUSLAR, BEN GURION'U ÖRNEK ALACAK

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000