19 Temmuz 2016, Salı 00:10:02

Rus uzmanlar; "Rus uçağınını da darbeciler düşürmüş olabilir"

Rus pilot soruşturmasını yürüten Savcı Berkant Karakaya, bazı gazetelerde Rus uçağının düşürülmesini, darbeye karışan askerlerin Türkiye'yi zor durumda bırakmak için yaptığına yönelik iddialar yer alınca, soruşturmasını genişletti.
  • Allah akil fikir versin , hersey paralele baglaniyor artik,basim agriyor paralel,kicim agriyor paralel, beyin size niye verilmis ya , bosa tasiyorsunuz o organi bosa...
  • Tabii canım bunlardır. Biz de öyle dedik zaten o yüzden tutukladık. Zaten özür diledik başka birşey istiyorsanız hemen yerine getirelim. Aman ha çekince etmeyin hemen isteyin sonra durum gene değişebilir. Bizde işler çünkü böyle yürüyor. Dün dündür bugün bugündür yarın sabah ne olacağı belli değil. Bizde zaten devlet anlayışı diye bir şey yoktur. Öyle politikalar Atatürk ile birlikte tarih oldu....
  • Böyle bir şey doğru olsa bile devletin başı olarak bunu kabul etmek zor. Çünkü öyle bir durumda dünyanın hiçbir ülkesi Türkiye'yi güvenli bir yer olarak görmez artık. Düşünsenize, bir savaş makinasını uçuran biri Devletin gücünü tanımadan kendi başına iş yapabiliyor demek olur bu. Kim girer artık Türk hava sahasına. Bu konuları çok dikkatli götürmek gerekiyor, alenen işlenecek şeyler değil bunlar. Devletimiz çok zor günler geçiriyor. Ama bunları da aşacağımız umudu çok çok yüksek.
  • her şeyi bunlara bağlarlar artık. uçak düşürüldüğünde, efelenmedik mi, angajman kuralları demedik mi. gene yaparız denmedi mi. ÇARKKKK ETTİKKK. pilotlara yazık.
  • Evet şimdi FETÖ efendi. Putinin, sana ve yalaka takımına nasıl güzellikler hazırlayacağını düşünüp düşünüp mutlu olursun artık. Adamın pilotunu öldürmek ha? Bu arada Putin, Erdoğan'a darbeden dolayı geçmiş olsun dileklerini iletti...
  • :))

Savcı Berkant Karakaya'nın soruşturmayı genişletmesinin bir gerekçesini de, Rus uzmanların da benzer açıklamaları oluşturdu.

Bu gelişmeleri göz önünde bulunduran Cumhuriyet Savcısı Berkant Karakaya, araştırmasını genişletip Rus uçağının düşürüldüğü gün görev yapanların isim listesini Genelkurmay Başkanlığı'ndan talep edeceğini, bunların gözaltına alınanlar arasında bulunması durumunda, bu kişiler hakkında da dava açacağını ifade etti.

Türk hava sahasını ihlal ettiği iddiasıyla düşürülen Rus savaş uçağının pilotunu öldürdüğü söylenen Alpaslan Çelik hakkında yeniden başlatılan soruşturma, darbe girişiminde sonra yeni bir boyut kazandı. Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Berkant Karakaya, bazı gazetelerde çıkan haberler ile Rus yetkililerin açıklamaları sonrasında soruşturmasını, darbe girişimine katılan askerleri de dahil edip genişletti.

RUS UZMANLAR YORUMLADI
Rus siyasi uzmanlar, sosyal ağ sayfalarında Türkiye'de yapılan darbe girişimini yorumlayarak, "Bu güçler 24 Kasım'da Rus savaş uçağını da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan habersiz düşürmüş olabilirler" iddiasını ortaya attılar.

Rusya'nın Ortadoğu uzmanlarından Nadana Fridrihson, darbe girişiminin Türkiye Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yapıldığına dikkat çekerek, "6 Haziran'da katıldığım bir televizyon programında 24 Kasım'da Rus savaş uçağının Erdoğan'dan habersiz düşürülmüş olabileceğini söylemiştim. Darbe girişimini Türkiye Hava Kuvvetleri Komutanlığı, jandarma ile birlikte organize etti. Muhtemelen Su-24 tipi Rus savaş uçağını da Erdoğan'dan habersiz düşürmüş olabilirler" diye iddiada bulundu.

Rusya'nın Güney Kafkasya uzmanı Andrey Yepifantsev de benzer yorumda bulunarak, Rus uçağını düşüren pilotun darbecilerden biri olabileceğine işaret ederek, "Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, 24 Kasım 2015'te Rus uçağını düşüren F16 pilotunun darbecilerden biri olduğunu söyledi. Bu iddia doğru olabilir. Rusya ile ilişkiler düzelince korkuya düştüler. Darbe girişiminde bulunarak ceza almaktan kurtulmaya çalışmış olabilirler" dedi.

‘RUS UÇAĞININ ERDOĞAN'DAN HABERSİZ DÜŞÜRÜLDÜĞÜ İDDİASI ARTIK DOĞRU DA OLABİLİR'
Rus gazetesi ve Ortadoğu uzmanı Maksim Şevçenko da darbe girişiminin ABD'de tezgahlandığını iddia ederek, bunun nedeninin Erdoğan'ın Batı'ya yüz dönerek Rusya, Çin ve İran ile yakınlaşmaya çalışmasına bağladı. Şevçenko, "Rus savaş uçağının Erdoğan'dan habersiz düşürüldüğü iddiası artık doğru da olabilir" diye ifadeler kullandı.

Rus uzmana göre, amaç Erdoğan ile Rusya'nın arasını bozmak. Şevçenko, "Erdoğan büyük politikacı. Onu destekliyorum" diye duygularını paylaştı.

Rus uzmanlar; "Rus uçağınını da darbeciler düşürmüş olabilir"

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Tumen ~ 8 yıl önce
Allah akil fikir versin , hersey paralele baglaniyor artik,basim agriyor paralel,kicim agriyor paralel, beyin size niye verilmis ya , bosa tasiyorsunuz o organi bosa...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uzman ~ 8 yıl önce
Tabii canım bunlardır. Biz de öyle dedik zaten o yüzden tutukladık. Zaten özür diledik başka birşey istiyorsanız hemen yerine getirelim. Aman ha çekince etmeyin hemen isteyin sonra durum gene değişebilir. Bizde işler çünkü böyle yürüyor. Dün dündür bugün bugündür yarın sabah ne olacağı belli değil. Bizde zaten devlet anlayışı diye bir şey yoktur. Öyle politikalar Atatürk ile birlikte tarih oldu....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kabulu zor ~ 8 yıl önce
Böyle bir şey doğru olsa bile devletin başı olarak bunu kabul etmek zor. Çünkü öyle bir durumda dünyanın hiçbir ülkesi Türkiye'yi güvenli bir yer olarak görmez artık. Düşünsenize, bir savaş makinasını uçuran biri Devletin gücünü tanımadan kendi başına iş yapabiliyor demek olur bu. Kim girer artık Türk hava sahasına. Bu konuları çok dikkatli götürmek gerekiyor, alenen işlenecek şeyler değil bunlar. Devletimiz çok zor günler geçiriyor. Ama bunları da aşacağımız umudu çok çok yüksek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
komedi sever ~ 8 yıl önce
her şeyi bunlara bağlarlar artık. uçak düşürüldüğünde, efelenmedik mi, angajman kuralları demedik mi. gene yaparız denmedi mi. ÇARKKKK ETTİKKK. pilotlara yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
From Russia withLove ~ 8 yıl önce
Evet şimdi FETÖ efendi. Putinin, sana ve yalaka takımına nasıl güzellikler hazırlayacağını düşünüp düşünüp mutlu olursun artık. Adamın pilotunu öldürmek ha? Bu arada Putin, Erdoğan'a darbeden dolayı geçmiş olsun dileklerini iletti...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kenan ~ 8 yıl önce
:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000