07 Şubat 2009, Cumartesi 07:35:27

Rus uçaklarının üçte biri güvensiz!

Rus Savunma Bakanlığı ve askeri yetkililer, Rus Hava Kuvvetleri'ndeki avcı uçaklarının üçte birinin, uçamayacak durumda olmasından dolayı envanterden çıkarılması gerektiğini söyledi.
  • Tüm Rus topraklarını korumak için sadece 650 civarı uçakları olduğuna inanamıyorum? 6500 olmasın? -Volvo-

Ekonomi gazetesi Kommersant'ta yer alan haberde, geçtiğimiz aylarda Sibirya'nın doğusundaki bir askeri havalimanında iki jetin düşmesi ve 1 pilotun hayatını kaybetmesinin ardından Aralık ayında tüm MiG-29'ların incelemeye alındığı kaydedildi.

Kommersant, söz konusu avcı uçaklarından yüzlercesinin havalanamayacak kadar eski olduğunun ortaya çıktığını bildirdi. Haberde, "Rusya Savunma Bakanlığı, yaklaşık 200 MiG-29'un vurucu gücünü kaybettiği veya havalanamadığını tespit etti" denildi.

Siyasi yorumcular, söz konusu haberin Rusya'nın önde gelen silah ihracatçısı olarak ticaretini etkileyebileceğini, ayrıca Kremlin'in Rus askeri gücünü canlandırma girişimlerini de baltaladığını düşünüyor.
Kommersant, geçtiğimiz sene Sibirya'nın doğusunda düşen her iki MiG-29 uçağının da 1985'den bu yana askeri envanterde olduğunu söyledi. Gazete, Savunma Bakanlığı'nda bir dönem, uçuş güvenliği genel direktörlüğü görevinde bulunan Tuğgeneral Sergey Bainetov'dan alıntı yaparak, uçakların korozyona uğramasından dolayı düştüğünü yazdı.
Gazete ayrıca, Rus silahlı kuvvetlerinde toplam 291 adet MiG-29 bulunduğunu, toplam avcı uçağı sayısının ise 650'den fazla olduğunu bildirdi.

Rus uçaklarının üçte biri güvensiz!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Tüm Rus topraklarını korumak için sadece 650 civarı uçakları olduğuna inanamıyorum? 6500 olmasın? -Volvo-

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000