16 Ocak 2018, Salı 08:37:12

Rus uçakları Avrupa'yı karıştırdı!

Kuzey Denizi üzerinde uçuş yapan uzun menzilli iki Rus bombardıman uçağı Avrupa'da paniğe neden oldu. Açıklamalar peş peşe geldi.
  • Tabi canım tabi. Uluslararası hava sahasında kimi engelliyorsunuz, neyi engelliyorsunuz? Adam senin kıta sahanı ihlal etmemiş, bir saldırıya yeltenmemiş ve ülkeler olarak aranızda bir savaş durumu yokken hiçbir şeyi engelleyemezsin. En fazla iki F-16 yollayıp 5nm mesafeden takip etmişsindir adamı. Vaay güzel uçakmış diye de kıskanmışsındır ufaktan. TU 160 arkadaş bu. Allah sahibine bağışlasın.

Belçika basınının askeri kaynaklara dayandırdığı haberlere göre, Belçika'nın Florennes askeri üssünde bulunan iki F-16 uçağı, Kuzey Denizi üzerinde "Tupolev TU 160" tipi iki Rus bombardıman uçağını engelledi.

'PROVOKASYON AMAÇLI'

Hollanda Savunma Bakanı Ank Bijleveld, bugün Kuzey Denizi üzerinde uçuş yapan uzun menzilli iki Rus bombardıman uçağının provokasyon amacı güttüğünü belirtti.

"Hızlı Reaksiyon Alarmı" sistemi uyarınca Belçika, Hollanda ve Lüksemburg hava sahalarını Hollanda ile dönüşümlü olarak koruma görevini üstlenen Belçika hava kuvvetlerinin perşembe günü Florennes ve Kleine-Brogel askeri üslerinde göreve başladığı kaydedildi.

Bu görev çerçevesinde, Belçikalı F-16 uçakları acil bir durum olması halinde birkaç dakika içinde müdahaleye hazır hale gelebiliyor. Askeri üslerdeki F-16 uçakları, teşhis edilemeyen uçak ve hava araçlarına karşı hazır hale getirilmek için bekletiliyor.

HOLLANDA'DAN ÇOK SERT TEKİ!

Hollanda Savunma Bakanı Ank Bijleveld, bugün Kuzey Denizi üzerinde uçuş yapan uzun menzilli iki Rus bombardıman uçağının provokasyon amacı güttüğünü belirtti.

Hollanda basınında çıkan haberlere göre, Rus uçaklarının, korkutmak ve kışkırtmak için Kuzey Denizi üzerinde uçtuğunu dile getiren Bijleveld, "Bu durum, doğudan gelen tehlikenin biraz daha arttığının göstergesidir. Biz onları bu yüzden gözlemliyoruz". dedi.

'TAKİP ETTKİK, MÜDAHELEYİ YAPTIK'

Alarm sisteminin iyi çalıştığını ve endişelenmediğini belirten Bijleveld, "Rus bombardıman uçaklarını gözledik, takip ettik ve gereken müdahaleyi yaptık." ifadesini kullandı.

Hollanda Kraliyet Hava Kuvvetlerinin yazılı açıklamasında, Belçika ordusuna ait iki F-16 uçağının Kuzey Denizi üzerinde uçuş yapan uzun menzilli iki Rus bombardıman uçağını engellediği bildirilmişti.

Rus uçakları Avrupa'yı karıştırdı!

Yorumlar

Putinin abisi ~ 6 yıl önce
Tabi canım tabi. Uluslararası hava sahasında kimi engelliyorsunuz, neyi engelliyorsunuz? Adam senin kıta sahanı ihlal etmemiş, bir saldırıya yeltenmemiş ve ülkeler olarak aranızda bir savaş durumu yokken hiçbir şeyi engelleyemezsin. En fazla iki F-16 yollayıp 5nm mesafeden takip etmişsindir adamı. Vaay güzel uçakmış diye de kıskanmışsındır ufaktan. TU 160 arkadaş bu. Allah sahibine bağışlasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000