12 Şubat 2014, Çarşamba 07:56:55

RUS UÇAĞI TÜRKİYE'DE GÖZLEM UÇUŞU YAPIYOR

Rusya Savunma Bakanlığı, Açık Hava Sahası Anlaşması çerçevesinde Rus askeri gözlem uçağının Türkiye üzerinde gözlem uçuşu yaptığını açıkladı.
  • ABD li uzmanlar kabinde olsun.Birraz elektronikten anlarlar kendileri
  • Open Skies, 1992 de NATO ve Varşova paktı ülkeleri arasında yapılan bir antlaşma ile yürürlüğe girmiştir ve taraf ülkelerin birbirlerini denetlemesi olarak yapılan uçuşlarda sadece fotoğraf çekimi yapılır.

Bakanlık Ulusal Nükleer Risk Azaltma Merkezi Başkanı Sergey Rijkov Interfax’a verdiği bilgide, “An-30B gözlem uçağı ile bir grup uzman Türkiye üzerinde Açık Hava Sahası Anlaşması çerçevesinde gözlem uçuşu yapacak” dedi.

Rusya’nın 2014 için ilk gözlem uçuşunu yapacağını kaydeden Rijkov, misyonun 14 Şubat'a tarihine kadar maksimum 1500 kilometre uçuş gerçekleştirileceğeni belirtti.

Uçuş sırasında hangi tür cihazların kullanıldığı ve anlaşmaya uyulup uyulmadığını denetim için de Türk uzmanlar kabin içinde olacak.

Rus yetkili uçuşun hedefinin anlaşma içinde yer alan ülkeler arasında karşılıklı açıklık ve şeffaflık politikalarının geliştirilmesi olarak değerlendirdi.

Açık Hava Sahası Anlaşması’na katılan devletler bir birlerinin hava sahasında gözlem uçuşları yapılmasına olanak sağlıyor. Anlaşmada 34 ülke yer alırken, Rusya bu anlaşmaya 26 Mayıs 2001’de dahil oldu. (Bugün)

RUS UÇAĞI TÜRKİYE'DE GÖZLEM UÇUŞU YAPIYOR

Yorumlar

ABC ~ 10 yıl önce
ABD li uzmanlar kabinde olsun.Birraz elektronikten anlarlar kendileri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Portos ~ 10 yıl önce
Open Skies, 1992 de NATO ve Varşova paktı ülkeleri arasında yapılan bir antlaşma ile yürürlüğe girmiştir ve taraf ülkelerin birbirlerini denetlemesi olarak yapılan uçuşlarda sadece fotoğraf çekimi yapılır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000