15 Aralık 2015, Salı 08:02:36

Rus uçağı Türkiye semalarında

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan sorunlu döneme rağmen, uluslararası silah denetimine dair ‘Açık Semalar Anlaşması’ askıya alınmadı.
  • Rusya ile durumumuz bu haldeyken bu nasil kabul edilebilir bir durum adam bize tehditler savuruyor ambargo uyguluyor ve gel sen bizi gözlemle diyoruz anlasmaymis anlasmami kaldi aramizda yaziklar devlet buyukleri böylemi aranizi duzlemeyi dusunuyorsunuz
  • bu kadarı tarihte görülmemiştir. Bu ne onursuz bir dış politikadır, ayıp ya.
  • Bu uçak NATO ile Doğu bloğu arasında 1992 yılında yapılan bir anlaşma çerçevesinde Türkiye'ye geliyor ve gözlem uçuşu yapıyor. Bu yeni bir olay değil, yıllardır süren bir OS (Open Skies) görevi.Aynı şekilde, bizim CASA uçağımızda yılda 4 hafta Rusya görevi için Rusya'ya gidiyor. Her yıl NATO kapsamında Viyana da kota paylaşım toplantısı yapılıyor ve Hava Kuvvetlerinden temsilcilerimiz, subaylarımız bu toplantıya katılıyor. Silahsızlanma kapsamında yapılan bu görev, karşılıklı olarak devam ediyor. NATO ülkeleri ile ortak olarak Ukrayna,Rusya, Gürcistan ve Bosna Hersek üzerinde ASA görevleri icra ediyoruz. Bu görevlerin bazıları ortak görevler oluyor. Örneğin, Norveç ile birlikte, bizim CASA uçağı ile Rusya üzerinde görev icra edilebiliyor. Yani bu görevler normal bir anlaşma çerçevesinde yapılan, yıllardır uygulanan bir uluslararası bir iş.
  • eyyy rusya..ucmayi sizden ogrencek degiliz..kim diyor acaba bunu?
  • askeri bir uçak neyin gözlemini yapar? nasıl insanlarınız siz?
  • tam bir yalaka memleketiz adam bixim balıkçımaza bile saldırıyor biz ona hel üzerimizde uç d,iyoruz!!! herşeyi hak ediyoruz:(

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan sorunlu döneme rağmen, uluslararası silah denetimine dair ‘Açık Semalar Anlaşması’ askıya alınmadı.

Rusya Savunma Bakanlığı, anlaşma çerçevesinde An-30B tipi Rus askeri uçağının Türkiye semalarında planlanan gözlem uçuşunu yapacağını duyurdu. Bakanlık, gözlem uçağının 14-18 Aralık tarihlerinde Erzurum Havaalanı baz olmak üzere, 1.500 kilometrelik bir güzergahta uçuş yapacağını açıkladı.

Türk uzmanların da eşlik edeceği uçuş güzergahı konusunda Ankara ile mutabakat sağlandı. Daha önce Türk uçakları aynı anlaşma kapsamında Rusya semalarında uçmuştu. Açık Semalar Anlaşması 1992’de Helsinki’de imzalanmıştı. 

Rus uçağı Türkiye semalarında

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Vatan ~ 8 yıl önce
Rusya ile durumumuz bu haldeyken bu nasil kabul edilebilir bir durum adam bize tehditler savuruyor ambargo uyguluyor ve gel sen bizi gözlemle diyoruz anlasmaymis anlasmami kaldi aramizda yaziklar devlet buyukleri böylemi aranizi duzlemeyi dusunuyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
enayiliğin ~ 8 yıl önce
bu kadarı tarihte görülmemiştir. Bu ne onursuz bir dış politikadır, ayıp ya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
portos ~ 8 yıl önce
Bu uçak NATO ile Doğu bloğu arasında 1992 yılında yapılan bir anlaşma çerçevesinde Türkiye'ye geliyor ve gözlem uçuşu yapıyor. Bu yeni bir olay değil, yıllardır süren bir OS (Open Skies) görevi.Aynı şekilde, bizim CASA uçağımızda yılda 4 hafta Rusya görevi için Rusya'ya gidiyor. Her yıl NATO kapsamında Viyana da kota paylaşım toplantısı yapılıyor ve Hava Kuvvetlerinden temsilcilerimiz, subaylarımız bu toplantıya katılıyor. Silahsızlanma kapsamında yapılan bu görev, karşılıklı olarak devam ediyor. NATO ülkeleri ile ortak olarak Ukrayna,Rusya, Gürcistan ve Bosna Hersek üzerinde ASA görevleri icra ediyoruz. Bu görevlerin bazıları ortak görevler oluyor. Örneğin, Norveç ile birlikte, bizim CASA uçağı ile Rusya üzerinde görev icra edilebiliyor. Yani bu görevler normal bir anlaşma çerçevesinde yapılan, yıllardır uygulanan bir uluslararası bir iş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gurbetci ~ 8 yıl önce
eyyy rusya..ucmayi sizden ogrencek degiliz..kim diyor acaba bunu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
piton ~ 8 yıl önce
askeri bir uçak neyin gözlemini yapar? nasıl insanlarınız siz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yalaka ~ 8 yıl önce
tam bir yalaka memleketiz adam bixim balıkçımaza bile saldırıyor biz ona hel üzerimizde uç d,iyoruz!!! herşeyi hak ediyoruz:(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yakışır ~ 8 yıl önce
bence yakışor hatta üzerimizde nükleer bomba denemesi yapsınlar!!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000