10 Aralık 2015, Perşembe 08:50:30

Rus turistin kaybı böyle telafi edilecek

Rusya geriliminden zarar gören turizm sektörü için yeni yol haritası belli oldu. 12 Avrupa ülkesine yakıt desteği verilecek. 3 milyonluk Rus turist kaybı, bu ülkelerin yanı sıra İsrail ve Ortadoğu ile telafi edilecek.
  • Bu yıl zaten Antalya'ya öyle ahım şahım bir turist gelmedi... Kaldı ki kısıtlamalar falan yine aynısı olacak yani gelecek yıl bundan daha kötü olmaz
  • Iraq merkezi hukumeti Turk calisanlari tek tek gonderiyor bugun herkes ellerinde bavul ofislerine gitti, bunu neden kimse gormuyor, bir dostumuz kalmadi
  • 2015 Yılı içerisinde ne kadar rus turist geldiki Antalya da olanlar gayet iyi bilir ruslar kriz yüzünden zaten döküldüler bu sene gören de duyan da yağmur gibi rus yağıyor zanneder ve kaldıki ruslar geldiği zaman ne faydası oluyo ( 0 )
  • One minute one minute israilliler gelmesin
  • Hyr israillileri istemiyorum orda one minute! Venezuella ve kuzey Avrupa ülkelerine açılalım
  • Eminmisiniz????? Antalya Hesapsız,plansız,umursamaz ve şımarık şekilde dogayı da mahvederek betonlaşmasının cezasını nasılsa cekecekti bir gun o gun bugunmus..
  • Antalya'ya ölüm sesizliği hakim. THY acilen direkt uçuşlar başlatmalı. Bunu 10 seneden beri söylüyorum ama dikkate alacak insanlar bir Afrika türküsü tutturmuş gidiyorlar.
  • Adamlar tarifesiz ucuslarin (charter) izinlerini iptal ediyor, bizimkiler Rusya'ya yakit destegi devam edecek diyor. Yok alo yok, adam tarifesiz ucus yok diyor, bu ne beyin noksanligidir, bu ne proteinsizliktir anlamadim ki.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Rusya krizi sonrasında turizmde yeni yol haritasını belirledi. Plana göre 1 Mart-15 Haziran 2016 tarihleri arasında uçaklara verilmesi planlanan 6 bin dolarlık yakıt desteği, İngiltere, İrlanda, Hollanda, Danimarka, Belçika, Norveç, İsveç, Finlandiya, Letonya, Estonya, Litvanya ve Polonya olmak üzere 12 ülkeyi kapsayacak şekilde genişletilecek. Bu destekle geçen yıl Türkiye'ye 7 milyon 220 bin turist gönderen bu ülkelerden ilave 750 bin kişilik artış bekleniyor. Rusya'dan beklenen olası 3 milyon kişilik turist kaybına bu girişim önemli bir alternatif olacak.

İSRAİL'E TERMAL SEÇENEĞİ

Ayrıca, İsrail ile Ortadoğu pazarlarında "sağlık, termal, kültür turizmi" temalı tanıtım çalışmalarının artırılmasıyla sektörün kaybının minimuma düşürülmesi planlanıyor. Sabah'ta yer alan habere göre; Bakanlık Rusya'ya sağlanan yakıt desteğini sürdürmeye de devam edecek. Söz konusu destek, bu ülkelerden Antalya, Alanya Gazipaşa, Dalaman, Bodrum-Milas ve İzmir Adnan Menderes Havalimanları'na turist getiren tarifesiz havayolu şirketlerine sağlanacak. Bakanlığın kararlarının sektöre heyecan getirdiğini belirten turizmciler, Almanya'nın da bu kapsama alınması ve PR çalışmalarının da artırılması gerektiğini belirtti. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, bu pazarlarda çift haneli büyümeyi hedeflediklerini söyledi. Desteklerle birlikte ilave yüzde 10-15'lik bir artış elde edilebileceğini belirten Ayık, "Sadece destekle sınırlı kalınmamalı. Terör seyahat eğilimlerini düşürdü. Bunu yıkmak için PR çalışmalarının güçlendirilmesi gerekiyor" dedi. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman da desteklerin büyük önem taşıdığını belirterek, "Almanya'da uyuyan bir dev yatıyor" diye konuştu. Rusya'da yaklaşık 3 milyonluk bir kayıp beklediklerini anlatan Hacısüleyman, bunun 2 milyonunun Almanya pazarından sağlanabileceğini kaydetti.

54 SEKTÖR KRİZDEN ETKİLENİYOR

Bakanlığın oluşturduğu eylem planı ve raporda, Rusya'dan genel turist çıkışlarında yüzde 40 azalma beklendiği ifade edildi. BM Dünya Turizm Örgütü'nün verilerinin de paylaşıldığı raporda 2015'in ilk 8 ayında dünya turizmi yüzde 4.5'luk artış kaydederken, Türkiye'nin dış etkenler nedeniyle yüzde 1.4 azalma yaşadığı bildirildi. Rusya ile yaşanan sürecin ardından Kültür Bakanlığı tarafından hazırlanan taslak eylem planı ile 2016'da turizm sektörüne yönelik bir yol haritası oluşturulması hedefleniyor. Eylem planında, otellerin oda fiyatlarının düşmeye başladığı ve Rus turist sayısındaki azalmadan en çok Antalya'nın etkileneceği tespitine yer verildi. Bu krizden, başta tur operatörleri, seyahat acenteleri, oteller/lokantalar, havayolu şirketleri, sigorta şirketleri, istihdam edilen personel, yiyecek içecek, tekstil, inşaat, gayrimenkul ve tarım başta olmak üzere turizm sektörünün doğrudan etkileşimde olan 54 sektörün etkileneceği vurgulandı.

FUAR KATILIMLARIMIZI ARTIRACAĞIZ

İsrail ile Ortadoğu'da "sağlık, termal, kültür turizmi" temalı tanıtım çalışmalarının artırılacak olmasının sektör açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Güral Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Güral, "Sağlık turizminde Ortadoğulu turistin ülkemize yüksek bir ilgisi var. İsrail'de de büyük bir potansiyel olmasına rağmen bu pastadan yeterince pay alamıyorduk" dedi. Otellerin de pazar çeşitliliği için bireysel tanıtım faaliyetlerini artıracağını belirten Güral, tüm fuarlara katılım sağlayacaklarını ifade etti. 

Rus turistin kaybı böyle telafi edilecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Şu var ~ 8 yıl önce
Bu yıl zaten Antalya'ya öyle ahım şahım bir turist gelmedi... Kaldı ki kısıtlamalar falan yine aynısı olacak yani gelecek yıl bundan daha kötü olmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Iraq ~ 8 yıl önce
Iraq merkezi hukumeti Turk calisanlari tek tek gonderiyor bugun herkes ellerinde bavul ofislerine gitti, bunu neden kimse gormuyor, bir dostumuz kalmadi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 8 yıl önce
2015 Yılı içerisinde ne kadar rus turist geldiki Antalya da olanlar gayet iyi bilir ruslar kriz yüzünden zaten döküldüler bu sene gören de duyan da yağmur gibi rus yağıyor zanneder ve kaldıki ruslar geldiği zaman ne faydası oluyo ( 0 )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayır ~ 8 yıl önce
One minute one minute israilliler gelmesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olmaz ~ 8 yıl önce
Hyr israillileri istemiyorum orda one minute! Venezuella ve kuzey Avrupa ülkelerine açılalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ISRAIL ~ 8 yıl önce
Eminmisiniz????? Antalya Hesapsız,plansız,umursamaz ve şımarık şekilde dogayı da mahvederek betonlaşmasının cezasını nasılsa cekecekti bir gun o gun bugunmus..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mason ~ 8 yıl önce
masonlar buralara da el attı! allah'ım sen bunlara mason yağmurları yağdır!!
Antalya ~ 8 yıl önce
Antalya'ya ölüm sesizliği hakim. THY acilen direkt uçuşlar başlatmalı. Bunu 10 seneden beri söylüyorum ama dikkate alacak insanlar bir Afrika türküsü tutturmuş gidiyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rusya'ya yakit ~ 8 yıl önce
Adamlar tarifesiz ucuslarin (charter) izinlerini iptal ediyor, bizimkiler Rusya'ya yakit destegi devam edecek diyor. Yok alo yok, adam tarifesiz ucus yok diyor, bu ne beyin noksanligidir, bu ne proteinsizliktir anlamadim ki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000