29 Nisan 2017, Cumartesi 08:57:27

Rus turist sayısında yüzde 145 artış yaşandı

Türkiye'ye gelen turist sayısı mart ayında yüzde 4 düşüşle 1,6 milyon kişi olarak gerçekleşti. Rus turist sayısı aynı dönemde yüzde 145 artış gösterdi.
  • Rus yanin hicbirseyi ile kuyuya inilmez adami yarida birakirlar.
  • Turizm sektörünün hali kötü... Değişim olmazsa gidişat iyiye değil, bunu içindeki herkez görüyor ve yaşıyor.
  • Sayı arttı ve Türkiye düşmanı vatanhainlerinin morali bozuldu. Yorumlardan da görüleceği üzere Türkiye düşmanları maalesef her yerde
  • Hollanda haber her hafta turkiye turizm i azaldigini soyluyo hatta cokmus, iflaz etmis. Pis nasil da yalan konusuyorlar. Hic durustluk yok. Oyle haber yapiliyorki sanki ic savas var. ben hic bir zaman inanmadim o habere. Bende gelcem austos ayinda insallah. Insallah cok daha turist gelir. Turist = ekmek para.
  • Ben rusya da sıkıldım biraz da siz ugrasin rus gardaslarimla gel gel gel çok ozledim gel gel gel çok çaresizim gel gel gelllllll
  • Ey Almanya, ey Hollanda de. Turist sayısı %25 azalırtabi. Ama Rusya'dan gelen sayısı 50 bindi 100 bin oldu %100 arttı diye turizmde kaybı telafi ediyoruz diye algı operasyonu yap.

Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısı martta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4 azalarak 1.6 milyon kişi oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, ocak-mart döneminde gelen turist sayısı yüzde 6.4 azalarak 3.8 milyon kişi olarak gerçekleşti.

Avrupa ülkelerinden gelen ziyaretçi sayısındaki azalma devam etti ve yüzde 25 düşüşle 565 bin 643 kişi oldu. İlk üç aylık dönemde Avrupa ülkelerinden gelen ziyaretçi sayısı yüzde 23 gerileyerek 1.4 milyon kişi oldu.

Rus turist sayısı iki kattan fazla arttı

Kasım 2015'te düşen Rus uçağı nedeniyle Türkiye-Rusya arasında yaşanan krizin ardından keskin gerileyen Rus turist sayısı, ilk üç ayda yüzde 109 artışla 138 bin 039 kişi oldu. Mart ayında gelen Rus ziyaretçi sayısı yüzde 144.9 artışla 58 bin 654 kişi oldu.

Uçak krizinin ardından geçen yıl yüzde 76.3 gerileyerek 866 bin 256'ya gerileyen Rus turist sayısı 2014'te 4.48 milyon, 2015'te ise 3.65 milyon kişi olmuştu.

Rus turist sayısında yüzde 145 artış yaşandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

IL ~ 7 yıl önce
Rus yanin hicbirseyi ile kuyuya inilmez adami yarida birakirlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uydurmayın hadi oradan ~ 7 yıl önce
Turizm sektörünün hali kötü... Değişim olmazsa gidişat iyiye değil, bunu içindeki herkez görüyor ve yaşıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatansever havacı ~ 7 yıl önce
Sayı arttı ve Türkiye düşmanı vatanhainlerinin morali bozuldu. Yorumlardan da görüleceği üzere Türkiye düşmanları maalesef her yerde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Grb ~ 7 yıl önce
Hollanda haber her hafta turkiye turizm i azaldigini soyluyo hatta cokmus, iflaz etmis. Pis nasil da yalan konusuyorlar. Hic durustluk yok. Oyle haber yapiliyorki sanki ic savas var. ben hic bir zaman inanmadim o habere. Bende gelcem austos ayinda insallah. Insallah cok daha turist gelir. Turist = ekmek para.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NL ~ 7 yıl önce
Aynen turkleri ve turkiyeyi bas dusman ilan ettiler yapdiklari yalan ve hain haberlerle,bunun tek nedeni artik karsilarinda buyuk bir turkiye var, turkiye gucukken problem yokdu. Hele su avusturya elinden gelse auschwitz kampini yeniden acar turkler icin. Bu yil gurbetcilerin tercihi hava yollari olmali turk sirketleri ,o dmuz avusturya vignetta parasi odememek icin.
rus asıllı LAZ ~ 7 yıl önce
Ben rusya da sıkıldım biraz da siz ugrasin rus gardaslarimla gel gel gel çok ozledim gel gel gel çok çaresizim gel gel gelllllll

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TT ~ 7 yıl önce
Ey Almanya, ey Hollanda de. Turist sayısı %25 azalırtabi. Ama Rusya'dan gelen sayısı 50 bindi 100 bin oldu %100 arttı diye turizmde kaybı telafi ediyoruz diye algı operasyonu yap.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Beşer ~ 7 yıl önce
Ne yapsaydık? PKK nın FETÖ'nün koruyuculuğunu yapan Almanya'ya Hollanda'ya methiye mi dizseydik? Turist gelecek diye koskaoca Türk milletinin onurunu ayaklar altına mı alsaydık? Ey Almanya! Ey Hollanda! demekle adamlar küsecekse gelmeyeceklerse gelmesinler. Kuru ekmek yerim yine eyvallah demem. Bizi büyütenler, bize onur, haysiyet ne demek? Vatan ne demek? Onu da öğrettiler. Kafayı kuma gömen politikacılardan, ABD' nin, Batılıların karşısında el pençe divan duran, ezik siyasetçilerden ne hayır gördük. Biz altdan aldıkça tepemize çıktılar, sömürdükçe sömürdüler. Varsınlar Ey ile Hey ile bozulacaklarsa bozulsunlar, alınacaklarsa alınsınlar.
Havacı ~ 7 yıl önce
Merak etme biz güzel ülkemizi senin gibi batı hayranı ve türk düşmanlarına bırakmayız
TT rumuzluya ~ 7 yıl önce
Ammada Hollanda, Alman meraklismisin ha. Bizi dunyanin gozu onunde dusman ilan ettiler. eeyyyy hainler gelecek olan gelir gelmeyende cehenneme kadar anladinmi, bu ulkede turizim yokkende kimse ac degildi yalaka seni.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000