08 Eylül 2010, Çarşamba 20:24:37

Rumlar'ın şekil değiştiren İHA'sı

Güney Kıbrıs Rum kesimi halen üzerinde çalışılan İsrail destekli proje sayesinde, az riskle ücra bölgelerde mevzilenebilecek, yerden kontrol edilen, düşük maliyetli ve küçük insansız uçaklar üretmeyi amaçlıyor.
  • Gerçekten cahil misiniz yoksa komik olmak için mi yazıp vaktimizi alıyorsunuz? Editörlerimiz bu tür yazılara izin vermemeli. Kaliteyi düşürmekten başka işe yaramıyorlar. Sonunda sayfanızı okuyacak sadece bu değerli arkadaşlar kalacak. Üç tarafımızın denizle çevrili olduğunun kimse farkında olmadığı için ve denizde araştırma ve kurtarma diye birşeyden de haberdar olmadığımız için bu "insansız deniz uçağı" da sadece bu değerli arkadaşların alaylarına yarar. Hiç hayatınızda fırtınada açık denizde insan kurtardınız mı? Karadeniz in ortasında felaket yaşasak o havada kim gidecek? İşte bu gitsin diye çabalayıp duruyorlar.
  • Yorumlara bakiyorumda... Adamlar enazindan kendileri icin birsey yapmaya calisiyorlar... ilk once turkiyede gelistirilen ilk modellere bakin... patir patir yere cakilan modeller TCnin degilmiydi...
  • The project is being coordinated by GGD Engineering of Scotland, with the tabs being developed by the Computational Fluid Dynamics Centre in Israel. The prototype is currently in the final stages of testing in Cyprus.
  • abi bu ne şekil değiştirince uçak mı olucak
  • Gidip Hangar 9 ' dan 1:3 bir maket alsaydılar daha bi şık olurdu... Bu çakma şey ne yav ? Güzel hedef çalışması yapılır bununla sağ olsunlar, Mehmetçiğimiz' e yardımcı olurlar
  • Yahu her pazar iki tellide bundan daha kalitelilerini uçuruyoruz biz. iki tane 90lık 2 zamanlı asp motor, bak bak bak buji ısıtıcısı için uzatmada yapmışlar. yahu model uçak bu beeeee....
  • adamlar rumda olsa yapmisler kucucuk iki ulke bunu basardilar biz 70 milyonluk ulke amerika baskisi yuzunden hic bisey yapamiyorz
  • Kesma kasa anadollar bile daha güzel...
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • Acaba suntadan mi ? Agir biseye benziyor Allah muhafaza kafamiza duserse diye soruyorum. üzerindeki de Pancar Motor galiba, ama daha ekonomok olmasi için sanayide tüplüye çevirtsinler.
Rum yetkililer, ASARP olarak adlandırılan insansız uçağın, zorlu hava koşullarının sekte vurduğu arama-kurtarma çalışmalarında oluşan güvenlik açığını kapatmasını hedeflediklerini söyledi.

Uçak, kuvvetli rüzgarlara şekil değiştirerek uyum sağlayabiliyor. Prototipin daha gelişmiş bir versiyonu ise uçuş moduna veya suyun durumuna göre kanatların dönmesini veya şekil değiştirmesini mümkün kılıyor.

Güney Kıbrıslı şirket Dedalos Technologies ve İsrailli ortağı Sayısal Akışkanlar Dinamiği Merkezi tarafından gerçekleştirilen projenin koordinatörü Dr. Michael Amprikidis “Birçok insansız uçak sert hava koşullarında uçamazken, bu uçak havada kalabiliyor” diye konuştu.

Kısmen Avrupa Birliği tarafından da finanse edilen projede Ampridikis'in 4 kişilik ekibi küçük, taşınabilir, hava şartlarına göre otomatik olarak şekil değiştirebilen bir uçak geliştirdi.

Hem karada hem suda çalışan, arama ve kurtarma çalışmalarında, orman yangınlarını görüntülemede ve sınır kontrolünde kullanılabilen uçağın 2011 yılında piyasaya sürülmesi bekleniyor.





Hürriyet
Rumlar'ın şekil değiştiren İHA'sı

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 14 yıl önce
Gerçekten cahil misiniz yoksa komik olmak için mi yazıp vaktimizi alıyorsunuz? Editörlerimiz bu tür yazılara izin vermemeli. Kaliteyi düşürmekten başka işe yaramıyorlar. Sonunda sayfanızı okuyacak sadece bu değerli arkadaşlar kalacak. Üç tarafımızın denizle çevrili olduğunun kimse farkında olmadığı için ve denizde araştırma ve kurtarma diye birşeyden de haberdar olmadığımız için bu "insansız deniz uçağı" da sadece bu değerli arkadaşların alaylarına yarar. Hiç hayatınızda fırtınada açık denizde insan kurtardınız mı? Karadeniz in ortasında felaket yaşasak o havada kim gidecek? İşte bu gitsin diye çabalayıp duruyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yorumlara bakiyorumda... Adamlar enazindan kendileri icin birsey yapmaya calisiyorlar... ilk once turkiyede gelistirilen ilk modellere bakin... patir patir yere cakilan modeller TCnin degilmiydi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
The project is being coordinated by GGD Engineering of Scotland, with the tabs being developed by the Computational Fluid Dynamics Centre in Israel. The prototype is currently in the final stages of testing in Cyprus.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
abi bu ne şekil değiştirince uçak mı olucak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Gidip Hangar 9 ' dan 1:3 bir maket alsaydılar daha bi şık olurdu... Bu çakma şey ne yav ? Güzel hedef çalışması yapılır bununla sağ olsunlar, Mehmetçiğimiz' e yardımcı olurlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yahu her pazar iki tellide bundan daha kalitelilerini uçuruyoruz biz. iki tane 90lık 2 zamanlı asp motor, bak bak bak buji ısıtıcısı için uzatmada yapmışlar. yahu model uçak bu beeeee....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
adamlar rumda olsa yapmisler kucucuk iki ulke bunu basardilar biz 70 milyonluk ulke amerika baskisi yuzunden hic bisey yapamiyorz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kesma kasa anadollar bile daha güzel...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Acaba suntadan mi ? Agir biseye benziyor Allah muhafaza kafamiza duserse diye soruyorum. üzerindeki de Pancar Motor galiba, ama daha ekonomok olmasi için sanayide tüplüye çevirtsinler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000