18 Eylül 2008, Perşembe 14:56:56

Rumların gündeminde doğrudan uçuşlar var

Kıbrıs Rum Kesiminde yayınlanan Fileleftheros Gazetesi, KKTC-İngiltere arasında "doğrudan uçuşlar" konusunu gündeme getirdi.

Kıbrıs Rum Kesiminde yayınlanan gazetelerden Fileleftheros, İngiltere ile Kuzey Kıbrıs arasındaki doğrudan uçuşlar konusunun yeniden sahneye çıktığını yazarak, bazı kişilerin, bu kez başaracaklarını umarak, doğrudan müzakerelerin başlamasıyla birlikte ortaya çıkan ortamdan istifade etmek isteyeceklerinin göründüğü yorumunda bulundu.

İngiltere'den Ercan'a doğrudan yolcu taşımak için bir seyahat acentesinin hali hazırda İngiliz Sivil Havacılık Birimine izin almak için başvuruda bulunduğunu belirten gazete, bu faaliyetlerin Kıbrıslı Türklere ya da İngiltere kökenli Türklere ait şirketler tarafından yapıldığını kaydetti.

Gazete, faaliyetlerin, doğrudan uçuşlar için izin almak adına yapılan faaliyetlerden ibaret olduğunu, konuya ilişkin geçmişte gösterilen benzer bir çabanın İngiliz makamları tarafından reddedildiğini ifade etti.

"Direct Traveller" isimli bir şirketin, İngiltere'den Ercan'a doğrudan yolcu taşımak için, hali hazırda İngiliz Sivil Havacılık Birimine izin almak için başvuruda bulunduğunu duyurduğunu aktaran gazete, şirket tarafından yapılan açıklamada, Kuzey Kıbrıs'a girişi hükme bağlayan yasalarda değişiklik yapılması amacıyla görüşmeler yapılmasından söz edildiğini belirtti.

Gazete, şirketten yapılan açıklamaya göre; ilgili yasalarda değişiklik yapılması konusunda bir anlaşmaya varıldığı takdirde Kuzey Kıbrıs'a gitmek isteyen İngiliz turistlerin Türkiye ya da Larnaka ve Baf havaalanlarını kullanmadan doğrudan KKTC'ye gidebileceklerini kaydetti.

Haberde "Direct Traveller" isimli şirketin; İngiliz turistleri Larnaka ve Baf havaalanları aracılığıyla Kuzey Kıbrıs'a nakleden ilk şirket olduğuna da işaret edildi.

"Direct Traveller" şirketinin Müdürü Ramadan Özdemir ise, yaptığı açıklamada, konuyla ilgili görüşmelerin normal seyretmesi halinde Ercan havaalanına doğrudan seyahat gerçekleştirilmesini sağlayabilecek olanlardan ilki olacaklarını söyledi.

Rumların gündeminde doğrudan uçuşlar var

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000