01 Ağustos 2010, Pazar 09:21:25

RUMLARI ZARARA SOKMUŞUZ!

Rum Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanı Erato Kozaku Markulli’nin, önceki gün gerçekleştirilen bir toplantıda,Avrupa Komisyonu’nun Rum tarafındaki ofisinin yöneticisini Rum uçakları aleyhinde gerçekleştirildiği ileri sürülen “Türk ambargosu” hakkında bilgilendirdiği ifade edildi.
  • Herkes hakli. Diger gercek de sudur. Eger Rumlar hava sahalarini Turk ucaklarina kapatirsa bizim hava yolu sirketlerinin zarari ne kadar olur. her gun onlarca Turk ucagi Nicosia FIR dan gecis yapiyor..... Sanirim kapatabilselerdi coktan yaparlardi. Ancak bildigim kadariyla Kibris hava sahasi ile ilgili saadece Rumlarin (Kibris Cumhuriyetinin) sozu gemiyor. Yanilmiyorsam 1960 antlasmalarina gore Ingilizlerin de bu konuda bayagi soz hakki vardir. Hatta Ingilizlerin Kibris hava sahasini kapatma yetkisi bile varmis. Bildiginiz gibi guney Kibrista buyuk usleri var...Royal Air Force Akrotiri.
  • iyiki shgm, ulaştırma bakanlığı ve denkleri hala bu ambargoyu uyguluyor. hiç kalkmasın, hava sahamızda rum bayrağı görmeyelim. yeter gerçekten çok dolduk. herşeyi Türkiye yapıyor gibi gösteriyorlar. biriside kalkıp öyle değil böyle diyemiyor. ilk başta dedik bildikleri vardır diye ama bir şey bildikleride yok. içeriyi halledemediler ki dışarıya çıksın bizim bakanlar...
  • hesap dökmüşler, güzel hoş. Şimdi ben otel açıyorum, dünyaca ünlü yıldızı getiriyorum. Sen onu tehdit ediyorsun yok gelirsen şöyle olur böyle olur dersen, adamın imajını zedelersen "sadece otelin değil, halkımında" bende sana ambargo koyarım. Hava sahamı kullandırtmam. ezik bırakırım. Sen benim toprağımı tanımazsan, ben senin turizminede gölge koyarım, milli gelirini topraklarımda da harcatırım izin veririm. Ne demişler; damara göre şerbet. Sen onlarca milyon euro zarara girdiğini söyleyebiliyorsun. çünkü AB seni tanıyor. Ya Kıbrıs'ı mızıda AB tanısaydı? Bu lafları ekmek arası yedirirdik size. Gerçi başımızdakiler yine susar ama bu sefer halkımız susmazdı.
  • Arkadasin dedigi gibi siz hic kthynin zararini dusundunuzmu ? 200 milyon $ dan dahda fazla bir rakamdan bahsediyoruz halbuki kthynin batmadan once toplam degeri 30 milyon civari idi... Okadar uluslararasi ucus yapilmiyorki ercan havalimanin simdiye 3. Pistine acmis olacaktik... Eminim kthynin ile ilgili yorum yapan bircok kisinin haberi bile yoktur...
  • KKTC nın Ve batan KTHY nın ZARARI nı Hesaplayan varmı RUM Ambargoları yuzunden Hatta 2000 lı yıllara kadar 45 mıl ECN*Doren hattının ust gecıs ucetlerının Cyprus FIR dıye Eurocontrol Tarafından Rum yonetımıne odendıgını ve Tum turk sırketlerının 5 yıl boyunca yaptıkları ucusun parasının ECN*Turkıye parkurunda buraya odendıgını ve gerı alınamadıgını hatırlatırım zararlarını burdan mahsup etsınler bızede zararımızı odesınler KTHY nın dırek ucus yapamama zararını
Simerini gazetesi, Kıbrıs Havayollarıyla ilgili olarak Rum tarafının AB üyesi olduğu 2004 yılından bu yana ortaya koyulan verilere dayanarak, “Rum uçaklarının Türk hava sahası üzerinde uçmalarının yasaklanmasının bedelinin; 2004 yılında bir milyon 700 bin Euro, 2005 yılı için 2 milyon 400 bin Euro, 2006 yılı için 2 milyon 500 bin Euro, 2007 yılı için 3 milyon Euro, 2008 yılı için 3 milyon 100 bin Euro, 2009 yılı içinse 2 milyon 700 bin Euro olduğunu” iddia etti.

Gazete Eurocypria’ya bakıldığında ise “2008 yılı için 2 milyon 500 bin Euro, 2004-2009 yılları arası ise 13 milyon Euro civarında bir rakamdan bahsedildiğini” ifade etti.

Gazeteye göre Markulli, “36 yıllık Türk işgalini hesaba katarsak, maliyetin yüzlerce milyona değilse bile onlarca milyona ulaşacağını” ileri sürdü.

Simerini gazetesi “Onlarca Milyonluk Zarar... AB Diplomatlarına Türk Ambargosunun Maliyet Hesabı” başlıklarıyla verdiği haberinde, toplantıya “Kıbrıs Havayolları (Cyprus Airways)” ile Eurocypria havayolu şirketlerinin üst düzey yetkililerinin de katıldığını ve konuyla ilgili bir takım bilgiler ortaya koyduklarını yazdı.

Gazete, Rum tarafının toplantıda, “Türkiye’nin Rum uçaklarına hava sahasını kullanma izni vermemesinin iki Rum havayolu şirketine yönelik maliyeti hakkında ortaya koyulan unsurlarla birlikte” Avrupalı ortaklarına yönelik olarak; iki Rum havayolu şirketine eziyet çektiren bu ciddi durumun göğüslenmesi gerektiğini vurguladığını ifade etti.

Markulli’nin AB yetkililerini, Yunanistan’daki grevle birlikte ortaya çıkan krizin göğüslenmesi için gerçekleştirilen tüm faaliyetlerle ilgili bilgilendirmek için toplantıya çağırdığını belirten gazete, Markulli’nin Yunanistan’daki grevin; “Kıbrıs Havayolları ile Eurocypria uçaklarının Türk hava sahası üzerinde uçmalarının Türk makamları tarafından yasadışı bir şekilde yasaklanmasını vurgulamalarına neden olduğunu ifade ettiğini” de yazdı.

Toplantıda Rum Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Leonidas Leonidu’nun da hazır bulunduğunu belirten Markulli, Leonidu’nun toplantıya katılanları; özellikle uçuş güvenliği ve ekonomik etkiler çerçevesinde, ileri sürülen Türk ambargosunun kötü etkileri hakkında bilgilendirdiğini ifade etti.

Markulli kendisinin ise toplantıya katılan diplomatları, Avrupa Komisyonu’nun ulaştırmadan sorumlu başkan yardımcısı Siim Kallas ile Belçikalı meslektaşına yolladığı mektupla ilgili olarak bilgilendirdiğini belirtti.

Gazete, Belçikalı mevkidaşına yolladığı mektupla Markulli’nin, AB Dönem Başkanı Belçika’dan; ileri sürülen “Türk ambargosu” hakkında bizzat kendisinin bilgilendirmede bulunması ve devam eden “yasadışı yasaklamanın” sona ermesi için AB üye ülkelerinin dayanışmasını istemek için 15 Ekim’de Lüksemburg’da gerçekleştirilecek olan AB Ulaştırma, Telekomünikasyon ve Enerji Konseyi toplantısının gündeminde özel bir konu belirlenmesini talep ettiğini söylediğini kaydetti.

Gazete, Markulli’nin; konuyla ilgili yaşanan gelişmeler aynı zamanda konunun Ekim ayında gerçekleştirilecek olan AB Ulaştırma Konseyi toplantısında ele alınmasına ilişkin Rum tarafının Belçika dönem başkanlığına yönelik ricası hakkında bilgilendirmek amacıyla dün AB üyesi ülkelerin Ulaştırma bakanlarına mektup yolladığını da belirtti.

Diplomatlardan herhangi bir karşılık geldi mi sorusuna yanıtında, diplomatların ilk kez bu konuyu dinlediklerini ve kendilerine bu kadar çok bilgi ve izahat verildiğini dile getiren Markulli, “bu sefer verilecek olan karşılığın çok daha etkili ve olumlu olacağı hissine sahip olduğunu” söyledi.

Rum tarafının Birleşmiş Milletler’deki (BM) daimi temsilcisinin ortaya koyduğu unsurlara dayanarak “Kıbrıs ulusal hava sahasının Türk savaş uçakları ve C130’lar tarafından üç ayda 90 kereden fazla ihlal edildiğini” ileri süren gazete, bununla ilgili bir soruya yanıtında Markulli’nin kısaca şunları söylediğini belirtti:

“Bu tarz ihlaller sürekli oluyor çünkü Türk makamları Kıbrıs Cumhuriyetini tanımıyor ve Kıbrıs hava sahasını; Kıbrıs makamlarıyla iletişim kurmadıkları ve işbirliğinde bulunmadıkları için gerek askeri uçaklar, gerekse Türk sivil havacılık uçaklarıyla ihlal ediyorlar.

”Markulli sonunda AB’yi ‘bilgilendirdi’

Rum Yönetimi Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanı Erato Kozaku Markulli, uzun bir hazırlık döneminden sonra AB üyesi ülkeleri “Türk ambargosu” hakkında bilgilendirdi

Rum Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanı Erato Kozaku Markulli’nin, önceki gün gerçekleştirilen bir toplantıda, AB üyesi ülkelerin Rum tarafında görev yapan diplomatik misyon şeflerini ve maslahatgüzarlarını, ayrıca Avrupa Komisyonu’nun Rum tarafındaki ofisinin yöneticisini Rum uçakları aleyhinde gerçekleştirildiği ileri sürülen “Türk ambargosu” hakkında bilgilendirdiği ifade edildi.

Simerini Gazetesi “Onlarca Milyonluk Zarar... AB Diplomatlarına Türk Ambargosunun Maliyet Hesabı” başlıklarıyla verdiği haberinde, önceki gün gerçekleştirilen toplantıya “Kıbrıs Havayolları (Cyprus Airways)” ile Eurocypria havayolu şirketlerinin üst düzey yetkililerinin de katıldığını ve konuyla ilgili bir takım bilgiler ortaya koyduklarını yazdı.

İKİ RUM HAVAYOLU ŞİRKETİNE MALİYETİ

Gazete, toplantıda Rum tarafının, “Türkiye’nin Rum uçaklarına hava sahasını kullanma izni vermemesinin iki Rum havayolu şirketine yönelik maliyeti hakkında ortaya koyulan unsurlarla birlikte” Avrupalı ortaklarına yönelik olarak; iki Rum havayolu şirketine eziyet çektiren bu ciddi durumun göğüslenmesi gerektiğini vurguladığını ifade etti.

Markulli’nin AB yetkililerini, Yunanistan’daki grevle birlikte ortaya çıkan krizin göğüslenmesi için gerçekleştirilen tüm faaliyetlerle ilgili bilgilendirmek için toplantıya çağırdığını belirten gazete, Markulli’nin Yunanistan’daki grevin; “Kıbrıs Havayolları ile Eurocypria uçaklarının Türk hava sahası üzerinde uçmalarının Türk makamları tarafından yasadışı bir şekilde yasaklanmasını vurgulamalarına neden olduğunu ifade ettiğini” de yazdı.

BUNCA YILDIR ŞİRKETLERİN OMZUNA YÜKLEDİ

Açıklamasında, toplantıya Kıbrıs Havayolları Ticari Müdürü Hristos Agapiyu ile Eurocypria başkanlık görevini yerine getiren Kostas Yakovu’nun da katıldıklarını dile getiren Markulli, adı geçen yetkililerin ortaya koydukları birtakım unsurlarla; ileri sürdükleri “Türk yasaklamalarının” bunca yıldır söz konusu şirketlerin omuzlarına yüklediği maliyete atıfta bulunduklarını belirtti.

Toplantıda Rum Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Leonidas Leonidu’nun da hazır bulunduğunu belirten Markulli, Leonidu’nun toplantıya katılanları; özellikle uçuş güvenliği ve ekonomik etkiler çerçevesinde, ileri sürülen Türk ambargosunun kötü etkileri hakkında bilgilendirdiğini ifade etti.

Markulli kendisinin ise toplantıya katılan diplomatları, Avrupa Komisyonu’nun ulaştırmadan sorumlu başkan yardımcısı Siim Kallas ile Belçikalı meslektaşına yolladığı mektupla ilgili olarak bilgilendirdiğini belirtti.

BELÇIKA’DAN ÖZEL ‘AMBARGO GÜNDEMİ’ İSTEDİ

Gazete, Belçikalı mevkidaşına yolladığı mektupla Markulli’nin, AB Dönem Başkanı Belçika’dan; ileri sürülen “Türk ambargosu” hakkında bizzat kendisinin bilgilendirmede bulunması ve devam eden “yasadışı yasaklamanın” sona ermesi için AB üye ülkelerinin dayanışmasını istemek için 15 Ekim’de Lüksemburg’da gerçekleştirilecek olan AB Ulaştırma, Telekomünikasyon ve Enerji Konseyi toplantısının gündeminde özel bir konu belirlenmesini talep ettiğini söylediğini kaydetti.

Gazete, Markulli’nin; konuyla ilgili yaşanan gelişmeler aynı zamanda konunun Ekim ayında gerçekleştirilecek olan AB Ulaştırma Konseyi toplantısında ele alınmasına ilişkin Rum tarafının Belçika dönem başkanlığına yönelik ricası hakkında bilgilendirmek amacıyla önceki gün AB üyesi ülkelerin Ulaştırma bakanlarına mektup yolladığını da belirtti.

DİPLOMATLAR BU KONUYU İLK KEZ DİNLEDİ

Diplomatlardan herhangi bir karşılık geldi mi sorusuna yanıtında, diplomatların ilk kez bu konuyu dinlediklerini ve kendilerine bu kadar çok bilgi ve izahat verildiğini dile getiren Markulli, “bu sefer verilecek olan karşılığın çok daha etkili ve olumlu olacağı hissine sahip olduğunu” söyledi.

Rum tarafının Birleşmiş Milletler’deki (BM) daimi temsilcisinin ortaya koyduğu unsurlara dayanarak “Kıbrıs ulusal hava sahasının Türk savaş uçakları ve C130’lar tarafından üç ayda 90 kereden fazla ihlal edildiğini” ileri süren gazete, bununla ilgili bir soruya yanıtında Markulli’nin kısaca şunları söylediğini belirtti:

“Bu tarz ihlaller sürekli oluyor çünkü Türk makamları Kıbrıs Cumhuriyetini tanımıyor ve Kıbrıs hava sahasını; Kıbrıs makamlarıyla iletişim kurmadıkları ve işbirliğinde bulunmadıkları için gerek askeri uçaklar, gerekse Türk sivil havacılık uçaklarıyla ihlal ediyorlar.”

TÜRKİYE AMBARGOSUNUN AĞIR BEDELİ

Gazete, Kıbrıs Havayollarıyla ilgili olarak Rum tarafının AB üyesi olduğu 2004 yılından bu yana ortaya koyulan verilere dayanarak, “Rum uçaklarının Türk hava sahası üzerinde uçmalarının yasaklanmasının bedelinin; 2004 yılında bir milyon 700 bin Euro, 2005 yılı için 2 milyon 400 bin Euro, 2006 yılı için 2 milyon 500 bin Euro, 2007 yılı için 3 milyon Euro, 2008 yılı için 3 milyon 100 bin Euro, 2009 yılı içinse 2 milyon 700 bin Euro olduğunu” iddia etti.

Gazeteye göre Markulli, “36 yıllık Türk işgalini hesaba katarsak, maliyetin yüzlerce milyona değilse bile onlarca milyona ulaşacağını” iddia etti.
RUMLARI ZARARA SOKMUŞUZ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
Herkes hakli. Diger gercek de sudur. Eger Rumlar hava sahalarini Turk ucaklarina kapatirsa bizim hava yolu sirketlerinin zarari ne kadar olur. her gun onlarca Turk ucagi Nicosia FIR dan gecis yapiyor..... Sanirim kapatabilselerdi coktan yaparlardi. Ancak bildigim kadariyla Kibris hava sahasi ile ilgili saadece Rumlarin (Kibris Cumhuriyetinin) sozu gemiyor. Yanilmiyorsam 1960 antlasmalarina gore Ingilizlerin de bu konuda bayagi soz hakki vardir. Hatta Ingilizlerin Kibris hava sahasini kapatma yetkisi bile varmis. Bildiginiz gibi guney Kibrista buyuk usleri var...Royal Air Force Akrotiri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
iyiki shgm, ulaştırma bakanlığı ve denkleri hala bu ambargoyu uyguluyor. hiç kalkmasın, hava sahamızda rum bayrağı görmeyelim. yeter gerçekten çok dolduk. herşeyi Türkiye yapıyor gibi gösteriyorlar. biriside kalkıp öyle değil böyle diyemiyor. ilk başta dedik bildikleri vardır diye ama bir şey bildikleride yok. içeriyi halledemediler ki dışarıya çıksın bizim bakanlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
hesap dökmüşler, güzel hoş. Şimdi ben otel açıyorum, dünyaca ünlü yıldızı getiriyorum. Sen onu tehdit ediyorsun yok gelirsen şöyle olur böyle olur dersen, adamın imajını zedelersen "sadece otelin değil, halkımında" bende sana ambargo koyarım. Hava sahamı kullandırtmam. ezik bırakırım. Sen benim toprağımı tanımazsan, ben senin turizminede gölge koyarım, milli gelirini topraklarımda da harcatırım izin veririm. Ne demişler; damara göre şerbet. Sen onlarca milyon euro zarara girdiğini söyleyebiliyorsun. çünkü AB seni tanıyor. Ya Kıbrıs'ı mızıda AB tanısaydı? Bu lafları ekmek arası yedirirdik size. Gerçi başımızdakiler yine susar ama bu sefer halkımız susmazdı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadasin dedigi gibi siz hic kthynin zararini dusundunuzmu ? 200 milyon $ dan dahda fazla bir rakamdan bahsediyoruz halbuki kthynin batmadan once toplam degeri 30 milyon civari idi... Okadar uluslararasi ucus yapilmiyorki ercan havalimanin simdiye 3. Pistine acmis olacaktik... Eminim kthynin ile ilgili yorum yapan bircok kisinin haberi bile yoktur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
KKTC nın Ve batan KTHY nın ZARARI nı Hesaplayan varmı RUM Ambargoları yuzunden Hatta 2000 lı yıllara kadar 45 mıl ECN*Doren hattının ust gecıs ucetlerının Cyprus FIR dıye Eurocontrol Tarafından Rum yonetımıne odendıgını ve Tum turk sırketlerının 5 yıl boyunca yaptıkları ucusun parasının ECN*Turkıye parkurunda buraya odendıgını ve gerı alınamadıgını hatırlatırım zararlarını burdan mahsup etsınler bızede zararımızı odesınler KTHY nın dırek ucus yapamama zararını

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000