09 Ağustos 2010, Pazartesi 08:09:17

Rumlar'dan ilginç Ercan iddiası!

Ercan Hava Trafik Kontrol Merkezi’nin yabancı bir stratejik yatırımcıya devredilmesi için çalışmalar yapıldığı, Rum tarafının bu konudaki girişimlere karşı çıkmaması için uluslararası çevrelerden ve Avrupa Birliği’nden yoğun baskı gördüğü bildirildi.
  • Geçitkale askerin elinde değilki orası havacılık tutkunlarına hava sporlarına acık biyer, ayrıca son haberlerde orayı asil nadir almıştı..asker bile ercanı kullanma yanlısı,gecitkalenin konumu ercana göre sakat biyer.Larnaka zaten adanın en büyük havaalanı kıbrısın dünyaya acılan kapısı,ama bafın okadar etkisi yok larnakaya göre. ayrıca limasol var ama oda pek etkin degil.bide kapalı lefkosa havaalanı var o ayrı mesele... ama bunun için ercanın mutlak bir sekilde büyütülmesi lazım.. onunda kolayı var bu ülke zaten tek taraflı ab üyesi ve ab'den yılda 50m$ dolar kadar yardım alıyorlar. TC zaten para veriyor.. kasımda başlasalar mayısa ercan hazır olur.. tabi bu bi hayal :) kıbrıslı insaat sektöründe calısmaz.. :)
  • Ercan havalimanın uluslarararsı havalimanı olabilmesi için kırk fırın ekmek yemesi gerekiyor biliyoruz ki ercan havalmanı hizmetlerini tam veremiyor mutlaka bozuk bir yer çıkıyor yani kısacası kim elini atıyorsa mutlaka birşey elinde kalıyor ercanda..ayrıca bir ikinci konu larnaka havalimanı baya gelişmiş standartların üstünde bir havalimanı ercan yanında küçücük kalı ayrıca unutulmaması gerekir baf havalimanıda var yani kıbrısta toplam 5 havalimanı var 3 tanesi faaliyette diğer ikisinden biri geçitkale askerin elinde diğeride ara bölgede bm nin elinde yani kısacası bende isterim ercan uluslararası işlesin ama pist apronlar uçak park yeri ve terminal binası yetersiz...
  • Ercan'nın tanınması KKTC'nin tanınmasından daha önemli.. çünkü direk uçuşların yanı sıra, ülkeye girişler uluslararası nitelikte resmileşecek. mesela bir TC vatandaşı, güneye gitmek için Istanbul-Atina-Larnaka yapmasına gerek kalmayacak.. Tabi bu normal bir uluslararası anlaşmada geçerli olur.. yine laftan bir imza olacaksa, ne KKTC'ye yarar ne de Türk Turizm Sektörüne yarar...Ercan sadece Larnaka yedek havaalanı olarak kalır...
  • Sendikaya devredin iki günde hava trafiğini de batırsın. KTHY nı batırdığı gibi

Rum basını konuyla ilgili haberlerde, “Doğrudan Ticaret Tüzüğü konusunda izlenen yol Ercan’ın tanınması konusunda da izleniyor” yorumunu yaptı.

Politis “Timbu (Ercan) Doğrudan Ticaret’in İzinde... Alman Avrupa Milletvekili Lefkoşa FIR Hattındaki Rötarlar Hakkında Bilgi İstiyor” başlıklı haberinde, Güney Kıbrıs’ın son zamanlarda Ercan Hava Trafik Kontrol Merkezi’nin yabancı bir stratejik yatırımcıya devredilmesini kabul etmesi yönünde uluslararası unsurdan ve AB’den yoğun baskı gördüğünü yazdı.

Haberde, stratejik ortağa devredilmesinin KKTC Hava Trafik Kontrol Merkezi’ne meşruiyet kazandıracak teknik bir çözüm olduğu, KKTC tanınmadan ve Rum yönetiminin siyasi hassasiyetlerine dokunulmadan hava sahasından gerçekleşen günde yaklaşık 800 uçuşun güvenliği gerekçe gösterilerek FIR hattının yarısının kontrolünün KKTC’ye devredilmesinin gündemde olduğu belirtildi.

Gazete, Türk kökenli Alman Sosyalist Avrupa Milletvekili, AP Taşımacılık ve Turizm Komitesi üyesi ve Türkiye-AB Karma Parlamento Komitesi üyesi İsmail Ertuğ’un Eurocontrol’e mektup göndererek, Kıbrıs’ta uçuş ve hava taşımacılığındaki rötar düzeyi hakkında bilgi talep etmesinin durumu daha da endişe verici hale getirdiğini yazdı.

Haberde, Rum hava sahası içerisindeki uçuşların güvenliğinden sonra yaşanan rötarlar konusunun da, Türkiye’nin AB’ı ve uluslar arası unsuru “Ercan’ın tanınması gerektiğine” ikna etmek için kullandığı sorunlardan olduğuna dikkat çekildi.

Gazeteye göre Rum Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erato Kozaku Markulli’nin, Türkiye’yi uluslar arası alanca teşhir etmek amacıyla Rum havayolu şirketlerini Türk hava sahasını kullanmak için girişimde bulunmaya çağırması da, bazı çevrelerce “bumerang” olarak niteleniyor.

Gazete Markulli’nin son zamanlarda, Yunanistan’daki hava trafik kontrolörlerinin grevleri nedeniyle hava sahasında meydana gelen kargaşayı “siyasi açıdan kullanmak” amacıyla yoğun bir diplomatik çaba harcadığını ve bu çerçevede AB üyesi ülkelerin Güney Kıbrıs’taki büyükelçilerine Türkiye’nin “ambargosunu” şikayet ettiğini hatırlattı.

Haberde Türkiye’nin, Türk asıllı Avrupa milletvekilinin mektubu aracılığıyla bu konuyu ilerletmek ve Doğrudan Ticaret Tüzüğü’nde olduğu gibi bu konuyu da AB’ın gündemine taşımak için mekanizmalarını harekete geçirmiş göründüğü, ancak Türk asıllı milletvekilinin bu hareketinin sonucunun ne olduğunun şu ana kadar öğrenilemediği kaydedildi.

Rumlar'dan ilginç Ercan iddiası!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Geçitkale askerin elinde değilki orası havacılık tutkunlarına hava sporlarına acık biyer, ayrıca son haberlerde orayı asil nadir almıştı..asker bile ercanı kullanma yanlısı,gecitkalenin konumu ercana göre sakat biyer.Larnaka zaten adanın en büyük havaalanı kıbrısın dünyaya acılan kapısı,ama bafın okadar etkisi yok larnakaya göre. ayrıca limasol var ama oda pek etkin degil.bide kapalı lefkosa havaalanı var o ayrı mesele... ama bunun için ercanın mutlak bir sekilde büyütülmesi lazım.. onunda kolayı var bu ülke zaten tek taraflı ab üyesi ve ab'den yılda 50m$ dolar kadar yardım alıyorlar. TC zaten para veriyor.. kasımda başlasalar mayısa ercan hazır olur.. tabi bu bi hayal :) kıbrıslı insaat sektöründe calısmaz.. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ercan havalimanın uluslarararsı havalimanı olabilmesi için kırk fırın ekmek yemesi gerekiyor biliyoruz ki ercan havalmanı hizmetlerini tam veremiyor mutlaka bozuk bir yer çıkıyor yani kısacası kim elini atıyorsa mutlaka birşey elinde kalıyor ercanda..ayrıca bir ikinci konu larnaka havalimanı baya gelişmiş standartların üstünde bir havalimanı ercan yanında küçücük kalı ayrıca unutulmaması gerekir baf havalimanıda var yani kıbrısta toplam 5 havalimanı var 3 tanesi faaliyette diğer ikisinden biri geçitkale askerin elinde diğeride ara bölgede bm nin elinde yani kısacası bende isterim ercan uluslararası işlesin ama pist apronlar uçak park yeri ve terminal binası yetersiz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ercan'nın tanınması KKTC'nin tanınmasından daha önemli.. çünkü direk uçuşların yanı sıra, ülkeye girişler uluslararası nitelikte resmileşecek. mesela bir TC vatandaşı, güneye gitmek için Istanbul-Atina-Larnaka yapmasına gerek kalmayacak.. Tabi bu normal bir uluslararası anlaşmada geçerli olur.. yine laftan bir imza olacaksa, ne KKTC'ye yarar ne de Türk Turizm Sektörüne yarar...Ercan sadece Larnaka yedek havaalanı olarak kalır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sendikaya devredin iki günde hava trafiğini de batırsın. KTHY nı batırdığı gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000