14 Ocak 2009, Çarşamba 08:54:14

Rumlardan "Ercan Havaalanı yasadışı" iddiası

Rum Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Leonidas Leonidu, Ercan Havaalanı'nın "yasadışı ve standartların dışında olduğunu" iddia etti.
  • Antalyadan kalkan ve "Ercan" havasahasından geçiş yapacak trafikler tirmanış esnasında Antalya ve Nicosia arasında, Ercan ile konuşmalar yapmakta. Ercanın hiçbir yaptırımı yoktur. Sırf pilotlara eziyet olsun diye aynı anda iki radyodanda başka yerle konuşurken uyuşmazlıklar olmakta ve uçuş güvenliği tehlikeye girebilmektedir. TCAS TA almaktayız RA alanlar bile oldu. Aramayınca yada gecikince birde azar işitmekteyiz.Ukela ses tonu ve kıbrıs şivesi beni bitiriyor... Bir probleminiz varsa masada halledin ama biz uçanların işini zora sokmayın.
  • Kimler tarafindan ihlal edilmistir.Rumlar tarafindan.Ayrica Türkleri Kibris'tan cikarmak icin katledenler kanuni sayan,DEMOKRASI KORUYUCUSU ile KATLEDICILERININ VETO haklari ile gasbedilen ve yok sayilan BM TASTIKLI DEVLETLER arasi andlasmalari,yok sayanlarda yine ayni Kurum ve Devletler toplulugu degilmi?Filistinde Yasanan olaylarida kinamaktan ileri gidemeyenler.Kanunsuzluktan asla konusamazlar.Kanunlari isine geldigi yerde varsay,isine gelmeyince yoksay,böyle bir KANUN ANCAK MAFIA ORGANIZASYONLARINDA VARDIR.
  • Ne yazık ki yapılan açıklamalar yasal zeminde doğrudur. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin gerek KKTC'nin ilanından önce gerek sonra verdiği aldığı kararlarla, KKTC yasal zeminde bir devlet değildir. Adadaki meşru devlet bizim Rum Kesimi diye adlandırdığımız ancak tüm dünyanın Kıbrıs Cumhuriyeti olarak tanıdığı devlettir. KKTC bir nevi korsan devlettir, yasal koşullarda Kıbrıs Cumhuriyeti'nin topraklarını işgal etmektedir. Ne yazık ki konu uluslararası camiada bu şekilde anlaşılmakta. Doğal olarak yasal olmayan devletin havaalanı da yasal olmuyor, Rumlar'ın hava sahasını işgal etmiş oluyorsunuz.

Güney Kıbrıs'ta yayınlanan Haravgi ve diğer gazeteler, Rum ve Uluslararası Hava Kontrolörleri Birlikleri'nin "Eurocontrol"ün katkılarıyla, Güney Lefkoşa'da uçuş güvenliği konusunda bir seminer gerçekleştirdiklerini, seminer öncesinde Rum Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Leonidu'nun, Ercan Havaalanı'na ilişkin açıklamalarda bulunduğunu yazdılar.

Habere göre Leonidu; Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü ve uçuş güvenliğiyle ilgili diğer örgütlerin tümünün, Ercan Hava Kontrol Merkezi'nin "tüm faaliyetlerinin yasadışı ve standartlar dışında olduğunu gördüklerini" iddia etti.

Leonidu ayrıca, "Kıbrıs'ın tüm hava sahasının Kıbrıs Cumhuriyeti'nin tam kontrolü altında bulunduğunu" da savundu.

Simerini'ye göre ise Leonidu, Rum hava kontrolörlerini "Türklerin açtığı sorunlara rağmen" yaptıkları başarılı çalışmalardan ötürü tebrik ederken; Rum makamlarının Türkiye'nin hava sahanlığını tanıdığını, ancak Türklerin; Rum kontrolörlerle işbirliği yapmayı reddederek, Türkiye'nin hava sahanlığının Güney kesimini Ercan'ın kontrolüne verdiklerini kaydetti.

Leonidu ayrıca, "Türkler bu şekilde yasadışı bir varlık yaratmaya çalışıyor" ifadelerinde bulundu.

Rumlardan "Ercan Havaalanı yasadışı" iddiası

Yorumlar

AYT-TLV ~ 15 yıl önce
Antalyadan kalkan ve "Ercan" havasahasından geçiş yapacak trafikler tirmanış esnasında Antalya ve Nicosia arasında, Ercan ile konuşmalar yapmakta. Ercanın hiçbir yaptırımı yoktur. Sırf pilotlara eziyet olsun diye aynı anda iki radyodanda başka yerle konuşurken uyuşmazlıklar olmakta ve uçuş güvenliği tehlikeye girebilmektedir. TCAS TA almaktayız RA alanlar bile oldu. Aramayınca yada gecikince birde azar işitmekteyiz.Ukela ses tonu ve kıbrıs şivesi beni bitiriyor... Bir probleminiz varsa masada halledin ama biz uçanların işini zora sokmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neredeyiz ~ 15 yıl önce
Kimler tarafindan ihlal edilmistir.Rumlar tarafindan.Ayrica Türkleri Kibris'tan cikarmak icin katledenler kanuni sayan,DEMOKRASI KORUYUCUSU ile KATLEDICILERININ VETO haklari ile gasbedilen ve yok sayilan BM TASTIKLI DEVLETLER arasi andlasmalari,yok sayanlarda yine ayni Kurum ve Devletler toplulugu degilmi?Filistinde Yasanan olaylarida kinamaktan ileri gidemeyenler.Kanunsuzluktan asla konusamazlar.Kanunlari isine geldigi yerde varsay,isine gelmeyince yoksay,böyle bir KANUN ANCAK MAFIA ORGANIZASYONLARINDA VARDIR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xyx ~ 15 yıl önce
Ne yazık ki yapılan açıklamalar yasal zeminde doğrudur. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin gerek KKTC'nin ilanından önce gerek sonra verdiği aldığı kararlarla, KKTC yasal zeminde bir devlet değildir. Adadaki meşru devlet bizim Rum Kesimi diye adlandırdığımız ancak tüm dünyanın Kıbrıs Cumhuriyeti olarak tanıdığı devlettir. KKTC bir nevi korsan devlettir, yasal koşullarda Kıbrıs Cumhuriyeti'nin topraklarını işgal etmektedir. Ne yazık ki konu uluslararası camiada bu şekilde anlaşılmakta. Doğal olarak yasal olmayan devletin havaalanı da yasal olmuyor, Rumlar'ın hava sahasını işgal etmiş oluyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000