21 Eylül 2009, Pazartesi 09:04:00

Rumlar liman ve havaalanı talebini yineledi

Kıbrıs Rum yönetimi, Türkiye'nin liman ve havaalanlarını Rumlara açması yönündeki talebini yineledi.

Kıbrıs Rum yönetimi Dışişleri Bakanı Markos Kiprianu, Türkiye'nin bu talebi yerine getirmemesi halinde Avrupa Birliği'nin "bunun ciddi sonuçlar doğuracağı" yönünde bir mesaj vermesi gerektiğini söyledi.
 
Markos Kiprianu, AB'nin, Türkiye'nin liman ve havaalanlarını Rumlara açması yönündeki talebini yerine getirmemesi halinde, "bunun ciddi sonuçlar doğuracağı" yönünde bir mesaj vermesi gerektiğini söyledi.
 
Kiprianu, Reuters ajansına verdiği demeçte, Türkiye'nin "sürece yardım etmek için yapıcı bir tavır takınması" talebini dile getirerek, "Eğer Türkiye yükümlülüklerini yerine getirmezse, AB, bunun sadece sözler ve açıklamalarla değil, Birliğe kabul sürecinde ciddi sonuçlar doğuracağına ilişkin çok somut bir mesaj göndermelidir" dedi.

Türkiye'nin yükümlülükleri yerine getirmek için kendi şartlarını oluşturduğunu öne süren Rum Bakan, AB'den gelebilecek mesajla ilgili olarak, "Uygun bir mesaj olması gerekecektir. Türkiye'nin Avrupa sürecine engelleyecek son kişileriz. Türkiye'nin üyeliğini gerçekte açıkça destekleyen birkaç ülkeden biriyiz" dedi.

Kıbrıs'ta devam eden müzakereler hakkında da Kiprianu, taraflar arasında hala derin görüş farklılıkları olduğunu söyledi.

"Herkesin istediğinden daha çabuk bir çözüm bulunmasını istiyoruz" diyen Kipriyanu, tarafların görüşleri arasında "hala büyük bir uçurum olduğu" gerçeği dikkate alındığında anlaşmaya varmanın zaman alabileceğini kaydetti.

Rumlar liman ve havaalanı talebini yineledi

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000