19 Mart 2009, Perşembe 09:26:27

"Rumlar doğrudan uçuşları engelliyor"

KKTC Başbakan Yardımcısı Dışişleri Bakanı Avcı, Kıbrıs Türkü üzerindeki izolasyonların kaldırılmaması için doğrudan uçuşları engelleyen Rum Yönetiminin Türkiyeye yönelik tavrını eleştirdi.
  • Sayin basbakanimiz bizi Davos'ta Filistin icin tüm dünyaya köylü davranisylari rezile ederken.... neden bir kac tane arap kardesleri kibrisi devlet ve ülke olarak tanimadilar... tabiki akli okadara yetmedi... ayrica ben kibristaki yönetimin kesinlikle isolasyonun kalkmasi icin ciddi caba harcadigina inanmiyorum.... hatta isolasyonun kalmasi onlarin isine gelmedigine inaniyorum. simdiye kadar orayi bir ciftlik gibi kullaniyorlar.. kalkarsa ne yapacaklar... muhtemelen ac kalirlar.. ;-) anladinizmi? bakin kthy'nin durumana ozaman ne demek istedigimi cok iyi anlarsiniz
  • Sizin bu güne kadar,ne kadar bir calismaniz var,kendinizi tanitmak icin?Birazda siz gayret gösterin.BM lerde veya Newyork'da ,AB icin Brüksel'de bir tanitma büronuz varmi?Varsa faaliyetlerinizin bu güne kadar bir ilerleme yok ise,kendinizi kanitlayamiyorsunuz.Bazi hallerde Diplomatik bir sekilde,onlari hirsizlikla bile suclayabilirsiniz.Yilmak yok .Istekleriniz,insani oldugunu her zaman ve her yerde söylemeniz gerekir.
  • mademki GKRY yanlışı yapan taraf, o zaman cılız kalmayın gerekeni yapın. yapamıyorsanız, paşa paşa boynunuzu eğeceksiniz..yok Türkiye şöyle güçlü, yok böyle güçlü ayaklarını bırakın. her konuda hep cılız kaldık..şimdi neden değişsin durum?

Başbakan Yardımcısı Dışişleri Bakanı Avcı, Kıbrıs Türkü üzerindeki izolasyonların kaldırılmaması için doğrudan uçuşları engelleyen Rum Yönetiminin Türkiyeye yönelik tavrını eleştirdi.

Avcı, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanı Nikos Nikolaides’in, Türkiye’nin Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü Konvansiyonunu ihlal ettiği iddialarıyla Kıbrıs konusunda Türkiye üzerinde baskı yaratmayı amaçladığına dikkat çekerek “Bu oldukça yanlış ve ahlaki yaklaşımlardan uzak bir tutumdur” dedi.

Avcı yazılı açıklamasında, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin görüşmelerin sürdüğü bu dönemde talihsiz açıklamalar yapmaya ve bu çerçevede yine çözümsüzlükteki sorumluluğunu gizlemek amacıyla Türkiye’yi suçlayıcı iddialarda bulunmaya devam ettiğine işaret etti.

Başbakan Yardımcısı Avcı “Söz konusu konvansiyonu ihlal eden Türkiye değil, KKTC ile işbirliği yapmaktan kaçınan ve böylelikle siyasi çıkarları uğruna insan hayatını tehlikeye atarak, gerek konvansiyon kurallarını gerek her türlü insani değerleri hiçe sayan GKRY’nin ta kendisidir” dedi.

 

"Rumlar doğrudan uçuşları engelliyor"

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Sayin basbakanimiz bizi Davos'ta Filistin icin tüm dünyaya köylü davranisylari rezile ederken.... neden bir kac tane arap kardesleri kibrisi devlet ve ülke olarak tanimadilar... tabiki akli okadara yetmedi... ayrica ben kibristaki yönetimin kesinlikle isolasyonun kalkmasi icin ciddi caba harcadigina inanmiyorum.... hatta isolasyonun kalmasi onlarin isine gelmedigine inaniyorum. simdiye kadar orayi bir ciftlik gibi kullaniyorlar.. kalkarsa ne yapacaklar... muhtemelen ac kalirlar.. ;-) anladinizmi? bakin kthy'nin durumana ozaman ne demek istedigimi cok iyi anlarsiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sizin bu güne kadar,ne kadar bir calismaniz var,kendinizi tanitmak icin?Birazda siz gayret gösterin.BM lerde veya Newyork'da ,AB icin Brüksel'de bir tanitma büronuz varmi?Varsa faaliyetlerinizin bu güne kadar bir ilerleme yok ise,kendinizi kanitlayamiyorsunuz.Bazi hallerde Diplomatik bir sekilde,onlari hirsizlikla bile suclayabilirsiniz.Yilmak yok .Istekleriniz,insani oldugunu her zaman ve her yerde söylemeniz gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
mademki GKRY yanlışı yapan taraf, o zaman cılız kalmayın gerekeni yapın. yapamıyorsanız, paşa paşa boynunuzu eğeceksiniz..yok Türkiye şöyle güçlü, yok böyle güçlü ayaklarını bırakın. her konuda hep cılız kaldık..şimdi neden değişsin durum?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000