24 Mart 2012, Cumartesi 08:48:33

RUM'DAN İNGİLİZ'E TEKME

Kıbrıs Rum yönetimi Meclisi Genel Kurulu, Kıbrıs'taki İngiliz üslerinin varlığına son verilmesinin istendiği bir kararı oy birliği ile onayladı.
  • akdeniz en güzel dönemlerini Türk sancağı altında yaşadı. dışarıdan destekli kurulan kukla devletler nihayet gerçeklerle yüzleşmeye başladı. sonucu hep birlikte göreceğiz.
  • ingilizi oradan hiç bir güç çıkaramaz.palikarya her zamanki gibi yaygara yapıyor.kimse de iplemez. havlar havlar susarlar, tıpkı ataları sokak itleri gibi.
  • bunlar bugun dovusur yarin sevisir. Bize ne? Bize dost yok.
Karar metninde, İngilizlerin Kuruluş Anlaşmaları'ndan kaynaklandığını iddia ettikleri hakların ''sömürge kalıntısı'' olduğu belirtiliyor.

Rum basın haberlerine göre, ''İngiliz yetkililerin ve üs mensuplarının tahrikkar bulunan açıklamaları'' nedeniyle Ekologlar ve Çevreciler Hareketi Milletvekili Yorgos Perdikis tarafından meclis gündemine getirilen konu, Rum meclisinin dünkü oturumunda tartışıldı. Karar, dün gece oy birliğiyle alındı.

İngiliz Savunma Bakanı'nın Aralık 2011'de İngiliz Avam Kamarası'nda yaptığı ve İngiltere'nin Kıbrıs'taki İngiliz üslerine bağlılığını yinelediği konuşma ve üs komutanının ilgili açıklamaları ışığında kaleme alınan karar metninde; Rum meclisinin daha evvel aldığı ilgili kararlar teyit ediliyor ve İngiltere'nin Kuruluş Anlaşmaları'nı sürekli ihlal ettiği şikayetinde bulunuluyor.

İngiltere Dışişleri Bakanı'nın, ''üslerin jeopolitik öneme sahip ve Birleşik Krallığın uzun vadeli milli güvenlik çıkarları açısından yüksek öncelikli bir bölgede bulunduğu'' açıklamasına vurgu yapılan kararda, meclisin önceki ilgili kararları ve zaman zaman ortaya çıkan sorunlar da hatırlatılıyor.

Bilindiği gibi İngilizlerin ünlü hava akrobasi takımı Red Arrows’lar yıl boyu gösteri çalışmalarını Güney Kıbrıs’taki üslerinde yapıyordu.
RUM'DAN İNGİLİZ'E TEKME

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
akdeniz en güzel dönemlerini Türk sancağı altında yaşadı. dışarıdan destekli kurulan kukla devletler nihayet gerçeklerle yüzleşmeye başladı. sonucu hep birlikte göreceğiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ingilizi oradan hiç bir güç çıkaramaz.palikarya her zamanki gibi yaygara yapıyor.kimse de iplemez. havlar havlar susarlar, tıpkı ataları sokak itleri gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bunlar bugun dovusur yarin sevisir. Bize ne? Bize dost yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000