03 Ağustos 2011, Çarşamba 11:50:06

RUM UÇAKLARI HAVA SAHAMIZDA CİRİT ATIYOR

Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin havayolu şirketi Cyprus Airways’in Türk hava sahasını defalarca ihlal ettiği ortaya çıktı. İşte Airporthaber’in ulaştığı ihlalin fotoğrafları...
  • Bazı arkadaşlar FlightRadar'ın çalışma prensibinden dolayı rotanın düz çizgiyle çizildiğini ve aslında Bodrum'un üzerinden geçilmediğini belirtmiş ancak ben Bodrum'da yaşayan biri olarak söyleyebilirim ki üzerimden geçtiğini gözümle gördüğüm uçakla flightradar24'te gözüken uçağı karşılaştırdığımda %80 hep Güney Kıbrıs uçakları oluyor. Kalanı da zaten Ürdün ve İsrail ile Avrupa arasındaki seferler oluyor.
  • Allah'tan Rum Kesimi ile Yunanistan ekonomik krizde yoksa mazallah ne olurduk.
  • Hava kuvetleri komutanı içeri atılıp Hava K.K.vekaleten yönetiliyorsa dur daha bu ülkenin başına nelere gelecek.
  • Seçim zamanında bu iki Türk adasının sessiz sedasız yunanlılara verildiğini söylüyordu bir parti lideri. Doğru mu yalan mı hala bir açıklama yok Türk dış işlerinden.
  • Kuyrugunda büyük ağrı dağı ve küçük ağrı dağı olan ermeni havayolu na da hava sahamızı açmadık mı? Adamların anayasası doğu anadolu toprakları üzerinde hak iddia ediyor. E rum da acık ucundan uçuversin artık. Rum açılımı yapalım. Hepimiz hem ermeniyiz hem rumuz. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • .........Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zapt edilmiş( siyasi hedef ), bütün tersanelerine girilmiş( ekonomik hedef ), bütün orduları dağıtılmış( askeri hedef ) ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir...................senki komutanlarını terör örgütü mensubu diye cezaevine koyan pkklı serefsizlere taviz üstüne taviz veren bir hükümetin yönettiği devlettin vatandaşısın dua et sadece konu hava sahasıyla sınırlı kalsın
  • Bu yolun kontrolünü Yunanistan'a (Atina) bırakmışsak üst geçiş ücretlerini de Yunanistan tahsil ediyor demektir. Bu kontrolde her yıl ülkemiz ne kadar Euro kayıp ediyor. Bunun ve bu kontrolü Atinaya bırakan vatan hainlerinin hemen açıklanması gerekir. Kesin DHMİ yeterli personelim yotur diye bu işi üzerinden atmıştır.
  • ya inanmıyorum bir ihlal varki buraya çıktı bu haber artı biz rumlara aynısını yapsak hemen başlarlar neden geçtiniz falan bizim insanlarda akıl ednen sey yok hemen gidiyorlar rumlar haklı ihlal yok vay be rumlarıda savunuyoruz artık yuh bize !
  • Zaten her tarafımızı delen delene. Rumlar da delmiş çok değil. Böyle başa böyle traş..
  • meclisinde terörist dolu, hava sahasında rum'un uçması mı garip?
Türkiye’nin resmi olarak tanımadığı Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin havayolu şirketi Cyprus Airways’in yasak olmasına rağmen Türk hava sahasını kullandığı belgelendi.

Airportaber’e ulaşan birçok uçuşta Cpyrus Airways’e ait uçakların Türk hava sahasını kullanarak uçuşlarını gerçekleştirdiği ortaya çıktı.
 
Türk Dışişleri’nin ‘Rum şirket Türk hava sahasını kullanamaz’ açıklamasına rağmen Cyprus Airways uçakları Türk hava sahasında adeta cirit atıyor.
 
Rum Kesimi’nden İngiltere’nin başkenti Londra’ya yapılan bir uçuşta hava sahasının ihlal edildiği açıkça ortaya çıkıyor. Cyprus Airways’e ait Rum tescilli 5B-DBT kuyruk numaralı Airbus 330-200 tipi bu uçak da ihlalin nasıl yapıldığını gözler önüne seriyor. Larnaka’dan havalanan CY346 çağrı kodlu uçak Marmaris-Bodrum-Didim hattı üzerinden geçerek Londra seferini gerçekleştiriyor.
 
Benzer bir fotoğrafta ise bu kez Rum Kesimi havayolu şirketi Cyprus Airways’e ait 5B-DBB kuyruk tescilli Airbus 320-200 tipi uçak 33.975 feet irtifada Türk hava sahasını ihlal ederken görülüyor. Selanik’ten Larnaka’ya giden uçağın da yine Marmaris-Bodrum-Didim hattını kullanarak bir ihlale daha imza atıyor.
 
1974’TEN BERİ KAPALI
 
Türk hava sahası, 1974’ten beri Rum Havayolları’na ait uçaklara kapalı. Türkiye, Rum Kesimi’ni resmen tanımadığı için hava sahasını Rum uçaklarına açmıyor. Bu ülkeye gidecek uçaklar Türk hava sahasından farklı bir rotadan Rum Kesimi’ne ulaşıyor. Bu da Rum havayolu şirketine ağır maddi külfet getiriyor. Cyprus Airways, Türkiye hava sahasını açmadığı için farklı rotaları kullanıyor ve 10 milyon euroluk ek masraf yapıyor. Rum Kesimi, hava sahasının kullanımını yasaklayan Türkiye’yi geçtiğimiz yıl Avrupa Birliği’ne şikayet etmişti. 
 
Bu arada Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ne sefer düzenleyen yabancı havayolu şirketlerinin Türk hava sahasını kullanmalırana göz yumuluyor. Ancak Türkiye’den Rum kesimine doğrudan uçuşlar yapılmasına izin verilmiyor.





©AirportHaber Özel
 
RUM UÇAKLARI HAVA SAHAMIZDA CİRİT ATIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

Misafir ~ 13 yıl önce
Bazı arkadaşlar FlightRadar'ın çalışma prensibinden dolayı rotanın düz çizgiyle çizildiğini ve aslında Bodrum'un üzerinden geçilmediğini belirtmiş ancak ben Bodrum'da yaşayan biri olarak söyleyebilirim ki üzerimden geçtiğini gözümle gördüğüm uçakla flightradar24'te gözüken uçağı karşılaştırdığımda %80 hep Güney Kıbrıs uçakları oluyor. Kalanı da zaten Ürdün ve İsrail ile Avrupa arasındaki seferler oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Allah'tan Rum Kesimi ile Yunanistan ekonomik krizde yoksa mazallah ne olurduk.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hava kuvetleri komutanı içeri atılıp Hava K.K.vekaleten yönetiliyorsa dur daha bu ülkenin başına nelere gelecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Seçim zamanında bu iki Türk adasının sessiz sedasız yunanlılara verildiğini söylüyordu bir parti lideri. Doğru mu yalan mı hala bir açıklama yok Türk dış işlerinden.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kuyrugunda büyük ağrı dağı ve küçük ağrı dağı olan ermeni havayolu na da hava sahamızı açmadık mı? Adamların anayasası doğu anadolu toprakları üzerinde hak iddia ediyor. E rum da acık ucundan uçuversin artık. Rum açılımı yapalım. Hepimiz hem ermeniyiz hem rumuz. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
.........Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zapt edilmiş( siyasi hedef ), bütün tersanelerine girilmiş( ekonomik hedef ), bütün orduları dağıtılmış( askeri hedef ) ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir...................senki komutanlarını terör örgütü mensubu diye cezaevine koyan pkklı serefsizlere taviz üstüne taviz veren bir hükümetin yönettiği devlettin vatandaşısın dua et sadece konu hava sahasıyla sınırlı kalsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu yolun kontrolünü Yunanistan'a (Atina) bırakmışsak üst geçiş ücretlerini de Yunanistan tahsil ediyor demektir. Bu kontrolde her yıl ülkemiz ne kadar Euro kayıp ediyor. Bunun ve bu kontrolü Atinaya bırakan vatan hainlerinin hemen açıklanması gerekir. Kesin DHMİ yeterli personelim yotur diye bu işi üzerinden atmıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ya inanmıyorum bir ihlal varki buraya çıktı bu haber artı biz rumlara aynısını yapsak hemen başlarlar neden geçtiniz falan bizim insanlarda akıl ednen sey yok hemen gidiyorlar rumlar haklı ihlal yok vay be rumlarıda savunuyoruz artık yuh bize !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Zaten her tarafımızı delen delene. Rumlar da delmiş çok değil. Böyle başa böyle traş..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
meclisinde terörist dolu, hava sahasında rum'un uçması mı garip?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000