25 Eylül 2017, Pazartesi 13:00:21

Rum Kesimi'ne inen yolculara Türk oteli engeli!

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Dışişleri Bakanlığı, Rum topraklarını kullanarak KKTC’ye geçen turistlerin, Türk otellerinde konaklamasına yasak getirdi. Sınır kapılarına 206 otelin listesini gönderen bakanlık, polisin pasaport kontrollünde turistlere, “Nerede konaklayacaksınız?” diye sormasını istedi.
  • Israil pasaportum olsa keske su elcilige bak tokat gibi carpmis suratına rumun.Eyyyyy kıbrıs rum kesimi sen kimsin ya!
  • Kıbrıslı olmayıp araya fitne sokmak için yorum yazanlar var. Bir de şu var ; Kıbrıs Rum kesimindeki inatçı dik duruşu Kıbrıs Türk kesiminde de görmek isterdim. Biraz dik durun siz dünyayı yönetmiş bir milletin soyundan geliyorsunuz. Kıbrıs'ın tamamı bizimdir deyin, federal Kıbrıs'ta özerk olmayı arzulamayın. Eğilmeyin kafire.
  • Hayatımda kıbrıs türkleri kadar nankör bir topluluk tanımadım.aralarına karışıp fitne sokan rumlara benzemişler.ama sadece konuşurlar.güçleri başka bişeye yetmezzzz.....
  • Haddi kalan Adayıda alalım
  • Kudurun
  • Larnaka ya el sallayarak giriyorum.
  • Kibris bizim. Rumlardan soke soke alicaz. Bukadar
  • Her bayram tatilinde soluğu yunanistan'da alan beyaz yakalılar bundan da anlamaz. Milli his diye bir şey kalmamış gurursuzlarda. Suratlarına tükürsen pişkin pişkin gülerler. Ruhu ölmüş bu memleketin.
  • Sıkıntıları bizlerler değil.. Türkiyelilerle.. :)
  • Kıbrıslılar, Annan Planına evet deyin siz, Rumlar da Annan ı saygıyla anar artık...

Rum Dışişleri Bakanlığı’nın deniz ve havalimanlarına 3 ay önce gönderdiği yasak yönetmeliği, bir grup İsrailli turistin Rum tarafındaki Larnaka havalimanına inişlerinin ardından Rum kesimine sokulmaması sonucu ortaya çıktı. KKTC'ye girmek için Rum havalimanını kullanmak zorunda olan turistler, "Nerede kalacaksınız?" sorusu üzerine Rumların kara listeye aldığı KKTC'deki otellerden birinin adını söyleyince sınırda durduruldu.Bunun ardından Kıbrıs Rum kesimindeki İsrail büyükelçiliği devreye girdi. İsrail elçiliğinin sert tepkisi üzerine Rum yetkililer turistlerin geçişine izin verdi, ancak bu olay KKTC otellerine uygulanan yasağı da gün yüzüne çıkarmış oldu.

AB VATANDAŞLARINI KAPSAMIYOR

Rum Dışişleri Bakanlığı, deniz ve limanlarında uygulanmaya başlayan yasağa gerekçe olarak, 206 otelin 1974 sonrasında Kıbrıs Rum mülkü üzerine inşa edilmesini gösterdi. Bakanlık, geçen yıl Rum deniz ve havalimanlarını kullanarak Rum kesimine gelen yaklaşık 250 bin turistin kara yolunu kullanarak KKTC’ye geçtiğine dikkat çekti. Rumların yasağı, Ada’ya gelen AB vatandaşlarını kapsamıyor. Yasaktan en fazla İsrail’den KKTC’ye gelen turistler etkilenecek.

KKTC’DEN CHARTER ÖNLEMİ

KKTC Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu, Rumların yasak kararına hızlı bir şekilde önlem alacaklarını belirterek, “Türkiye Dışişleri’nden bir heyet Ada’ya geliyor. Yasağa verilecek tepki ve alınacak tedbirleri ele alacağız. İsrailli turistlerin Rum limanlarını kullanmadan, charter seferleri ile Türkiye üzerinden KKTC’ye getirmeyi planlıyoruz. İsrail’den charter seferlerine özel teşvikler uygulayacağız” dedi. (Hürriyet)

Rum Kesimi'ne inen yolculara Türk oteli engeli!

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

mizrahi ~ 6 yıl önce
Israil pasaportum olsa keske su elcilige bak tokat gibi carpmis suratına rumun.Eyyyyy kıbrıs rum kesimi sen kimsin ya!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Merhaba ~ 6 yıl önce
Kıbrıslı olmayıp araya fitne sokmak için yorum yazanlar var. Bir de şu var ; Kıbrıs Rum kesimindeki inatçı dik duruşu Kıbrıs Türk kesiminde de görmek isterdim. Biraz dik durun siz dünyayı yönetmiş bir milletin soyundan geliyorsunuz. Kıbrıs'ın tamamı bizimdir deyin, federal Kıbrıs'ta özerk olmayı arzulamayın. Eğilmeyin kafire.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nankörler ~ 6 yıl önce
Hayatımda kıbrıs türkleri kadar nankör bir topluluk tanımadım.aralarına karışıp fitne sokan rumlara benzemişler.ama sadece konuşurlar.güçleri başka bişeye yetmezzzz.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vehbi ~ 6 yıl önce
Lutfen burda terbiyesiz ve bilincsiz yorumlar yapmayin. Kibris Turku olmasa sizler de bu adada olamazdiniz.. Kibrislilar ve Turkiyeliler arasindaki baglari ve dostlugu sizin gibi bazi cahilce yorum yapanlar da hic bir zaman bozamayacak.
Rum ~ 6 yıl önce
Haddi kalan Adayıda alalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 6 yıl önce
Kudurun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AB vatandaşlıyım ~ 6 yıl önce
Larnaka ya el sallayarak giriyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B ~ 6 yıl önce
Kibris bizim. Rumlardan soke soke alicaz. Bukadar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 6 yıl önce
;)
Vehbi ~ 6 yıl önce
Kibris hakkinda yorum yapmadan once biraz tarih okumanizi ve Kibrisin gerceklerini tanimanizi tavsiye ederim.
B ~ 6 yıl önce
Her bayram tatilinde soluğu yunanistan'da alan beyaz yakalılar bundan da anlamaz. Milli his diye bir şey kalmamış gurursuzlarda. Suratlarına tükürsen pişkin pişkin gülerler. Ruhu ölmüş bu memleketin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kıbrıslı ~ 6 yıl önce
Sıkıntıları bizlerler değil.. Türkiyelilerle.. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türk ~ 6 yıl önce
Tabi 40 yıl önce de adadaki bütün türkleri katlederken de zaten sıkıntıları siz gıbrıslılarla değil turkiyelilerleydi
O zmn!!! ~ 6 yıl önce
Kipros una don oradan da rum a git ulkene biktik size suruyelere yardim etmekten kamburum cikti!
Kıbrıslılar cevap ~ 6 yıl önce
Adam değilsinizki turkiyeliler ne demek Türklere garezligi senin AB pasaportun vardır böyle rahat konuşuyorsun Türkiye olmasa açsınız aç suyunuz bile bizden kıymet bilin sadık kalın satmayın kendinizi Rumlar’a
yavruların ~ 6 yıl önce
ya boş ver sizinle dalga geçiyor için yazıyor kim ne derse desin ve ne olursa olsun artık Türkler kibrisda vardır var olacak.şehitlerimizin nur içinde yat sizi unutmadık ve unutmayacak kim isterseniz ol kibrisli veya turkeyli hepsinin o vatanın evlatları yeter türk olunuz
Çare ~ 6 yıl önce
Kıbrıslılar, Annan Planına evet deyin siz, Rumlar da Annan ı saygıyla anar artık...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000