15 Ekim 2010, Cuma 17:28:54

RUM KESİMİ, TÜRKİYE'Yİ ŞİKAYET ETTİ!

Kıbrıs Rum yönetimi, Türkiye hava sahasını açmadığı için, Rum kesiminden iki havayolu şirketinin bazı uçak seferlerinde yolun uzadığı ve havaya tonlarca fazladan karbondioksit bırakıldığı gerekçesiyle Türkiye'yi AB'ye şikayet etti.
  • Benim söylediklerimle Akritas Planı'nın ne alakası var ki.. ?? Sanırım sen 63'te kalmışsın!! Adam 40 yıl sadece kendi koltuğunu düşünmüş. Lütfen bana Denktaş'ı savunmayın.. Sırf tekrar Cumhurbaşkanı seçilmek için sözde KKTC'yi kurdu.. Nede olsa Federe Devletinde tekrardan başkan seçilme hakkını kaybetmişti. Hele ki Kıbrıslı değilseniz lütfen bu konuları o dönemleri bire bir yaşayan insanlara bırakın. Şerefsiz ve onur kısmına hiç değinmiyorum bile !!
  • HERKES ŞEREFLİ VE ONURLU da olamıyor. sen önce DENKTAŞ'ı, onun hayatını ve AKRİTAS PLANI adlı Kıbrıs mücadelesini anlatan eserini bir oku, yorum yapmak için ne kadar zayıf birisi olduğunu gör, anla; ondan sonra bu değerli siteyi ve onun takipçilerini meşgul et...
  • Teşekkürler Çöl Tilkisi.. Herkes senin gibi milliyetçilik duygularının önüne geçip mantıklı düşünemiyor. Tekrar söylüyorum. Kıbrıslı Türkler Federe Devletini geçersiz sayıp (Denktaş'ın sayesinde) KKTC'yi kurdukları anda sozsuza dek tanınmamayı ve her zaman ezilen taraf olmayı kabul etti. Dünya'nın gözünde Kıbrıs'ın kuzeyi ve güneyi diye birşey yok. Tek bir Kıbrıs Cumhuriyeti (Republic of Cyprus) var. KKTC sadece bir hayal ürünü. Gerçekte yok!!!
  • KTHY ucaklarinin Turkiye'ye zorunlu olarak indigi ve fazla miktarda yakitin harcandigindan haberim var. Ama cok merak ediyorum, Ercan'a direk ucus yapmak yerine Larnaca veya Baf havaalanlarina direk ucus yapmak icin basvurdumu?? Ilk once bunu dusunmek lazim. Neden herzaman onlardan 1. adimi bekliyoruz ve neden biz atmiyoruz. zamaninda nekadar halkiysak bile suanda bu politicalar karsisinda haksiz olan biziz..
  • sanki AB üyesiyiz sizene ne minnet ediyorsunuz yüzsüzlüğün bukadarı
  • TC-Kuyruk Kodu / Kibrisli Kim hakli, kim haksiz ve milliyetcilik bir kenara gerclekleri yazmissininz. Durum maalesef boyle. Gelsinler de dusurelim vs. gibi yorumlar biraz uygunsuz. 21 inci asirda yasiyoruz. Problemlerin cozulmesi icin medeni bir sekilde diyaloga devam edilmesi gerekir. Good Luck.
  • Yunanistanı şikayet etsin grev var diye. vermiyoruz izin kardeşim...maden çevreyi kirletiyorsunuz deniz yolunu kullanın...Şimdi sövecem bu rumlara yayınlamıcaksınız içimden sövüy
  • ercan'ın uluslararası direkt uçuşlara açılmasına yönelik girişimlerimizi desteklesinler.ercan atc center ile koordinasyon ve trafik transferini kabul etsinler,ercan havasahası(halen tavsiyeli statüde olsa da) içinde atc hizmetlerine müdahale etmesinler ,ercan iniş/kalkışlarında yeşil hat ihlali diye UN 'e şikayet etmesinler,bu konu yu değerlendirebiliriz.aksi takdirde mücbir sebepler (met.emg.hj )hariç ank fır'a biraz zor girerler
  • biz sizin uyguladigniz ambargodan 34 yildir TURKIYE HARICI hicbiryere direk ucamiyoruz. sizden Turkiyeye ucmayacaksiniz. bunlarin ici kotu abi ya, adam olmaz bunlar ellerinden gelse tum kibrisli turkleri denize atip adaya konacaklar. UCMAYACAKSINIZ TAKI ADAM OLUP DA BIZI ( KIBRISLI TURKLERI ) rahar birakana kadar.
  • AB'de olan onlar. Türkiye değil. O yüzden itirazları bir gün haklı bulanabilir. Ayrıca KKTC'yi sadece Rumlar değil tüm Dünya tanımıyo. Sadece TC tanıyor çünkü KKTC korsan bir devlet. 1963'te Kıbrıs Cumhuriyeti yıkılmadı. Türkler yanlış politikaları sonucu kendileri ayrıldı. Kıbrıs Cumhuriyei şu an devam ediyor. Denktaş'ın da koltuk sevdası yüzünden Türk Federe Devleti yok sayılarak 1983'te KKTC kuruldu ve sonsuza dek tanınmayacağını remileştirdi.

Kıbrıs Rum yönetimi, Brüksel'de bugün toplanan AB ulaştırma, telekomünikasyon ve enerji bakanlarına sunduğu belgede, Türkiye'nin sadece Rum tarafında kayıtlı "Cyprus Airways" ve "Eurocypria" şirketlerine uyguladığı uçuş yasağının, Larnaka Havaalanı'ndan Moskova'ya uçuşların normalden 1 saat ve Helsinki'ye uçuşların normalden 35 dakika daha fazla sürdüğü belirtildi.

Ulaşılan belgede Rumlar, Türkiye'nin hava sahasını kullanamadıkları için Yunanistan üzerinden geçmek zorunda kaldıklarını ve bu ülkedeki beklenmedik grevlerden olumsuz etkilendiklerini belirtti.

Yunanistan üzerinden dolaşmak zorunda kalan 2 havayolu şirketinin, ilave yakıt maliyetiyle karşılaştığı, vakit kaybetmek istemeyen müşterilerin rakip şirketlere kaptırıldığı ve Gürcistan ve Ukrayna gibi ülkelere sefer düzenleyemedikleri savunulan belgede, Türkiye'nin hava sahasını açmamasının bu iki Rum havayolu şirketine yıllık maliyetinin yaklaşık 5 milyon avro olduğu ileri sürüldü.

AB'nin iklim değişikliği duyarlılığından da faydalanmaya çalışan Rum yönetimi tarafından hazırlanan belgede, "Türkiye'nin hava sahası yasağı, çevre açısından bakıldığında da çok yüksek bir maliyet yaratıyor. Airbus A320 model bir uçağın, Larnaka'dan Moskova'ya 1 saat daha fazla süren seferi 9 milyon ton karbondioksite karşılık geliyor. Benzer şekilde Boeing 737 model bir uçağın Larnaka'dan Helsinki'ye 35 dakika daha uzun sürede varması 5 ton ilave karbondioksit üretiyor" denildi.

AB'ye uzak bir adada yaşadıkları için Türkiye'nin yasağı karşısında demiryolu ve deniz ulaşımı gibi alternatiflerinin olmamasının durumu daha da zorlaştırdığını savunan Rumlar, AB'nin bu gerekçeleri gözönünde bulundurarak iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında belirlediği karbondioksit salınımını düşürme hedefinde kendilerine kolaylık göstermesini talep etti. (HaberTürk)

RUM KESİMİ, TÜRKİYE'Yİ ŞİKAYET ETTİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Misafir ~ 14 yıl önce
Benim söylediklerimle Akritas Planı'nın ne alakası var ki.. ?? Sanırım sen 63'te kalmışsın!! Adam 40 yıl sadece kendi koltuğunu düşünmüş. Lütfen bana Denktaş'ı savunmayın.. Sırf tekrar Cumhurbaşkanı seçilmek için sözde KKTC'yi kurdu.. Nede olsa Federe Devletinde tekrardan başkan seçilme hakkını kaybetmişti. Hele ki Kıbrıslı değilseniz lütfen bu konuları o dönemleri bire bir yaşayan insanlara bırakın. Şerefsiz ve onur kısmına hiç değinmiyorum bile !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
HERKES ŞEREFLİ VE ONURLU da olamıyor. sen önce DENKTAŞ'ı, onun hayatını ve AKRİTAS PLANI adlı Kıbrıs mücadelesini anlatan eserini bir oku, yorum yapmak için ne kadar zayıf birisi olduğunu gör, anla; ondan sonra bu değerli siteyi ve onun takipçilerini meşgul et...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Teşekkürler Çöl Tilkisi.. Herkes senin gibi milliyetçilik duygularının önüne geçip mantıklı düşünemiyor. Tekrar söylüyorum. Kıbrıslı Türkler Federe Devletini geçersiz sayıp (Denktaş'ın sayesinde) KKTC'yi kurdukları anda sozsuza dek tanınmamayı ve her zaman ezilen taraf olmayı kabul etti. Dünya'nın gözünde Kıbrıs'ın kuzeyi ve güneyi diye birşey yok. Tek bir Kıbrıs Cumhuriyeti (Republic of Cyprus) var. KKTC sadece bir hayal ürünü. Gerçekte yok!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
KTHY ucaklarinin Turkiye'ye zorunlu olarak indigi ve fazla miktarda yakitin harcandigindan haberim var. Ama cok merak ediyorum, Ercan'a direk ucus yapmak yerine Larnaca veya Baf havaalanlarina direk ucus yapmak icin basvurdumu?? Ilk once bunu dusunmek lazim. Neden herzaman onlardan 1. adimi bekliyoruz ve neden biz atmiyoruz. zamaninda nekadar halkiysak bile suanda bu politicalar karsisinda haksiz olan biziz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sanki AB üyesiyiz sizene ne minnet ediyorsunuz yüzsüzlüğün bukadarı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
TC-Kuyruk Kodu / Kibrisli Kim hakli, kim haksiz ve milliyetcilik bir kenara gerclekleri yazmissininz. Durum maalesef boyle. Gelsinler de dusurelim vs. gibi yorumlar biraz uygunsuz. 21 inci asirda yasiyoruz. Problemlerin cozulmesi icin medeni bir sekilde diyaloga devam edilmesi gerekir. Good Luck.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yunanistanı şikayet etsin grev var diye. vermiyoruz izin kardeşim...maden çevreyi kirletiyorsunuz deniz yolunu kullanın...Şimdi sövecem bu rumlara yayınlamıcaksınız içimden sövüy

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ercan'ın uluslararası direkt uçuşlara açılmasına yönelik girişimlerimizi desteklesinler.ercan atc center ile koordinasyon ve trafik transferini kabul etsinler,ercan havasahası(halen tavsiyeli statüde olsa da) içinde atc hizmetlerine müdahale etmesinler ,ercan iniş/kalkışlarında yeşil hat ihlali diye UN 'e şikayet etmesinler,bu konu yu değerlendirebiliriz.aksi takdirde mücbir sebepler (met.emg.hj )hariç ank fır'a biraz zor girerler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
biz sizin uyguladigniz ambargodan 34 yildir TURKIYE HARICI hicbiryere direk ucamiyoruz. sizden Turkiyeye ucmayacaksiniz. bunlarin ici kotu abi ya, adam olmaz bunlar ellerinden gelse tum kibrisli turkleri denize atip adaya konacaklar. UCMAYACAKSINIZ TAKI ADAM OLUP DA BIZI ( KIBRISLI TURKLERI ) rahar birakana kadar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
AB'de olan onlar. Türkiye değil. O yüzden itirazları bir gün haklı bulanabilir. Ayrıca KKTC'yi sadece Rumlar değil tüm Dünya tanımıyo. Sadece TC tanıyor çünkü KKTC korsan bir devlet. 1963'te Kıbrıs Cumhuriyeti yıkılmadı. Türkler yanlış politikaları sonucu kendileri ayrıldı. Kıbrıs Cumhuriyei şu an devam ediyor. Denktaş'ın da koltuk sevdası yüzünden Türk Federe Devleti yok sayılarak 1983'te KKTC kuruldu ve sonsuza dek tanınmayacağını remileştirdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000