03 Aralık 2009, Perşembe 06:54:23

Rum helikopterleri Baf'a gidecek

Rumlar, Lefkoşa yakınlarındaki Lakadamya Askeri Üssü’nü kapatmaktan vazgeçti. Ancak bu üste bulunan helikopter taburunu Baf’a taşımaya karar verdi.

Rum Savunma Bakanı Kostas Papakostas ile Rum Milli Muhafız Ordusu Komutanı Korgeneral Petros Çalikidis, Güney Lefkoşa’daki Lakadamya askeri üssünün kapanmayacağını, sadece helikopter taburunun taşınacağını, havacılık idaresinin ise kalacağını söylediler.

Papakostas ile Çalıkidis, bu yöndeki açıklamayı, geçtiğimiz cuma günü Lakadamya askeri üssünü ziyaretleri sırasında yaptı.

Politis gazetesi, askeri kaynaklardan yapılan açıklamaya dayanarak, sadece helikopter taburunun Baf’taki “Andreas Papandreu” hava üssüne taşınacağını yazdı.

Gazete, Rum Savunma Bakanlığı’ndan, helikopterlerin ne zaman taşınacağı ile ilgili henüz yazılı bir açıklama yapılmadığını da belirtti.

Öte yandan Lakadamya sakinlerinin, Rum Savunma Bakanlığı’nın Lakadamya askeri üssü ile ilgili kararından memnun kalmadıkları kaydedildi.

Politis gazetesi, Lakadamya Koordinasyon Komitesi ile Lakadamya Belediye Başkanı Lukas Yatru’nun, konuya ilişkin nasıl bir tutum sergileyecekleri ile ilgili olarak perşembe (bugün) günü bir toplantı yapacaklarını yazdı.

Rum helikopterleri Baf'a gidecek

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000