26 Kasım 2017, Pazar 09:08:59

Rum Basını: "Akıncı Londra'ya doğrudan uçuş istedi"

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Londra temasları ve yaptığı açıklamalar Rum basınında geniş yer buldu.
  • Ercan havalimanı işletmesinden bir cacık olmaz. Bu kafayla yakında KKTC turizimini de batırırlar.
  • Hangi havalimanından yapacaklar bu seferleri ? Havalimanı işletmesi daha Hatay uçakları ile uğraşamıyor, Londra seferleri nasıl yapılacak ? Hangi meydandan ? Tamamen dutyfree olan yere onlar meydan diyor. Biz de AVM
  • en önenli durum.kuzey kibris turk cumhuriyetini dunyada resmi olarak tek taniyan ulke Turkiyedir.ilk önce bu sorin aşilmalidir.bu sorunu aşmadan mumkun olmaz uçuşlar değil lefkoşa ercandan londraya rum tarafina yine uçamassin..tabinma karşiliğinda rumlar tabiki birçok şeyler talep ederler maraş bölgesini rumlara verme gibi zeki ve akilli olmak lazim ama şu ana kadar çözüm olmadi malesef zor gorunuyor ilerisi içinde hiç umut yoktur..rumlar tabiki enosis emelleri kibrisin tamamini rum yapmaktir..
  • Bence Kuzey Kibrisin mevcut statusunde simdilik mumkun olmayan seylerleden ziyade bir an once ulkenin tekrar kendi hava yoluna kavusmasi icin tum gucle calisilmasi gerekir. Once adada kendi islerimizi duzeltmemiz gerekir. Gerisi sonra gelir. Step by step. Sayin Akinci beye saygimiz sonsuzdur.
  • Rum tarafı londraya baglı neden türk tarafı londraya uçaçakmış? Direk Ankara veya İstanbul oradan devam öbür türlü ingilizler ile vazla görülmiyen olaylar ola bilir!!!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Londra temasları ve yaptığı açıklamalar Rum basınında geniş yer buldu.

Fileleftheros gazetesi; “Düşüncelerinde Tayvan Var – Mustafa Akıncı Londra’da İşgal Bölgelerine Doğrudan Uçuş İstedi” başlıkları altında verdiği haberinde, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Londra temasları ve açıklamalarına yer verdi.

Gazete, Akıncı’nın Londra’da Kıbrıslı Türklerle bir araya geldiğini ve yaptığı konuşmada “aklında Tayvan modeli olduğunu ortaya koyduğunu” iddia etti.

Gazete ayrıca, Akıncı’nın, “Kıbrıslı Rumlardan davranışlarını değiştirmeleri gerektiğini, aksi taktirde Kıbrıslı Türklerin 2004’teki olumlu tutumu sergilemeyeceklerini” de söylediğini aktardı.

Diğer gazeteler ise, Akıncı’nın açıklamalarına şu başlıklarla yer verdiler:

Haravgi: “Ne Azınlık Ne De Türkiye’nin Vilayeti”.

Politis: “BM Çerçevesine Evet – Parametrelere İnanmayanlar Kıbrıslı Rumlar”.

Alithia: “BM Parametreleri Yürürlükte”.

Rum Basını: "Akıncı Londra'ya doğrudan uçuş istedi"

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Ercan ~ 6 yıl önce
Ercan havalimanı işletmesinden bir cacık olmaz. Bu kafayla yakında KKTC turizimini de batırırlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
London ~ 6 yıl önce
Hangi havalimanından yapacaklar bu seferleri ? Havalimanı işletmesi daha Hatay uçakları ile uğraşamıyor, Londra seferleri nasıl yapılacak ? Hangi meydandan ? Tamamen dutyfree olan yere onlar meydan diyor. Biz de AVM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
London ~ 6 yıl önce
En kötü işletilen havalimanı. Burada insanları allah koruyor
camaeothy ~ 6 yıl önce
en önenli durum.kuzey kibris turk cumhuriyetini dunyada resmi olarak tek taniyan ulke Turkiyedir.ilk önce bu sorin aşilmalidir.bu sorunu aşmadan mumkun olmaz uçuşlar değil lefkoşa ercandan londraya rum tarafina yine uçamassin..tabinma karşiliğinda rumlar tabiki birçok şeyler talep ederler maraş bölgesini rumlara verme gibi zeki ve akilli olmak lazim ama şu ana kadar çözüm olmadi malesef zor gorunuyor ilerisi içinde hiç umut yoktur..rumlar tabiki enosis emelleri kibrisin tamamini rum yapmaktir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayorgi ~ 6 yıl önce
Bence Kuzey Kibrisin mevcut statusunde simdilik mumkun olmayan seylerleden ziyade bir an once ulkenin tekrar kendi hava yoluna kavusmasi icin tum gucle calisilmasi gerekir. Once adada kendi islerimizi duzeltmemiz gerekir. Gerisi sonra gelir. Step by step. Sayin Akinci beye saygimiz sonsuzdur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havayolu ~ 6 yıl önce
Yeni havayolu kurmak devlete düşmez. Özel sektör gerekirse kurar. KKTC’nin iç sorunlarını düzeltmesi, yolsuzlukları sona erdirmesi şarttır. Ancak Tayvan modeli, Rum’la birlikte yaşamak çabasından daha gerçekçidir. 43 yıl anlaşılacak diye boşa harcandı.
Ayorgi ~ 6 yıl önce
Dogrudur ancak duzgun ve sahsiyetli bir devlet gereken destegi ve alt yapiyi saglayabilir. Maalesef durum farkli.
Londra? ~ 6 yıl önce
Rum tarafı londraya baglı neden türk tarafı londraya uçaçakmış? Direk Ankara veya İstanbul oradan devam öbür türlü ingilizler ile vazla görülmiyen olaylar ola bilir!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Verin gitsin... ~ 6 yıl önce
ya verin türk tatafınıda rumlara yükümüz azalsın, zaten kıbrıslılar dünden razı!!!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000