24 Ekim 2016, Pazartesi 09:01:46

Rum bakandan Ercan Havalimanı açıklaması

Rum İletişim, Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanı Marios Demetriades, Larnaka`da düzenlenen “The use of RPAS/drones and the impact on aviation safety and security / Challenges and Opportunities” konulu konferansta, havacılık alanındaki gelişmeler ve Kıbrıs`ta uçuş güvenliğinin Ercan havalimanının çalışmalarından dolayı tehlikede olduğunu söyledi.
  • yunanlılar ECN havalimanını çok kıskanıyor o yüzden bunu söylüyorşar!
  • Bakanın dediklerinde doğruluk payı var şöyle ki birbirinden habersiz uçan uçaklar hava trafiği açısından tehlike yaratır iki tarafta birbirine bilgi vermeli gerekirse ortak hava trafik kontrol merkezi kurmalıdır.Siyasi durumlar bir yana insanların can güvenliği söz konusu oluyorsa her şey geri planda kalır.İki uçak hava da çarpıştığı zaman bunun hesabını kimse veremez.
  • Adamlar haklı. Ercan havalimanı dünya hangi kategoride ? Tanınmayan bir ülkenin gelişememiş ve dutyfree'ye dönüşmüş havalimanı. Bırakın engellileri, diğer insanlara bile oturacak yer bırakmamışlar.. Tek kelime ile rezalet. Bir de yenisi yapılıyor geyiği var. 5 senedir paraları topladılar bunlar. Bir daha meydan falan yapmazlar.
  • Öyle bir havalimanı var ki az tehlikeli ama yunanlılar gelmesin
  • ECN zaten başıbaşına tehlikeli bir havalimanı. Uluslararası bir denetleme görse çoktan kapatırlardı. Bence orası AVM olmalı. Meydan değil.
  • Madem çıktık adaya komple almalıydık. Zaten adayı Osmanlı İngiliz'e kiraya vermiş, çıkarma vesilesiyle geri almalıydık. Bu Rumlar peydahlanmış asıp kesiyorlar.

Rum İletişim, Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanı Marios Demetriades, Kıbrıs`ın Avrupa Birliği ve aynı zamanda Eurocontrol`a üye olan bölgedeki tek ülke olduğunu ve bundan dolayı ülkeler arası işbirliğinin sağlanması ve ortak standartların oluşmasında önemli rol oynayabileceğini söyledi.

Demetriades,Larnaka`da düzenlenen “The use of RPAS/drones and the impact on aviation safety and security / Challenges and Opportunities” konulu konferans sırasında bir konuşma yaptı ve konuşmada, havacılık alanındaki gelişmeler ve Kıbrıs`ta uçuş güvenliğinin Ercan havalimanının çalışmalarından dolayı tehlikede olduğunu söyledi.

Bakan, Ercan'ın Lefkoşa FIR hava kontrolüne yaptığı müdahalelerin uluslararası Sivil Havacılık Örgütü tarafından kınadığını da belirtti.

Yedinci kez düzenlenen Konferans Uluslararası Uçuş Emniyeti Vakfı (Mediterranean Flight Safety Foundation) tarafından düzenlendi. Bakanı`nın konuşması Bakanlığın bir yetkilisi tarafından okundu.

Demetriades, yasadışı havalimanının yarattığı anomali ve Türkiye`den izinsiz ve koordinasyonsuz askeri uçuşların havacılık alanında belirli tehlikeler yarattığını söyledi.

“Söz konusu tehlikeler hem AB (Avrupa Birliği) hem de ICAO (Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü) tarafından kabul edilir. Türkiye`nin taleplerinden dolayı tehlikelerin azaltılması amacıyla yapılan çabalar başarısız kaldı” diye vurgulayan Bakan, “Biz, uluslararası hukuk ve ICAO Konvansiyonu temelinde güvenliği sağlamak amacıyla çalışmalarımıza devem edeceğiz” dedi.

Demetriades, Uluslararası Uçuş Emniyeti Vakfı`na tebriklerini iletti ve söz konusu kurumun hem Kıbrıs hem de Akdeniz bölgesinde uçuş güvenliğinin sağlanması için önemli katkıda bulunduğunu söyledi.

“Bunun için Kıbrıs hükümeti Uluslararası Uçuş Emniyeti Vakfı`nı destekliyor ve desteklemeye devam edecek” şeklinde konuşan Bakan, sivili toplum örgütlerinin özellikle havacılık ve uçuş güvenliği gibi son derece teknik konularda hükümetin çabalarında önemli bir rol oynayabildiğini inandığını vurguladı.

Böylesi konferanslar organize edilmesinin bölgedeki işbirliğin güçlenmesine olumlu katkıda bulunduğunu ifade eden Demetriades, bunu çok önemli olarak niteledi ve “işbirliği havacılık alanının gelişmesi için önemlidir. Neticede, seyahat kendinden bir uluslarüstü ve bölgeler arası faaliyet gereğidir. Siyasi istikrarsız ve dengesiz bir bölgede işbirliği sağlanması önemlidir” dedi.

Bakan, Kıbrıs hükümetinin bölgedeki diğer ülkeler ile yakın işbirliğinde bulunmaya büyük önem verdiğini söyledi.

ICAO`nun Bölge Müdürü Luis Fonseca de Almeida, yaptığı konuşmada, düzenlenen konferansın önemine işaret ederek uluslararası havacılığın küresel bir faaliyet olduğunu belirtti. .

ICAO`nun her zaman Mediterranean Flight Safety Foundation gibi çeşitli ortaklarla yakın bir işbirliğinde bulunmak için çalıştığını söyledi.

Konferans, Kıbrıs hükümeti ile ICAO`nun desteğiyle yer aldı ve buna Avrupa kurumları, devlet kurumları ve diğer uluslar arası (IATA, ACI, CANSO, JAATO ) örgütlerin temsilcileri ve uzmanları katıldı.

Konferans çerçevesinde, Nicosia Üniversitesi ve Mediterranean Flight Safety Foundation arasında bir mutabakat zaptı imzalandı.

Rum bakandan Ercan Havalimanı açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

kıskanç ~ 7 yıl önce
yunanlılar ECN havalimanını çok kıskanıyor o yüzden bunu söylüyorşar!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
adalet ~ 7 yıl önce
Bakanın dediklerinde doğruluk payı var şöyle ki birbirinden habersiz uçan uçaklar hava trafiği açısından tehlike yaratır iki tarafta birbirine bilgi vermeli gerekirse ortak hava trafik kontrol merkezi kurmalıdır.Siyasi durumlar bir yana insanların can güvenliği söz konusu oluyorsa her şey geri planda kalır.İki uçak hava da çarpıştığı zaman bunun hesabını kimse veremez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ercan Mercan ~ 7 yıl önce
Adamlar haklı. Ercan havalimanı dünya hangi kategoride ? Tanınmayan bir ülkenin gelişememiş ve dutyfree'ye dönüşmüş havalimanı. Bırakın engellileri, diğer insanlara bile oturacak yer bırakmamışlar.. Tek kelime ile rezalet. Bir de yenisi yapılıyor geyiği var. 5 senedir paraları topladılar bunlar. Bir daha meydan falan yapmazlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bak bende ~ 7 yıl önce
Öyle bir havalimanı var ki az tehlikeli ama yunanlılar gelmesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ECN ~ 7 yıl önce
ECN zaten başıbaşına tehlikeli bir havalimanı. Uluslararası bir denetleme görse çoktan kapatırlardı. Bence orası AVM olmalı. Meydan değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
1974 ~ 7 yıl önce
Madem çıktık adaya komple almalıydık. Zaten adayı Osmanlı İngiliz'e kiraya vermiş, çıkarma vesilesiyle geri almalıydık. Bu Rumlar peydahlanmış asıp kesiyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
20 Temmuz ~ 7 yıl önce
74'de Merhum Erbakan tamamını alalım,burası zaten bizimdi dedi;merhum Ecevit bunu kabul etmedi.
Alalım ~ 7 yıl önce
Sadece kendi aramızda, parti liderlerinin alalım almayalım diye papatya falı bakar gibi konuşmalarıyla olacak bir şey olsaydı, alırdık emin olun.
İcraat makamı ~ 7 yıl önce
Parti lideri değil,biri Başbakan diğeri Bş.Bakan yard.
ERBAKAN ~ 7 yıl önce
TÜRK Askeri adaya, İngiltere'de pazarlık için gitmiş Ecevit yerine VEKİL BAŞBAKAN olan ERBAKAN'ın emriyle girmiştir. Ecevit geldiğinde, Genelkurmay başkanı sulh açıklaması için akşam saatlerini beklemesinin uygun olacağını, Rumların kaçtığını ve Türk askerinin adanın tamamını almak için 2-3 saate ihtiyacı olduğunu belirtse de Ecevit öğlen 11:00 de sulh açıklamasını yapmıştır ve Rumlar duyunca geri gelmiştir.. Yalan söyleyen Tarih utansın..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000