22 Ocak 2012, Pazar 08:20:38

RUM ATC'LER FAZLA ÇALIŞIYOR

Güney Kıbrıs’ın uzun zaman önce aldığı Lefco adlı hava trafik kontrol sisteminin aktif hale geçmesi için verilen müddetin, yaklaşık bir ay daha uzatıldığı bildirildi.
Alithia gazetesi sistemin aktif hale geçmesi için verilen müddetin dün dolduğuna işaret ederek, sistemin kurulmasından sorumlu olan Rum Telekomünikasyon Dairesi’nin sistemle ilgili denetimlerini vaktinde tamamlayamadığını belirtti.

Habere göre Rum Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Evangelos Flurencos, bu gelişme üzerine, sistemin aktif hale gelmesi için verilen müddeti yaklaşık bir ay daha uzattı.

RUM HAVA TRAFİK KONTROLÖRLERİ FAZLA ÇALIŞIYOR

Fileleftheros gazetesi ise, Rum hava trafik kontrolörlerinin, diğer Avrupa ülkelerindeki hava trafik kontrolörlerine göre çok daha fazla çalıştığına dikkat çekti.

Eurocontrol’un verilerine göre her bir Rum hava trafik kontrolörünün yılda ortalama 4 bin 191 uçuş yönettiğini yazan gazete, bu sayının Avrupa ülkeleri içerisinde rekor olduğunu belirtti.

Rum hava trafik kontrolörlerinin bu yoğun çalışma temposuna 3 bin 600 uçuşla Macaristan ve 3 bin 400 uçuşla Çek Cumhuriyetinin yaklaştığına işaret eden gazete, öte yandan İngiltere’de bir hava trafik kontrolörü yılda 1510, Almanya’da ise 1681 uçuş yönettiğini aktardı.
RUM ATC'LER FAZLA ÇALIŞIYOR

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000