22 Mart 2010, Pazartesi 12:57:50

RÖTARLI YAŞAM SEKTÖRÜN KADERİ DEĞİLDİR

Airport TV Yönetim Kurulu Başkanı Sefa İnan, bu haftaki köşe yazısında rötar konusuna değinmiş. İşte İnan'ın rötar hakkındaki görüşleri...

Son günlerde her geçen gün yolcuları bezdiren ve yaz aylarında üstünde daha da çok konuşulacağını tahmin ettiğim rötar sorununa bir bakalım.

Bu rötar sorunu, benim her zaman sıklıkla dile getirdiğim; “önce sorun çıksın sonra çözüm ararız” mantığının gerçeğe dönüşmüş hali. Ben; altyapısız bir büyüme içersindeyiz derken, bazıları konuyu uçak sayısına, yolcu artışına, hat açılımlarına, karlılığa bağlayarak, gelecekteki tehlikeyi görmemezlikten geldiler. Hala da görmezden geliyorlar.

Plansız-programsız alınan uçaklar, havalimanlarımızın yeterliliği ile doğru orantılı olmamıştır. Yeterliliği açmak gerekirse; özellikle İstanbul’da yaşanan sorunları örnek almak gerekiyor. Nerdeyse tüm şirketlerimizin base olarak kullandıkları kent İstanbul. Ve İstanbul’umuzun iki tane uluslararası havalimanı var. Bu havalimanlarımızın en büyüğü AHL’de, 3 adet pistimiz var. Bu pistlerden 18-36 sol ve sağ pist olarak iki adet, bir de 06-24 pistimiz var ki; o da şu aralar uzatılma ve düzeltilme aşamasına girildiğinden, kapalı.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

RÖTARLI YAŞAM SEKTÖRÜN KADERİ DEĞİLDİR

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000