27 Temmuz 2011, Çarşamba 17:52:53

RÖTARLARIN SEBEBİ NE?

Atatürk Havalimanı’nda dün akşamdan bu yana yaşanan kısa süreli gecikmelere Güney’den esen ve hızı 10 knot’a ulaşan rüzgarın neden olduğu belirtildi.
  • kesin kedi....
  • ehhh atc de esse biraz ya!!!...
  • Herhalde bundada bir hata var veya simulatorde olsa gerek
  • THY ARTIK BU İNADINDAN VAZGEÇİP BAZI UÇUŞLARINI SAW A KAYDIRMALI!! AHL DE AYNI ŞEKİLDE AÇ GÖZLÜLÜĞÜ BIRAKIP GÖRÜŞ BİLDİRİP BAZI UÇUŞLARIN SAW A KAYDIRILMASI GEREKTİĞİNİ KABUŞ ETMELİ!! RÜZGAR BAHANE İNATLAŞMA ŞAHANE!! AHL ARTIK KALDIRMIYOR KARDEŞİM, SAW GİBİ DÜNYA ÜNLÜSÜ BİR HAVALİMANIMIZI ATIL HALE GETİRMENİN KİMSENİN HAKKI YOK!! DEVLETİNDE BUNA EL ATMASI LAZIM!! OKADAR YATIRIM YAPTIRILDI BURAYA AMA MAALESEF NEDENSE THY NİN BURADAKİ VARLIĞINIDA İSTEMEDİLER!!! THY SAW A GEL, AHL DE RAHAT ETSİN VATANDAŞTA!!!
  • ATC ESMEYEMİ KARAR VERDİ ACABA ???
  • Sabiha gökçen'de böyle sıkıntılar yok Plan-proje'li tasarlanmış bir ahl gerekli Yoğunluğu kaldırabilmeli...
  • Yani gecikmenin sebebi diğer pistin kapalı olması değil de esen rüzgar mı? üstelik de 10knot mış, ya arkadaşlar ben ppl sahibi birisiyim , cessna 172 ile 50 knot rüzgar hızında çok rahat kalkış yapabiliyorum.Kocaman tayyarelere 10knot üfleme gibi kalır...Sebebi başkadır
  • canımız çıkıyor hava trafik olarak beter olunnn.....
  • inişler de sorun yok da kalkışı hep geç veriyorlar gibi..
  • CDM tabiki şart da. 1 Kt ila 15 kt l lodos ta bile 23 e indirin 35 den kaldırın performans sorunu olanlar 17 den veya 23 den kalsın. Böylece hiç çakışma olmaz. Biz yapamayız derseniz 3 tane İngiliz getirin parasını verin veya THY versin.Size nasıl yapıulacağını öğretip gitsinler.Trafik ve verim artışını dan kazanılanın 1000 de 1 ini de tazminat olarak ATC ye verin .O zaman hepsi Avrupadaki meslektaşlarının üç beş katı para kazanır.Herkez kazanır ülke kazanır üç beş kişinin inadı yüzünden ülkenin zararı 100 milyon dolarları buluyor.THY de part A SINDA 320 737 VE 77 ler için max tail vind i FCOM da olduğu gibi 15 kt a çıkarması lazım.
İstanbul ve çevresinde esen ve hızı zaman zaman 10 knot'ı bulan lodos uçak seferlerini etkilemeye devam ediyor...

Yaz döneminde günde bin kadar uçağın iniş ve kalkış yaptığı Atatürk Havalimanı’nda yaşanan yoğunluğa dün akşamdan bu yana rüzgar da etki etmeye başladı. Uçaklar bir saati bulan gecikmeler yaşadı.

Güney’den esen lodos apronda uçakların sıraya girmesine neden olurken, yetkililer park yeri konusunda yaşanan sıkıntının da uçakların kuyruğa girmesinde etkili olduğunu kaydetti.

©AirportHaber.com Özel
RÖTARLARIN SEBEBİ NE?

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Misafir ~ 13 yıl önce
kesin kedi....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ehhh atc de esse biraz ya!!!...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Herhalde bundada bir hata var veya simulatorde olsa gerek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THY ARTIK BU İNADINDAN VAZGEÇİP BAZI UÇUŞLARINI SAW A KAYDIRMALI!! AHL DE AYNI ŞEKİLDE AÇ GÖZLÜLÜĞÜ BIRAKIP GÖRÜŞ BİLDİRİP BAZI UÇUŞLARIN SAW A KAYDIRILMASI GEREKTİĞİNİ KABUŞ ETMELİ!! RÜZGAR BAHANE İNATLAŞMA ŞAHANE!! AHL ARTIK KALDIRMIYOR KARDEŞİM, SAW GİBİ DÜNYA ÜNLÜSÜ BİR HAVALİMANIMIZI ATIL HALE GETİRMENİN KİMSENİN HAKKI YOK!! DEVLETİNDE BUNA EL ATMASI LAZIM!! OKADAR YATIRIM YAPTIRILDI BURAYA AMA MAALESEF NEDENSE THY NİN BURADAKİ VARLIĞINIDA İSTEMEDİLER!!! THY SAW A GEL, AHL DE RAHAT ETSİN VATANDAŞTA!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ATC ESMEYEMİ KARAR VERDİ ACABA ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sabiha gökçen'de böyle sıkıntılar yok Plan-proje'li tasarlanmış bir ahl gerekli Yoğunluğu kaldırabilmeli...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yani gecikmenin sebebi diğer pistin kapalı olması değil de esen rüzgar mı? üstelik de 10knot mış, ya arkadaşlar ben ppl sahibi birisiyim , cessna 172 ile 50 knot rüzgar hızında çok rahat kalkış yapabiliyorum.Kocaman tayyarelere 10knot üfleme gibi kalır...Sebebi başkadır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
canımız çıkıyor hava trafik olarak beter olunnn.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
inişler de sorun yok da kalkışı hep geç veriyorlar gibi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
CDM tabiki şart da. 1 Kt ila 15 kt l lodos ta bile 23 e indirin 35 den kaldırın performans sorunu olanlar 17 den veya 23 den kalsın. Böylece hiç çakışma olmaz. Biz yapamayız derseniz 3 tane İngiliz getirin parasını verin veya THY versin.Size nasıl yapıulacağını öğretip gitsinler.Trafik ve verim artışını dan kazanılanın 1000 de 1 ini de tazminat olarak ATC ye verin .O zaman hepsi Avrupadaki meslektaşlarının üç beş katı para kazanır.Herkez kazanır ülke kazanır üç beş kişinin inadı yüzünden ülkenin zararı 100 milyon dolarları buluyor.THY de part A SINDA 320 737 VE 77 ler için max tail vind i FCOM da olduğu gibi 15 kt a çıkarması lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000