03 Şubat 2011, Perşembe 10:09:50

RÖTAR YAPAN HAVAYOLU ŞİRKETİ YANACAK

Uluslararası uçuşlarda üç saati aşan gecikmeler nedeniyle yolcularına tazminat ödemeyen havayolu şirketlerine ceza kesilecek.
  • Pegasusda 2 saatten fazla rötar yapan uçak yolcularına iç hatlardan bedava tek yönlü uçak bileti, 3 saatten fazla rötar yapan uçak yolcularına iç hatlardan çift yönlü uçak bileti veriliyor. Şimdi sorarım: 1. Bu uygulamadan ne hikmetse çok insanın haberı yok. 2. Bu uygulama ne hıkmetse ne web sayfasında ne de herhangı bır reklam aracı ıle duyurulmuyor 3. ihtiyacım olmayan bir iç hat biletini ben napayım ? 4. Turistlerin bu uygulamadan zaten haberı yok . 5. Turistlerin haberı olsa ve hakkını arasa iç hat biletini benim ülkemde napsın nereye kullansın ? 6. İç hatlara bilet vereceğine bana kusurundan dolayı az da olsa para iadesi yapsa daha makbule geçer 7. İç hatlara bedava bilet veriyor ama öyle kOlay değil, biraz uğraştırıyor...
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • O senin bahsettiğin havayolu IST-AYT uçan iki şirketten biri,o olayda küçük bir problem vardı ve kaptan da güvenlik prosedürü gereği uçağın geri dönmesi gerektiğini düşünmüş ve geri dönülmüştür,bu senin olayın sadece gecikme kısmını alıp yaptığın olumsuz değerlendirmendir,dua et ki o bahsettiğin şirkette kaptan pilot bu uçakla uçmam dediği zaman kimse ona hayır uçacaksın diye baskı yapamıyor,kaptan pilotlarımızın bunu görüp te prosedürleri uygulaması önemlidir,herkese iyi uçuşlar,saygılar....
  • sürekli pegasusla uçuyorum, 1 veya 2 defa rötarlı gittim. eşim sürekli rötarlı geliyor pegasusla ama en fazla 30 dk. 19 aralık 2010 paris dönüşü pegasus tam 6 saat rötar yaptı!!! ne tazminat ne de bilet!!! hala şansım var mı sizce?
  • Söylediğin firmanın ismini neden söylemedin anlamadım ki. Ama bahsi geçen firma SKY air.
  • 2 Şubat 07:20 Antalya - Istanbul uçuşu. Pist başına kadar gidip geri döndük. Zaman geçti , yapıldı hareket ediyoruz dendi. Biraz gidip yine durduk. Yine uğraştılar. Sonunda herkez uçaktan indirildi ve şansımıza başka uçakları varmış boş ona aktardılar.08:25 yerine 10:57 de İST a indik. Cenazemiz vardı, yetişemedik. Firmanın adını vermeyeyim ama bu yorumlarda adı geçen iki firma değildi.
  • Pegasusda hakkınız ararasınız sizi biraz uğraştırdıktan sonra bedava bilet veriyor ama yabancılara o hakkı vermiyorlar çünkü yabancılar böyle bir uygulama oldugunu bilmiyorlar ve onlara söylenmiyor ! Ayrıca ben bedava olarak 2.kez rötarlı uçmak istemiyorum. BEN ZAMANINDA UÇMAK İSTİYORUM ! ! !
  • İki şirket yandı. Rötar uzmanları Pegasus ve THY. Geçmiş olsun.
  • çünkü pegasus zaten geçikme yaptığında hemen bunun tazminatını yolcusuna ödüyor..hatta gecikme yaptığında birde bedava bilet veriyor ..:)
  • THY değil Pegasus yandı :))))
Uluslararası Hava Taşımacılığı Genel Müdürlüğü (DGTA), yolcularına tazminat ödemeyen ve uçuş rötarını telafi etmeyen havayolu şirketleri hakkında soruşturma açılacağını, bir sonuç alınmaması halinde bu şirketin para cezasına çarptırabileceğini bildirdi.

Yolcuya tazminat isteme hakkı
Avrupa Birliği’nin yargı organı olan Avrupa Adalet Divanı (ABAD), 2009 yılında üç saatten fazla rötarlar olması halinde yolcuların hava yolu şirketlerinden tazminat talep edebileceğine yönelik bir karar almıştı. Bu tazminatın 250 ile 600 Euro arasında olabileceği kaydedilmişti. Uluslararası Hava Taşımacılığı Genel Müdürlüğü, Avrupa Adalet Divanı’nın bu kararı uyarınca tüm havayolu şirketlerinin tazminat taleplerine duyarsız kalamayacağını belirterek, uyulmaması halinde bizzat DGTA’nın devreye gireceğini ve hukuki girişimler sonrasında tazminat ödemeyi reddeden şirketlere para cezası verilebileceğini açıkladı.

Hava Taşımacılığı Genel Müdürlüğü’ne önceki yıl sadece Belçika’dan 373 şikayet başvurusu geldi. Geçen yıl ise başvuru sayısı 476’ya ulaştı. Genel olarak Uluslararası Havacılık ve Taşımacılık sektörüne yapılan şikayet başvurularının yüzde 42’sinin Avrupa ülkelerinden geldiği bildirildi.  
RÖTAR YAPAN HAVAYOLU ŞİRKETİ YANACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 13 yıl önce
Pegasusda 2 saatten fazla rötar yapan uçak yolcularına iç hatlardan bedava tek yönlü uçak bileti, 3 saatten fazla rötar yapan uçak yolcularına iç hatlardan çift yönlü uçak bileti veriliyor. Şimdi sorarım: 1. Bu uygulamadan ne hikmetse çok insanın haberı yok. 2. Bu uygulama ne hıkmetse ne web sayfasında ne de herhangı bır reklam aracı ıle duyurulmuyor 3. ihtiyacım olmayan bir iç hat biletini ben napayım ? 4. Turistlerin bu uygulamadan zaten haberı yok . 5. Turistlerin haberı olsa ve hakkını arasa iç hat biletini benim ülkemde napsın nereye kullansın ? 6. İç hatlara bilet vereceğine bana kusurundan dolayı az da olsa para iadesi yapsa daha makbule geçer 7. İç hatlara bedava bilet veriyor ama öyle kOlay değil, biraz uğraştırıyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
O senin bahsettiğin havayolu IST-AYT uçan iki şirketten biri,o olayda küçük bir problem vardı ve kaptan da güvenlik prosedürü gereği uçağın geri dönmesi gerektiğini düşünmüş ve geri dönülmüştür,bu senin olayın sadece gecikme kısmını alıp yaptığın olumsuz değerlendirmendir,dua et ki o bahsettiğin şirkette kaptan pilot bu uçakla uçmam dediği zaman kimse ona hayır uçacaksın diye baskı yapamıyor,kaptan pilotlarımızın bunu görüp te prosedürleri uygulaması önemlidir,herkese iyi uçuşlar,saygılar....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sürekli pegasusla uçuyorum, 1 veya 2 defa rötarlı gittim. eşim sürekli rötarlı geliyor pegasusla ama en fazla 30 dk. 19 aralık 2010 paris dönüşü pegasus tam 6 saat rötar yaptı!!! ne tazminat ne de bilet!!! hala şansım var mı sizce?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Söylediğin firmanın ismini neden söylemedin anlamadım ki. Ama bahsi geçen firma SKY air.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
2 Şubat 07:20 Antalya - Istanbul uçuşu. Pist başına kadar gidip geri döndük. Zaman geçti , yapıldı hareket ediyoruz dendi. Biraz gidip yine durduk. Yine uğraştılar. Sonunda herkez uçaktan indirildi ve şansımıza başka uçakları varmış boş ona aktardılar.08:25 yerine 10:57 de İST a indik. Cenazemiz vardı, yetişemedik. Firmanın adını vermeyeyim ama bu yorumlarda adı geçen iki firma değildi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Pegasusda hakkınız ararasınız sizi biraz uğraştırdıktan sonra bedava bilet veriyor ama yabancılara o hakkı vermiyorlar çünkü yabancılar böyle bir uygulama oldugunu bilmiyorlar ve onlara söylenmiyor ! Ayrıca ben bedava olarak 2.kez rötarlı uçmak istemiyorum. BEN ZAMANINDA UÇMAK İSTİYORUM ! ! !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İki şirket yandı. Rötar uzmanları Pegasus ve THY. Geçmiş olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
çünkü pegasus zaten geçikme yaptığında hemen bunun tazminatını yolcusuna ödüyor..hatta gecikme yaptığında birde bedava bilet veriyor ..:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THY değil Pegasus yandı :))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000